Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

The dungeon master!

Posted by preikestolengamers den 1. september 2009

7 stk hadde møtt opp på Spill-loftet for ukens dose med brettspill. Vegard hadde forberedt Dungeons and dragons og Peter og Mark var meget klare for å teste ut spillet. Hollender hev seg overraskende på, mens Black ant, Trond og Idar som hadde et comback i PG sammenheng tok frem Thebes på det andre bordet. The Dungeon Master Vegard hadde forberedt seg meget godt og hadde med eget hjemmelaget scenario på PCen med tilhørende musikk. Peter og Mark levde seg godt inn i rollene, mens Hollender slet litt mer med innlevelsen, og ikke minst terningkastene. Men, det ene monsteret etter det andre ble drept, troll og de merkeligste vesener med vinger 13 liv og mye skjoldbeskyttelse ble nedkjempet av de 3 musketerer. Men da de trodde det var slutt, så dukket det opp nye verdener, med tilhørende utfordringer. Gutta kjempet som løver, i over 4 timer før de klarte å nedkjempe siste monster og endelig slippe jubelen løs. Og hvem skjøt det siste monsteret, jo det var selvfølgelig Hollender! Ellevill jubel runget så taket på loftet løftet seg.

På det andre bordet gikk det i Thebes. 2,5 år skulle spilles og 3 flittige dro på utgravningstur til middelhavet, hver til sin by. Trond og Idar var ganske selektive i hva de var på utkikk etter, og hadde bare 2 forskjellige typer skatter hver, men rikelig. Black ant hadde spilt spillet før og hadde mange forskjellige skatter. Det gjorde at han klarte å dra iland noen utstillinger de andre ikke klarte da de manglet skatter å stille ut i de respektive farger. På slutten ble det mye jakting på innflytelse i de respektive fargene, samt kongresskort som Idar fikk suverent mest av. Det hele ble en jevn batalje og til slutt var det ingenting som kunne skille seierherrene fra hverandre. Trond og Black ant delte seieren mens Idar gikk ut og tok en røyk!

1. Trond 74
1. Black ant 74
3. Idar 47

Sveinmain dukket opp etter et styremøte og fikk prøvd seg på litt Dungeons and dragons før Thebesgjengen ble ferdige og var klare for årets BSG vinner Keltis! Idar og Trond fikk en kjapp introduksjon og så var vi i gang. Det ble kjapt litt kniving om de grønne steinene som gir plusspoeng når spillet er slutt. Sveinmain sikret seg noen tidlig, mens de andre kom etterhvert. Det ble en kamp om å få tjukkas-steinen sin opp mot 10 poeng, noe ikke alle klarte. Den ene stenen etter den andre passerte steingarden, og da Black ant hoppet over med den 5. brikken var spillet slutt umiddelbart. Men han nektet og ville ha med seg steinen han landet på. Det ble en liten diskusjon om det sto i reglene eller ei, men vi ble enige om å telle opp poengene først i tilfelle det ikke ble avgjørende. Etter poengtellingen var det kun et poeng som skilte Sveinmain og Black ant og en febrilsk leting etter reglene startet. Regelheftet var ikke å finne, og en telefon til Roberts hotlinetjeneste for brettspill ble uten resultat. Idar ble redningen, men regler er som selvfølgelig som Bibelen, den kan tolkes. Men Sveinmain fikk mest gehør for sin regeltolkning, og ble dermed kåret som vinner. Black ant fikk -2 poeng istedet for +3:-)

1. Sveinmain 32
2. Black ant 29
3. Idar 19
4. Trond 18

Idar og Trond gikk så hjem, så da bød anledningen for Sveinmain og Black ant til endelig å få testet ut Ubongo-the duell. Og duell det ble det! Først så prøvde vi enkel duell med 4 figurer hver. Vi som var vant med vanlig Ubongo fikk skikkelig nok å bryne seg på. Det tok noen minutter før Sveinmain fikk sagt Ubongo. Etter hvert ble det en vane for Sveinmain og den en Ubongo brølet etter det andre runget på loftet, og til slutt ble det en overbevisende 5-0 seier. Da var det på tide å prøve den vanskelige siden med 5 forskjellige brikker hver. Den ble en meget hard nøtt, og det at klokken hadde passert 24.00 for lengst gjorde det ikke lettere. Black ant seig i fra og ledet 3-0 før Sveinmain begynte å utligne, til slutt sto det 4-4 og siste og avgjørende duell skulle kåre vinneren. Det var en vanskelig nøtt, og da Black ant ropte Ubongo, fant Sveinmain at han hadde blandet to linjer da han valgte brikker. Men hva hjelper det i en finale! Fornøyd og rimelig kokt i hodet var enda en spillkveld over. Ubongo Duell er en skikkelig nøtteknekker av et duellspill. Her gis det ingen ting ved dørene. Meget kjekt!

Dungeons and Dragonsbordet var også ferdige så da kunne vi fornøyd tusle hjem i nattemørket, og glede oss til neste mandag, eller blir det fredag??? Kun Hollender vet……

http://www.youtube.com/get_player

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: