2 ble plutselig 3

Troyes
Troyes – et flott spill
Troyes
Tragisk kast

Både Takras og Hollender liker spillet Troyes veldig godt. Spesielt da som 2-mannsspill, for med 3 og 4 spillere så kan det bli litt skralt med utvalgt og uforutsigbart. Denne gangen skulle Damene i Troyes være med, utvidelsen til spillet. Nye moduler i form av nye sluttkort, nye områder rundt hovedbrettet, en ny privat terning og selvsagt nye kort. Det ene nye kortet som kom ut var muligheten for å legge mange innflytelseskuber på krigskortene. Det ble flittig brukt, helt til Takras brukte mye penger og flere terninger for å få til Yatzy på 1-ere, og da ble hele handlingen bortkastet.

Vi kom ut helt likt denne gang, med akkurat 46 poeng hver. Så delt seier er ikke å forakte. Utvidelsen var kjekk med de nye kortene, men så lenge det koster like mye som grunnspillet, så føler vi ikke verdt investeringen. Kjekt med variasjon, men ikke nok verdi.

nigtfallNeste uprøvde ble Nightfall: The Coldest War. Deckbuilding med enormt stor grad av interaksjon. Det handler om å angripe motspillerne hele tiden og sørge for å ha nok forsvar. Litt knotete å komme inn i spillets flyt uten å ha sett noen spille det før, men vi fant ut av det etter litt studering av regelheftet. Vampyrer, varulver og andre skapninger herjer i Russland, og hver spiller ønsker å være alene om å styre makten. Så vi leier inn hjelp fra forskjellige skapninger til å angripe motspillere eller gi andre bonuser. Artig kjedereaksjonsmekanisme, men den kom vi ikke helt inn i før spillet var over. Foreløpig vanskelig å si noe om spillet. Men det virker som om det har en del dybde som Dominion mangler. Hollender vant 8 – 12.

VivaJava
Dette er ikke VivaJava, dette er The Dice Game av VivaJava

Men så ble vi plutselig 3 spillere. Kate Potet hadde veldig lyst å spille i kveld og turte ta turen innom, og det ga mersmak på en ellers rolig tomannskveld. VivaJava: The Coffee Game: The Dice Game var allerede satt opp, så det var bare å hoppe rett på reglene. Dette er et enkelt terningspill som gir en god del valgmuligheter underveis. Du kan gamble på å brygge kaffe og score poeng, eller du kan forske på forskjellige ting til å hjelpe deg med å lage enda bedre kaffe. Men når du velger poeng, så får du ikke forsket, mens alle andre spillere får seg nye fordeler. Spillet går til 21 poeng og så er det over. Et artig spill vi tok to runder av, og det har utrolig mange variasjonsmuligheter.

Speicherstadt
The Speicherstadt

The Speicherstadt er på vei til Sveinmains hender, men det hindrer oss ikke i å prøve det en gang. Kort med sleeves på hjelper tross alt på holdbarheten. Vi hadde alle forskjellige strategier. Hollender hadde ingen kontrakter, Kate hadde alle Council-kort og Takras prøvde seg på kontrakter. Men uten penger kommer man ikke langt, og siste runde ble helomvending for Takras som ikke fikk noen av varene han trengte, eller brannmannen. Spillet er ganske elementært, men har en viss dybde. Å spille med skjulte penger er veldig viktig for at spillet skal holde seg spennende.

Nå var det ikke lenge før ferjen gikk, men vi rakk 5 runder med Bananagrams før den tid. Et hektisk ordspill, og det er aldri godt å vite hvordan du ligger an i forhold til andre. Ordene blir ofte rare, og Takras annonserte «Bananas» et par ganger og oppdaget ord som ikke hørte hjemme noen plass. Kjekk avslutter på en kjekk kveld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: