Fin lørdag hos Saulius

IMG_7500
Kjent stil når PG kommer til Saulius

Saulius hadde invitert PG hjem til seg. Det var tre spillere som tok turen til Forsand hvor verten hadde dekket bordet i kjent litauisk stil, dvs med mye godteri , røkt laks og mye ulike potetgull. Peter hadde med det ny innkjøpte Funkenschlag med Australia-brett. Som stor tilhenger kunne han ikke være den eneste i klubben uten et eksemplar. Australiakartet var derimot nytt for alle. Her er det lite sammenhengende nettverk og derfor IMG_7501har spillet innført en ny regel hvor man kan bygge hvor som helst mot betaling av 20E. På denne måten kan man unngå å bli innesperret. Det er ikke urankraftverk som brukes til kraftproduksjon, men nå brukes de som gruver hvor man får uran og selger det på markedet. Slik kan man få en ekstra motor med inntekter. De første rundene ble spilt kjent tradisjon med tautrekking med rekkefølgen for å redusere utgifter på IMG_7502råvaremarkedet og for å kunne bygge først eller sist. Søppel var nok en god invenstering i starten. Hollender haddemonopol og dermed få utgifter. Det var Hollender som forserte stufe 2 da han rykket fra. De store sentralene gikk nå for overpris og budrundene kom opp i 60E. Pift og Hollender hadde begge en god kapasitet, mens Peter hadde fått uranmonopol. Saulius lå like bak. Mot slutten av spillet ble det lite råvarer igjen på markedet. Hollender kunne ha stoppet Peter ved å kjøpe den siste oljen, men Peter ble spart. Da stufe3 startet valgte Peter å passe når han skulle bygge med tanke på å kjøpe en stor sentral runden etterpå og IMG_7504avslutte spillet da. Pift og Saulius passet også på 10 og 9 hus. Hollender som var ledende spiller, kunne nå bygge hvor han ville og det gjorde han. Han bygget 5 hus og avsluttet spillet. Med kapasitet på 14 byer vant han overlegent. Australiakartet gav mersmak med en ny vri av ellers kjente mekanismer.

 

1.Hollender 14 2.Pift 10 3.Saulius 9 4.Peter 7

IMG_7505Så var det enda et nytt spill som skulle døpes i PG, Deus. I dette sivilasjonsspillet skal man ved å spille ut kort bygge bygninger som gir poeng eller inntekter. Neste hus i samme kategori man bygger gir også effekt av det første kortet man spilte der. Slik kan man få fine kombinasjoner som gir poeng og penger. Alle hadde fått sine egne inntektsmaskiner som gav byggevarer, poeng og penger. Hollender hadde en fin pengemaskin som han kunne bruke som joker ved bygging av nyeIMG_7506 hus. Saulius satset godt på det militære, særlig når han kunne stjele poeng av naboer på brettet. Pift var den eneste som ikke angrep barbarbyer, men han sanket poeng ved hjelp av kort. Peter klarte å slå det fleste barbarer. Spillet slutter når alle barbarbyer blir tatt eller når det siste templet blir bygget. Hollender bygget det siste templet og dermed var spillet snart slutt. Saulius byttet alle sine håndkort om i varer som gir poeng hvis man har majoritet. Alle unntatt Hollender trodde at Hollender hadde flest poeng, men Deus er et interessant spill hvor det finnes flere veier til IMG_7509. Peter hadde samlet flest poeng i løpet av spillet og hadde god score for templene sine. Hollender fikk nesten like mye, men Saulius (takket være angrepene) sanket flest poeng. Deus ble veldig godt likt. I prinsippet er spillet veldig lett; bygge bygning eller ofre til en av gudene som gir da noe tilbake. Men motoren i spillet krever gode kort, god timing og plass på brettet for å få poeng. Dette spillet vil komme oftere på bordet!

1.Saulius 49 2.Peter 48 3.Hollender 47 4.Pift 41

IMG_7510Etter to litt lenger spill ble det tid for noen kortere. Splendor er kanskje årets best likte korte spill i PG. Pift fulgte godt med på hva andre sparte til og så «ofret» han seg selv ved å ta nettopp dette kortet. Smart, men denne strategien fører sjeldent til seier i splendor. Saulius og Hollender fikk tak i gode kort og kappkjørte om å komme først på 15. Peter var like bak. Til slutt klarte Hollender å komme på 17, mens Saulius stoppet på 15.

1.Hollender 17 2.Saulius 15 3.Peter 12 4.Pift 9IMG_7511

Som avslutter ble Isle of Skye spilt. Sist mandag ble spillet veldig godt likt av PG, men denne gangen var reaksjonen mer variable. Saulius fikk poeng hver runde og økte denne bestandig. Bak ham klarte Hollender å henge med, mens det ble lite poeng til Peter og Pift i mange runder. Mot slutten klarte Hollender å komme litt tilbake, men Peter og Pift ble ofte kjøpt ut og fikk penger men ikke verdifulle brikker. Saulius var ustoppelig i Isle of Skye i kveld.

1.Saulius 104 2.Hollender 90 3.Peter 67 4.Pift 44IMG_7508

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: