Morsom kveld med en ekte klassiker og tullespill!

20140806-130434-47074826.jpgFerien er snart over og det betyr økt oppmøte på PG-mandager. Marog og Kaoleena hadde invitert og tre menn hadde funnet veien til PG største uteplass med basseng. Mens vi ventet på noen senkommere, hadde Kaoleena funnet fram Skull&Roses. Vi spilte to runder. Kaoleena klarte å bløffe Kim og Hollender godt i den første runden. Så kom Peter og Marog som ble med på leken. Mye latter og god stemning i dette enkle bløffspillet. Men lureri kan av og til være ganske morsomt. Så valgte Marog å se på Peters siste kort som alle visste at det var Skull. Peter overlevde flere runder før alle passet og da ble han ute. Hollender slo Kaoleena i den siste runden.20140806-130435-47075196.jpg

Men tilreisende fra Stavanger kommer for skikkelige spill, så da var det ingen overraskelse at den gamle klassikeren Puerto Rico kom på bordet. Hollender forklarte reglene for de som ikke hadde spilt det (så ofte) før. Marog hadde slått Kaoleena en gang, sa han, men husket seieren bedre enn spilletl. Kim var startspiller og hadde en klar plan i et av sine favorittspill. Hollender fikk ikke inntekt de første rundene, men med noen maistønner aktiverte han kapiteinsrollen 3 ganger på rad. Peter satset hardt på kolonister. Kaoleena og Kim hadde tobakk, mens Marog og Peter hadde etter hvert litt av alt. De første rundene ble det bygget mye (hacienda, hospitium og stone pit ble flittig valgt). Hollender passet flere ganger og ventet til han kunne kjøpe et kaffebrenneri. Marog valgte 2 ganger byggmesteren og sikret dermed nyttig rabatt. Alle fikk stone pits, unntatt Hollender som dermed måtte satse enda hardere på kaffesalg og maiseksport. Med et eget skip (verftet) sikret han han så hver runde 4-6 poeng. Peter hadde mange varer men satt i feil rekkefølge rundt bordet og mistet 2 ganger mange tønner før han kjøpte bedre lagringsplass. Kim kjøpte to store bygninger som gav mange poeng på slutten. 20140806-130435-47075942.jpgHollender fikk en stor bygning som gav 1 poeng per 4 VP. Spillet nærmet seg slutten og Kim fulførte sin byggeplass. Peter sikret seg en kolonist på sin store bygning og ellers var det ikke så mye mer å gjøre i de to siste trekkene. Poeng ble telt og viste følgende:20140806-130435-47075529.jpg

1.Hollender 65 2.Kim 53 3.Peter 52 4.Kaoleena 41 5.Marog 37

20140806-130436-47076349.jpgHollender hadde 39VP og dermed 9 poeng bonuspoeng. Sammen med 17 poeng for hus gav det en solid seier. Det lønner seg å ikke gjøre det samme som alle andre! Puerto Rico er en klassiker og veldig kjekt å spille, synes medaljevinnerne i hvert fall. Vertsparet kan bruke spillet hjemme til å trene litt mer og komme sterkt tilbake.

20140806-130436-47076801.jpg

Så var det enda en klassiker, nemlig Bluff. Med en god PR-seier kunne til og med Hollender ofre seg. Det ble spilt tre runder. Kim vant to runder og Hollender som røk ut som første mann bløffet Kim i runde nummer 3. Vet fortsatt ikke om Bluff er bra, men morsomt er det i hvert fall.

Til slutt ble en runde med Skull&Roses igjen. Det er noen spill som er bedre med øl og andre spill er best med Marog! S&R profiteter av begge. Marog bløffet andre i så stor grad at det ble utrolig mye latter rundt bordet. Bra avslutter! Takker verstkapet for enda en hyggelig kveld på terrassen!

Det ble diskutert å flytte den faste PG-kvelden til senere i uken. Osnadg ble nevnt som forslag, slik at flere kan møte. I tillegg ble det ønsket flere fredagskvelder.

 

 

 

 

 

20140806-130437-47077288.jpg

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: