Fly, tog, trolldom og Hollender

57CE7C3F-E8E7-4E4A-BEEB-203F35BF2344Til sammen 4 stk hadde meldt sin ankomst i Grotten denne mandagen. Først ute var Vegard. Sist prøvde han Luxor som var Spiele des Jahres nominert i 2018. Så hvorfor ikke prøve vinneren samme år – Azul. Her skal det bygges mosaikk, i et sjakk-aktig abstrakt spill. Det lønner seg å bygge tett, følge med på motspilleren og unngå minuspoeng. Vegard hang godt med helt til siste runde. Da klarte Sveinmain å fullføre mer rader enn Vegard og stakk av med seieren. Men ville Azul vinne over Luxor. Vegard gav sin dom – Luxor burde blitt SDJ – vinner 2018. Rudiger Dorn får herved prisen av oss begge i PG. Grunnen er at Azul blir for tørt, og gjenspillsgleden er synkende for hvert spill en tar. 6/10, selv med kort spilletid…D724C9F4-7656-46F1-83EC-B695E9F5B9A4

Et sjeldent besøk av Hollender, og kun 15 minutter til Kjell Henrik dukket opp. Dermed ble Ticket to ride – New York satt opp. Trekk kort, bygg ruter eller trekk inn nye oppdrag. Vanlige TTR regler, men med kun 15 taxier som skal plasseres. Ikke lenge etter hadde Vegard kun 2 igjen og siste runde var i gang. Sveinmain og Hollender rakk akkurat og bygge de siste rutene sine. Det hele ble en jevn affære, hvor Sveinamain vant 1 poeng foran Vegard, som igjen var 2 poeng foran Hollender. TTR –NY er en meget god hurtigutgave av moderspillet. 9/10.1AED3D1C-42AB-429D-B160-799FC45A193B

Kjell Henrik var på plass. Han hadde igjen tatt med Quacks of Quedlinburg. Denne gangen skulle vi spille den avanserte utgaven, med utvidelse og greier. I tillegg skulle vi ha simultantrekking fra posene, for å få ned spilletiden. I Quacks skal en lage en trolldomsdrikk men unngå for mye hvitløk i den. Får du det så eksploderer gryta og du må velge mellom penger og poeng, og ikke begge deler som resten får. Du kjøper nye ingredienser som havner i posen for hver runde. Vegard gikk på hvitløkssmell etter smell mens Sveinmain unngikk at gryta ekploderte en eneste gang, selv om også han tok noen sjanser. De som ligger bak får en fordel, og denne var opp i hele 14 flytt frem(rottehaler) på det meste. Likevel holdt Sveinmain ut til seier. Selv ubeseiret i Quacks, så blir ikke spillet en vinner. Spillet er for tilfeldig, for langt(selv med simultantrekking) og for lite spennende og engasjerende til at jeg tror jeg orker å spille det igjen, dessverre. 4/10 fra meg(og Hollender) på skalaen, men garantert høyere av de andre spillerne.5931BADE-2EA3-453E-9A52-53816A0FBABBHollender gikk hjem, og vi avsluttet med Planes, oppfølgeren til Trains, bare helt annerledes. I dette Mahjong-aktige spillet skal vi prøve å få passasjerene våre ut på vårt eget fly. Det er ikke like lett da det er lett å komme for kort, eller for langt. I tillegg har en kort som kan gi fordeler og poeng. Litt banalt egentlig, men spillet går fort unna. Når 12 passasjerer sitter på flyene er spillet ferdig. Sveinmain vant et knepent poeng foran Kjell Henrik denne gangen. Planes er enkelt men kjapt, men likevel føler en at en har vært med å vinne på en skikkelig måte. God utforming og gjenkjennelig tema høyner opplevelsen. 7,5 av 10, og absolutt verdt å ta vare på i samlingen.EA752007-D534-4706-912C-FD0BEE521F22Da var det bare å fly ut i de sene nattetimer. Ingen hjernekok denne natten da vanskelighetsgraden på spillene var av den enkle sorten. Deilig det også av og til. Bare å glede seg til neste mandag, om ikke før…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: