Midtuke spilling

Mesteren i arbeid!

Tre spillere møtte opp i Holland House denne onsdagen. Kveldens første spill ble Ubongo Extreme. PGs egen ubongomester Vegard hadde allerede oppfunnet en egen ekstrem-variant av den vanlige Ubongo lenge før denne oppfølgeren kom på markedet. Vegard og Hollender hadde øvd litt før Takras kom. Som forventet startet Vegard raskt og var først ferdig de fire første rundene. Han sikret så den kostbare 3-er diamant, men fikk varierende utbytte fra posen i tillegg. Hollender fikk noen andre plasser som gav også ham 2 diamanter. Takras strevde noe mer, men ble stadig raskere ferdig. Vegard slet i runde 4 og 5, slik at Hollender tok noen første plasser. Takras kom nå også tilbake og hadde nå fått noen andre plasser, før han avsluttet med 3 første plasser. Så var det tellingen. Alle hadde cirka like mange diamanter og ingen kunne stille med mange røde (4 poeng). Fintellingen viste et temmelig likt resultat hvor Hollender hadde vært litt heldigere med diamantene.

1. Hollender 34 2. Vegard 32 3.Takras 31

Ubongo Extreme er sammen med 3d-versjonen den mest attraktive for spillere som liker mer kompliserte puzzle-oppgaver kombinert med noe tidspress. Diamantene gir en flaksfølelse, men å være først ferdig blir også belønnet.

Flott og tematisk grafikk i Ninjato

Så presenterte Takras sin Secret Santa-presang; Ninjato. I dette spillet skal man sette (eller kaste?) såkalte scorcerers på ulike plasser på brettet. Ved hjelp av disse kan man samle man skatter (stjele), oppgradere styrken, samle poengkort, få nye ninjakort, startposisjonen etc. Mange handlinger alstå. I starten så det noe forvirrende ut, men Takras gjorde en utmerket jobb til å forklare mekanismen og målet.  Mens Hollender og Vegard spilte noe forsiktig, sikret Takras raskt 16 poeng.

Hit the leader!

Dette satte fart på spillet for Vegard oppsøkte spenningen og klarte dermed å stjele flere kostbare skatter. Litt senere satte Vegard disse om i poeng og tok en klar ledelse. Takras slet med å være nummer 3 og falt tilbake. Hollender sikret seg noen flertall i fargekort, som førte ham til den andre plassen. Etterpå forbedret alle sine ferdigheter, men ingen klarte å matche Vegard i både samling av kort, alarmer og ikke minst skatter. Ved hjelp av majoriteter ble det mange poeng til ham. Takras jobbet hardt for å gjenerobre den andre plassen, men kom litt for kort i sluttspurten. Vegard bekymret seg lite og økte ledelsen mer og mer.Hit the leader!

Ninjato er et lett spillbart spill. Tempoet ligger høyt og spillet har det berømte dilemmaet med hva-skal-jeg-gjøre-først. Med bare 3 handlinger per runde, blir det harde valg. Dette gir spillet tensjon og interaksjon. Skåringsrundene kan oppleves som noe frustrende når man ikke får noe for en annen plass fordi kortene på markedet har blitt kjøpt opp denne runden. Men alt dette skjer innen 90 minutter inkludert regelforklaringen!

1. Vegard 142 2. Hollender 100 3. Takras 94

The leader strikes back!
2x hjemmeseier

Som avslutter kom African Park på bordet. Her skal spillerne samle dyr og plassere dem i riktig reservat. Dette krever noe planlegging, fordi rovdyrene spiser pattedyrene der. Elefanter og nesehorn spiser mye og kan ikke være samme plass. Dessuten vil krokodillene og flodhestene ha vann. Med tre spillere kommer det hver runde tre kort. Disse tas inn turvis, legges i ønsket reservat og neste runde starter. Høyt tempo også her. Men noen dyr vil bevege seg mye og blir depressive i mindre reservat. Dyr som ikke kan husfestes må legges vekkk og gir minuspoeng på slutten. Kombinasjonen av management og noe flaks gir spillerne en fin utfordring som varer maksimalt 20 minutter.

1. Hollender 29 2. Takras 22 3. Vegard 21

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: