Ny spiller – gamle spill

Ny samling på Frivilligsentralen på Jørpeland og nok en gang en ny spiller. Denne gangen var det Josef som kom innom, og som vi håper kommer tilbake igjen og igjen. Men først. Før alle dukket opp hadde Sveinmain rigget opp Battlesheep sammen Graham. Kjell Henrik og Øystein var de 2 første som dukket opp, og dermed ble det en runde med sauer som skal prøve å få seg ut på jordet uten å bli sperret inne. Det ble en tett duell, hvor Sveinmain og Graham tilslutt fikk ut alle sauene sine hver, minus 1. Sveinmain hadde flest sammenhengende områder, og ble utropt til vinner. Så skulle spillet pakkes ned og i eska lå det 3 svarte sauer, som ikke hadde kommet med i spillet. Og hvem hadde svart? Sveinmain:-)

Øystein var på plass, og det betyr selvsagt at han ønsker revansje fra spillet han spilte forrige mandag – Suberbia. Graham, Yurii og Christian var ikke tung å be. Største eska i PG og vakkert spill, som fungerer veldig bra. Gav Christian noen råd om å gå først for inntekt, så seierspoeng, og han fulgte det til punkt og prikke, men fikk aldri de brikkene som gav seierspoeng(populasjon). Dermed ble det endelig en seier på Graham denne mandagen, med Øystein på en god 2. plass. 9,7,8 og 8 i spillopplevelse etter mye tenking:-)

På det andre bordet var det Sveinmain, Kjell Henrik og Josef som tok turen til Knizias Mille Fiori. Tidligere har spillet fått lunken mottakelse i PG, men nå skulle det prøves med 3 spillere isteden for 4. Mille Fiori var en god starter for Josef, og han kom fort inn i spillet og kjørte i fra på poeng. Sveinmain og Kjell Henrik havnet litt bakpå og prøvde det de kunne for å få poeng og ekstrahandlinger. Ikke minst ekstrahandlinger er en viktig del av spillet som kan gi godt med poeng. Alle gav 9,8 og 8 da spillet fungerte mye bedre med 3 spillere! Josef knuste oss gamlegutta denne mandagen og kunne få brilliere med sitt første seiersbilde i PG:

Mens de andre fortsatt var godt inne i Suberbia, tok vi oss en tur til The River. Dette er et meget kjekt WP spill med kun 3 råvarer, som skal samles inn lagres og brukes til å klarer oppdrag som gir poeng. Samtidig skal en hente elvebrikker og utvikle elva si, og etterhvert sette igjen arbeidere etterhvert som en «seiler» ned elva. Får en like elvebrikker i en loddrett rad får en ekstrapoeng. Sveinmain og Kjell Henrik hadde seilt før, og de hadde en tett avslutning hvor Sveinmain tok seieren denne gangen.

Christian dro hjem og vi fordelte oss på nytt på 2 spill. Sveinmain, Kjell Henrik og Øystein tok en tur til St. Petersburg, mens Josef, Graham og Yurii tok en tur til Race for the Galaxy. Racegutta holdt på såpass lenge at Josef til slutt måtte dra hjem for skole ventet neste dag, så vet ikke helt hvem som først kom frem til galaksen?

I St. Petersburg var det såpass lite gehør for Sveinmain sine råd – hold igjen penger til grønn fase. Hverken Kjell Henrik eller Øystein hørte på dette og falt for fristelsen i å kjøpe både blå kort(bygninger) og rød kort(aristokrater). Dermed når grønn fase kom, som er motoren i spillet var det kun Sveinmain som hadde penger. Dette gav han etterhvert mye større inntekt enn de andre og han kunne da kjøpe både bygninger og aristokrater. Han vant med en langside foran de andre. St Petersburg var igjen en kjekk opplevelse 8,8 og 7 av 10 på terningen.

Nok en kjekk kveld var over, tipper Øystein vil spille St. Petersburg neste mandag. Bare å vente i spenning:-)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..