Norges mest aktive brettspillklubb på nett!
Lagt ut den 20. desember 2013 av hollender
Året er 110 etter Kristus; det romerske rike blir styrt av keiser Trajan og befinner seg på sitt høydepunkt. Alle grensene er under kontroll og romerne kan endelig se på interne saker (Rom). Ta sjansen og øk din makt.
Spillerne prøver å få seierspoeng ved å bruke de taktiske mulighetene de 6 ulike handlinger gir. Nøkkelen til suksess ligger i fordelingen av handlingsbrikkene på handlingssirkelen. Her bestemmes det når en spiller har en viss handling. På den ene siden er det viktig å profitere av mulighetene man får til å ta noen verdifulle brikker på brettet. På den andre siden skal man ikke lå være å stoppe andre spillere. Ellers kan man planlegge handlingene i flere trekk framover.
Det kan virke at alle spiller for seg selv og følger sin egen handlingssirkel, men forskjellene skjer på brettet hvor spillere skal prøve å utnytte mulighetene smartest og kjappest. Ekstra handlingsbrikker gir store fordeler, særlig når man kombinerer dem med +2 brikker. Så kan man bygge flere bygg, ta poeng/brikker i provinsene, ta flere poeng/stemmer i senatet, gjøre flere skipshandlings, ta flere behovsbrikker i forumet eller ta flere trajanbrikker. Trajanbrikker gir både poeng og andre fordeler når man ender i en skål med de riktige handlingsstenene til stede. Det finnes mange ulike strategier som kan føre til seier.
Det er mye å holde styr på i Trajan. De første rundene vil virke noe overveldende, men når systemet har satt i hodet, kan man å begynne å utnytte mulighetene spillet gir.
Trajan har blitt spilt 11 ganger i PG så langt og mange liker det godt. Med mange Stefan Feld-tilhengere i PG vil det også komme mye på bordet neste år.
Kan absolutt anbefales til de som krever utfordring!
Alea Spiele (regler på flere språk, men ingen tekst i spillet)
90 minutter, 2-4 spillere.
Kategori: TrajanStikkord: advent, spillrefleksjoner
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..
Tilbaketråkk: Dit og tilbake igjen. Eller nei, forresten – Preikestolen Gamers