Fake news

6FC97AFF-78EA-4B7D-8AC5-DC4270BC7270Preikestolen Gamers skulle prøve seg på noen nyheter på spillfronten denne kvelden,  i allefall for oss i PG. For noen er nyhetene såpass gamle at de sikkert vil kalles fake news…

Først ute var Copenhagen – de luxe utgaven. 20-40 minutters spilletid, vil det være bra? Sveinmain, Kjell Henrik og Vegard skulle finne det ut. Spillet er like avansert som at du skal velge handling mellom å trekke 2 kort, eller å legge ned kortene som gjør at du kan bygge tetrislignende brikker på et brett. Heldigvis er det litt mer avansert enn som så. Brikkene skal plasseres ut på brettet og bygger du en hel rad vannrett og loddrett får du poeng, har hele raden vindu får du dobbelt opp. I tillegg kan du få fordelesbrikker underveis. Hele denne mixen med relativ kort spilletid gjør spillet kjekt og velbalansert. Førstemann til 12 poeng vinner, eller til kortbunken nesten går tom for 2. gang.770F3A12-3A25-48F8-92F6-5B4977057C70Sveinmain kom godt i gang, Vegard tok an igjen og passerte mens Kjell Henrik kom ajour. Så fikk Sveinmain inn en dødelig combo: trekke og spille, bytt farge og trekk fra forskjellige plasser fordel. Så snu disse igjen da en bygger over en brikke som tillater dette. Vips så var Sveinmain opp i 12 poeng og spillet var over.292FB586-948B-4CDE-93AF-6419C3E3F8D6

Copenhagen var en behagelig spillopplevelse, med passe lang spilletid og dybde til at det fint kan komme på bordet igjen og igjen. 8/10.

Så dukket Peter opp og vi spilte Quacks of Quedlinburg– årets Kennerspiele des Jahres 2019. Spillet hadde gått helt utenfor radaren til de flest av oss, men Kjell Henrik hadde snublet over et eksemplar. Her skal vi trekke brikker fra en pose, men bør gi seg før en får 8 hvitløk, som alle har 11 av i posen sin. Underveis får en nye brikker i posen, ca 2 pr. runde i 9 runder.00870B5F-135B-426B-B1EB-1C61C47E7499 Hver runde skal en trekke ut av posen så lenge en tør, og tør en for mye får en straff i form av at en mister poeng, eller penger til å kjøpe brikker. Vi brukte litt lang tid på brikketrekkingen, så spilletiden ble litt lang i forhold til hva en fikk tilbake. Simultantrekking er nok tingen i dette spillet. Litt moro og spenning ble det. Vegard fikk i gang en voldsom motor, og så ut til å seile lett inn til seier, men fikk forstoppelse i siste runde og trakk alle sine hvitløk først ut av posen. Dermed kunne Sveinmain kuppe seieren et poeng foran.88D96520-7FDF-4E4A-92EA-AF2515272CA0Quacks, var en grei opplevelse. Må nok prøves igjen, og en må få ned trekketiden. Klarer en det og får spilletiden ned mot en 1/2 time til 45 min. så blir spillet kjekkere. Men litt lite dybde og litt for mye flaksebasert til hva en kan forvente av et Kennerspiel des jahres 2019. 6/10 på skalaen.F6234406-E4C5-4CA4-B6F7-62B49DD9B257Peter var på tur hjem, men klarte selvsagt ikke å si nei til en runde Einfach tierich, eller high society som det også heter. Blir aldri lei av dette spillet. Auksjonsspill av beste sort. Byr du for mye penger for å kjøpe poengkort, og sitter igjen med minst, så taper du. En vet heller ikke når spillet slutter eller hvem som sitter igjen med hvor mye kronasje. Spenning til siste slutt og igjen fantastisk stemning. Sveinmain dro i land seieren denne gangen et knepent poeng foran Vegard. Kjell Henrik ble den desiderte taper, med minst penger. 10/10!10CC2934-DD04-4B9A-AB30-6A0676C21BA1Som en avslutter hadde Sveinmain med sitt nyinnkjøpte The River, et kjapt Worker Placementspill om tomtebygging langs ei elv. Mye god startbonus i spillet til de som klarer å sanke råstoff og bygge tidlig. Vegard kom bakpå, og både Sveinmain og Kjell Henrik fikk bygd 2 bygninger hver før Vegard klarte en. Dermed fikk de ca. 11 poeng hver i nybyggerbonus mot Vegards 6-7. I tillegg fikk de i gang sin ekstra arbeider, men i motsetning til alle andre spill, så skal også arbeiderne pensjoneres litt ut i spillet. Så fordelen er midlertidig, og plutselig var det Vegard som hadde en mer arbeider enn oss andre. Så det som så skjevt ut er i the River velbalansert. Til slutt var det kun 4 poeng som skilte oss 3, med Kjell Henrik som vinner. 1. Kjell Henrik 53, 2. Sveinmain 52, 3. Vegard 49.5883515B-066C-4051-9750-232833BE66E0The River er meget behagelig og spille. Passe utfordrende og et av de raskeste WP spillene der ute med en spilletid på ca. 45 minutter. Liker spillet godt, og med den spilletiden kommer det garantert på bordet, slik som denne kvelden, kl. 23.30. Ikke alle WP spill en gjør det med når en vet en skal tidlig på jobb neste morgen…  9/10 på skalaen.

Herlig å være i gang igjen og håper på en høst med masse vått brettspillvær og mange nye spillbekjentskaper, som i kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: