Tårnspilling!

IMG_7478
Mye telling av penger i Funkenschlag. Tross motstand fra tre pedagoger, en farlig outsider fra Litauen og en meget farlig svenske, gikk det veien for Black Amnt nok en gang.

Tones tårn skulle introduseres for verdens beste spill – et grønt et sådan

 

Hele 6 spillere benket seg og lot de 3 det ikke var plass til seile sin egen sjø. Bjørg var førstereisdame, Tone annen gangs, Kate noen flere mens Saulius, Peter og Ant var garvede strømprodusenter.

Spaniabrettet ble valgt. Ikke så mye spesielt med dette med unntak av meeeeget varierende ressurspåfylling og det at 3 vindkraftsentraler som ikke er veldig høye kommer inn i spillet når fase 2 begynner.

Regler ble forklart og spillet var i gang. Som alltid var det kniving om rekkefølger og attraktive sentraler. Saulius kapret de høye sentralene og lå fryktelig godt an hvis sentralhelvetet hadde slått til (sentralhelvetet oppstår hvis det bare kommer lave sentraler ut en periode og ingen vil kjøpe). Det gjorde det ikke, noe som gjorde at Saulius ble short på penger og nesten ikke klarte å bygge og skaffe inntekter. Bjørg kjøpte ofte sentraler uten særlig konkurranse……. mens Tone satset på grønn energi og kull. Kate satset bredt på sentralene og kjøpte litt ekstra slik at hun uten å vite det saboterte for Ant. Han derimot gjorde sitt beste for å plage Peter (og Tone) ved bygging og klarte vel å begrense begge. Peter konsoliderte et fint område i sør men slet lenge på sentralene. Faktisk samarbeidet Peter og Ant litt om å demme opp for Saulius en stund da han var erklært felles fiende og trussel men dette viste seg altså å være unødvendig da han var fattig 😉

IMG_7482
Sveinmain måtte vekke noen spillere da mestertenkerne hadde gjort turen sin :).

Det dro seg til på slutten og spenningen i fase 3 ble om det kom en eller to runder før det hele var omme. Ant lot andre kjøpe de store, tunge og steindyre sentralene mens han selv kjøpte en billig for å ha mye penger tilgjengelig. Folk sikret seg råvarer til 1 eller 2 runder. Ant var den eneste som kanskje hadde penger til å bygge 14 byer og avslutte det hele. Det klarte han med 12 elektro til overs og dermed var det slutt. Han vant sin et eller annete seier. Tone og Peter klarte 13 byer. Tone hadde flest elektro og tok sin andre andreplass av to mulige i dette fantastisk spillet. Da var klokken nesten midnatt. 3-4 timer med spenning og høy stemning – Funkengut leverer igjen!!!

Isle of Skye; årets julegave?!

 

Mens Funkenschlag tok hele kvelden, var det tre spillere som hadde forskanset seg i den andre siden av tårnet. For å unngå solospilling hadde Sveinmain fått med seg Hollender og Vegard. Trioen testet tp nye spill før de avsluttet med en klassiker. Første nye spill i PG var Isle of Skye. I Isle of Skye skal spillerne samle/kjøpe attraktive brikker som de utvider riket sitt med. I løpet av 6 runder er det flere scoringer som gir poeng for for eksempel antall sauer, avsluttede områder, mest penger og skip. Interesserte kan se på filmen på takras.net. Isle of Skye falt meget godt i smak. Rundene er oversiktlige, det er nok utfordring og en del interaksjon hvor man kan sikre seg gode brikker. De som ikke får kjøpt noe, kan fryde seg med mye penger i runden etterpå. Sveinmain hadde fått god inntekt og kunne sikre seg mange gode brikker i løpet av rundene. Han kjørte fra Hollender i runde 5 og økte forspranget etterpå. Hollender hadde fått noen sluttpoeng for to brikker, men Vegard som lå langt bak, klarte nesten å passere Hollender. Sveinmain var en halv bare lenger fram. Isle of Skye spiles fort og alt er lett forståelig, så det er en fin oppskrift til en velkommen julegave til mange familiær!

Sveinmain tok en rojal seier!

Cacao var neste prøvespill. Dette spillet finnes med norske regler og er enda lettere enn det forrige spillet. I dette legg-ut-brikke spillet finnes det bare noen få forskjellige brikker. Man skal først legge ut en arbeiderbrikke og utføre aktiverte handlinger med denne. Hvis det er ledig felt mellom to arbeiderbrikker, skal man legge ut en jungelbrikke somIMG_7481 igjen aktivere de tilgrensende arbeidere. Så skal man sanke cacao, selge det på markeder, hente vann, grave opp gull og støtte tempelbygging som gir poeng på slutten. I tillegg finnes det en soltilbedelsesbrikke som gir en «overbyggingsmulighet» som man kan bruke når alle jungelsbrikkene er tatt. Sveinmain startet som handelsmann og fikk mye gull for cacaohandel. Hollender og Vegard ventet litt lenger med å få ut de brikkene med mange arbeidere på. Det ble som forventet en hard kamp om templene, men til slutt hadde Hollender kontroll på mange, men han hadde færre poeng for vannarbeid. Det ble en spennende telling hvor forskjellene var små. Cacao kan også anbefales som julegave! Egner seg godt som familiespill.

 

1.Hollender 68 2.Sveinmain 64 3.Vegard 61

Cacao

Klokka var bare 2200 så trioen fortsatte med en runde Village. Det siste året har det ikke blitt spilt så mye, men reglene satt godt og tempoet lå høyt. Nå skal det sies at alle mestertenkere hadde samlet seg rundt IMG_7484Funkenschlagbrettet, så det var altså ingen overraskelse. Men med et høyt tempo kan man lettere gjøre noen feil, men det overkom ale tre. Vegard ogt, Sveinmain satset hardt på markedet, mens Hollender satset på raske runder lot den ene etter den andre få en plass i boka. Men uten mange markedspoeng vinner man ikke Village. Vegard hadde sendt tre menn inn i kirken og fikk der 12 poeng på slutten og 6 i løpet av spillet. Sveinmain hadde også mange markedspoeng, men ikke nok til å slå Vegard som tok en sterk seier.

Village

Funkenschlag var fortsatt i gang da de første vendte hjem, men det var stor enighet at Tårnet innfridde og vi håper å være med på mer tårnspilling. Bra tiltak, Tone!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: