Fredag = Mandag

CE84BD98-1FCE-4760-88ED-D58565358D1DFremskutt mandagsspilling i PG denne fredagen. Peter, og Kjell Henrik joinet Sveinmain i Grotten for lek og moro. Først ut var spillet Luxor, nominert til Spiele Des Jahres(SDJ) 2018, men nådde ikke opp i kampen mot Azul.

I Luxor får vi alle 5 kort hver som vi skal bevege oss fremover i en pyramide, og sanke skatter, nye kort, nøkler og biller underveis. Vi får også flere brikker etter hvert som kan hjelpe oss å få inn disse skattene. Etter hvert dukker det opp tunneler(uten bompenger) og når to personer har kommet inn til enden av labyrinten er spillet slutt, og du får poeng for hvor du står med brikkene dine, så det er ikke alltid den som kommer først som er vinneren.AEEDC5D7-1CB8-4B76-82A8-9CB20C2EB18BVi fulgte hverandre tett alle mann og det var umulig å vite hvem som ledet eller ei underveis. Skattesankingen var jevn, men Sveinmain slet med gode kort som flyttet han fremover, så han havnet litt bakpå. Likevel var det han som kom først til enden av labyrinten, med Peter hakk i hel. Da var det bare å telle opp. Peter hadde vært den flinkeste og heldigste. Fikk max poeng på billene sine, og vant greit foran Kjell Henrik og Sveinmain.A9D4544F-96CC-41A8-B19A-A7B6DDA81E79Luxor, burde kanskje vært kåret til SDJ 2018. Mens Azul hadde sjarmen, så har Luxor tematikken, muligheten for å trekke gode og dårlige kort, litt flaks er lov og det bygger seg opp fra 2 oppdagere til hele 5 en kontrollerer på slutten. Synes Luxor er slik et SDJ burde være, og som Azul ikke er. I Azul vinner analytikeren i 9,5 av 10 tilfeller, i Luxor vinner også den beste, men ikke alltid. I tillegg har spillet et håndkortsystem jeg aldri hadde sett før på noe brettspill… Sier ikke mer, men gir Luxor 8 av 10 på terningen.B484F4FF-71AF-43C7-8CCD-B702C4F90013Neste spill ut var Shakespeare, et teaterspill i 3 akter. Her skal spillerne rekruttere skuespillere, scenearbeidere og andre nyttige teaterfolk for å få til den beste forestillingen. Og det viktigste, når forestillingen er slutt, skal du ha råd til å lønne arbeiderene dine. De arbeiderne du bruker hver runde blir slitne, og må hvile seg i neste runde med unntak av en valgfri. Også viktig å holde humøret oppe, hvis ikke taperen seierspoeng. Mye å tenke på i dette WP spillet, hvor timing er viktig. Hvor skal jeg gå først og hvor har naboen tenkt seg? Skal jeg få inn en ny karakter, skal jeg kjøpe kostymepoeng, eller bygge på scenen. Venter jeg for lenge er toget gått og jeg får ikke gjort det jeg hadde planlagt.87A0621A-6034-4AAA-8B1E-98AA6F40EFDCLitt få seierspoeng i spillet, så en bør ta de poengene en kan. 6 runder, de 4 første frem mot generalprøven, så 2 til premiæren, som begge scorer poeng på de 3 aktene som skal fremføres. Det ble et tett oppgjør, selv om Kjell Henrik verken fikk bygd på scenen eller fikk mange kostymer ferdige til forestillingene. Sveinmain og Peter hadde begge fylt opp scenen, med full poengpott, men Sveinmain klarte å dra seieren i land, så vidt.BC997E78-8115-4152-BE81-416D0409CB8BShakespeare er et utrolig tematisk spill, med mange harde avgjørelser. Litt lang spilletid kanskje, opp mot 2,5 timer denne kvelden inkl. regelforklaring. Blir nok raskere når vi har spilt det noen ganger. Men likte det meget godt og spiller det gjerne igjen. 9/10.898E1524-3F0C-4B54-B85B-DCADEBC8B8CASom en avslutter tok vi en runde Ticket to ride – New York. Hvis du synes TTR tar litt lang tid så er dette spillet for deg. Her kan du spille TTR på 10-15 minutter, til nesten samme følelsen som orginalen. Samme reglene, bare med kortere oppdrag og kun 15 taxier. Så også som i orginalen, så når Kjell Henrik bygde slik at han kun hadde 2 taxier igjen så ble det hyling rundt bordet. Både Sveinmain og Peter trengte minst en ekstra runde som de ikke fikk til å fullføre oppdragene sine. Dermed vant Kjell Henrik, foran Sveinmain og Peter. 7/10 på skalaen.

Da blir det minst en uke til neste spillsamling, så er det bare å lese regler og kose seg i mellomtiden. Høsten er lys!0DDE8B3A-2007-40C1-8171-2B23561B9775

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: