PG @ Norway Chess

Carlsen vs. Topalov
Carlsen vs. Topalov

Endelig skulle PG til Norway Chess, så hvorfor ikke lage en stemningsrapport her på PG-bloggen. På forhånd hadde vi søkt om presseakreditering på vegne av PG, men merkelig nok hadde vi ikke fått svar. Sveinmain og Robert var PGs utsendte og skulle lage en repotasje med hjem igjen, men det ble litt vanskelig…

Norway Chess

Vi hadde kommet for å se Carlsen, men plutselig var Beatles på scenen. Jeg var klar til å lage zebrastriper på gulvet og begynte å nynne på Penny Lane og Strawberry fields forever. Men hvorfor var de 3? Jo John var allerede død, men hadde de et budskap, slik som på platecoveret???

Norway chess

Jo, kun 2 Beatlesmedlemmer returnerte tilbake, hva skulle dette bety? Skulle en av de omkomme i løpet av kvelden. Allerede nå begynte vi å ane at kvelden skulle være ulik alle andre kvelder i sjakksporten. Men hvor var Magnus? Vi fant han heldigvis i sjakksalen, og der var det ikke mange publikummere til stede. Selv med verdenseliten på plass er nok sjakk mer en TV-sport enn en publikumsidrett. Heldigvis for Magnus hadde han en ivrig publikummer med seg fra India.

Norway Chess

Etter litt heiing fra PG redaksjonen tok det ikke lang tid før vi fikk vår første advarsel om å være stille. Og etter et par uforsiktige knips med kameramobilen vår ble også denne forbudt der inne. Da var det på tide å forlate spillelokalet og gå til pressesonen. Vi hadde jo tross alt søkt presseakreditering. Inne i pressesonen fikk vi med ett litt konsentrasjonsproblemer da Finn Gnatt i TV2 studio var byttet ut med en tynn ung utgave av Elin Tvedt.

Norway Chess

Vi gikk selvsagt glipp av en del trekk og glemte oss ut, men det gjorde John Ludvig Hammer også i sitt parti.  Vi våknet kjapt av dvalen da denne mannen dukket opp foran øynene på oss, sjakk-kongen over alle sjakk-konger, Garry Kasparov.

Norway Chess

Febrisk fant vi frem sjakkbrett og sprittusj, men Kasparov var en pratesjuk mann og når han endelig forlot TV2 studio hadde han et par bønder som passet på han så vi ikke kunne komme nær han, selv om vi prøvde å få en signatur «en passant» glapp han og begynte å snakke med disse gutta istedet som kjørte showet live uten pause av noe slag i motsetning til TV2 baben som fikk både mat og sminke i hver reklamesnutt.

Norway Chess

Men Carlsen gav seg ikke – såpass at vi måtte begynne å tyvsmake på drikken og maten i pressesonen. Espen Agdestein og Pappa Carlsen begynte å svirre rundt i  pressesonen etterhvert som Magnus presset for seier. Men så skedde det som ikke hadde skjedd på toppnivå i sjakk på 32 år. Manager Espen Agdestein stormer ut av TV2 studio og Lahlum begynner å telle ned til null mens Magnus ser på brikkene sine og ikke på klokka. Tragedien/sensasjonen er et faktum. PG-redasjonen stormer inn i sjakk-lokalet som en av 2 reportere og tar bilder av den historiske hendelsen. Hvor var du da Magnus tapte på tid, men kunne vunnet?

Carlsen prøver å forhandle med de 2 dommerne...
Carlsen prøver å forhandle med de 2 dommerne…

Espen Agdestein sto sammen med PG-redaksjonen mens vi snakket høyt om hvorfor managmentet ikke hadde lært eleven sin reglene. Han var på gråten, og hadde vi sagt bø til han hadde han brutt sammen. Carlsen var sammenbrutt og skuffet men fikk opp øynene da han fikk tilbud om å se basketfinalen fra USA sammen med TV2 baben kl. 3 om natta. PG redasjonen fikk desverre ikke noe slikt tilbud og tok med seg litt mat og vann fra pressesonen og satte kursen hjemover. Det blir nok 32 år til noen andre får oppleve noe lignende og det på direkten.

For PG-redaksjonen: Sveinmain og Robert – nesten live fra Norway Chess dag 1.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: