Phil-kveld i PG

Dixit
Dixit

Kate hadde invitert PG denne lørdagen, men det var ikke så mange som kunne komme. Noen reiste visst til Haugaland BK for sommerfesten og andre var forhindret av andre årsaker, men spilling blir det alltid i PG! Kate hadde sikret seg to spillende naboer og til og med en mormor som ble med gang PGs eldste spillende kvinne. Synd at Old Ant ikke kunne komme, for da hadde PG blitt en ekte datingklubb.

Det tok ikke lang tid før spillene kom på bordet. Siri forklarte de få reglene til Dixit, et lett spill som krever kreativitet og innsikt i de andres valg. Så skal man beskrive et animert kort med kort tekst, overskrift eller assosiasjon og så skal alle legge til ett matchende kort. Så blir kortene stokket og lagt med bildesiden opp. Deretter skal alle gjette hvilket kort var det riktige. Meget lett, underholdende og til dels overraskende. Som lærer behersket Kate dette godt og vant med god margin.

1.Kate 2.Siri 3.Mormor 4.Hollender

Med mange kvinner rundt bordet er Alhambra ofte et godt likt spill. Kjøpe bygninger, samle penger og bygge en by

Alhambra
Alhambra med vin og koselige damer.

som gir mest mulig poeng. Det ble en hard kamp om majoriteter. Hollender ledet etter de første to tellinger, men spillet er ikke omme før den siste tellingen. Det er ikke ofte at det er et så stort andel kvinner i PG og det medfører noen andre temaer rundt bordet. Mens spillet gikk i et godt tempo ble ulike sykdommer eller sykelige tilstander drøftet og løst. Siri manifesterte seg som en slags dr Phil som stilte opp for unge og gamle. Hun klarte å binde

Alhambra
Alhambra

symptomer og sykdommer sammen og helst med en passende behandling. Referenten glemte å skrive ned hele patologien, men det var egentlig et under at Alhambra ikke fikk noe infarkt! De siste rundene forsvant brikkene raskt og særlig Kate kjøpte mange. Det ble en spennende telling som viste at Kate vant nok en gang i kveld. Mormor holdt samtalen godt i gang, men klarte ikke å få nok poeng utenom en lilla majoritet. Som forventet ble spillet godt likt!

1.Kate 109 2.Hollender 104 3.Siri 89 4.Mormor 59

Siri ville egentlig gå, men Splendor holdt henne igjen. Mormor skjønte spillet raskt og spilte bra. Siri satset på høye poengkort, Kate på

Splendor
Splendor

majoriteter og Hollender samlet bare 3 farger men disse gav ham ikke noe bonuspoeng. Splendor spilles i et høyt tempo og det finnes mange måter å vinne på. Kate og Mormor fikk bonuspoeng, Siri høye kortpoeng, men til damenes store forargelse slo Hollender til nok en gang og vant med hele 18 poeng (uten bonuspoeng). Likevel sa Kate som ble nummer to at «dette spillet kan gjøre meg avhengig!«. Alle var raskt enige at det

Egentlig hemmelige greier, men her var Hollenders seiersoppskrift denne gangen.
Egentlig hemmelige greier, men her var Hollenders seiersoppskrift denne gangen.

ikke var det dummeste man kunne bli avhengig av, så lenge man har noen å kunne spille det med.

1.Hollender 18 2.Kate 12 3.Siri/Mormor 10

Kveldens siste spill var Tiki Topple. Et morsomt og kort spill med høy

Flotte og lett forståelige kort i Tiki Topple
Flotte og lett forståelige kort i Tiki Topple

bløff-faktor. Tiki Topple er et spill som mange som aldri spiller vil like med en gang. Men hvor kan man kjøpe det, spør alle!? I PG blir spillet spilt en del og alltid likt. Denne gangen var det Hollender som klarte å samle mest poeng etter tre runder.

Viktig å treffe godt i Tiki Topple
Viktig å treffe godt i Tiki Topple

1.Hollender 25 2.Kate 11 3.Mormor 7

Takk for en kjekk og lærerik kveld! Flott at PG kan kombinere det sosiale fellesskapet, unge og gamle og ulike brettspill så godt. Vi håper at det blir flere slike kvelder framover Kate!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: