Megaoppmøte på Jørpelands prærien

D2D0561B-A369-4B06-B766-CE1DB4E3A7215 spillere, det høyeste antallet i PG på en stund ankom forventningsfullt – kanskje fordi det igjen var fredagsspilling. Sveinmain hadde forberedt et par spill, og første spill ut var Megaland. Kanskje PG er de første i Norge som får spilt dette spillet, da det er et ”only at Target” spill som kun distribueres gjennom en dagligvarekjede i USA.91AA3BDD-56E1-4EF9-AA56-7847300E2612I Megaland skal alle ta del i et dataspill, og krype inn i dette og skaffe seg ressurser som igjen gjør at en kan kjøpe penger(poeng) for disse, eller liv, slik at en overlever kampene lengre mot monstre og drager. Spillet er ikke ulikt Diamant, hvor en skal vurdere om en skal stå en runde til og riskiere å miste alle ressursene, eller trekke seg og sikre rikdommen sin.

Det ble ikke like god stemning i Megaland som i Diamant, men en kjente pulsen slå litt når en med få liv igjen likevel sto en runde til for å få enda en ressurs. Ulikheten er at i Megaland skal en omsette ”diamantene” sine i bygninger etterpå som gir poeng08F7B65D-2E94-4FF0-9037-2DE7DEFF3017Megaland var et hyggeligt bekjentskap. Og Saulius syntes det var hyggeligst da han i siste runde klarte å stå løpet ut og få de nødvendige ressursene som sikret han en solid seier.

1Saulius 25 poeng  2. Pift 23 poeng  3. Sveinmain 20 p, 4. Vegard og Peter 15 poeng.

Gir Megaland 8/10 på skalaen – et kjekt ”push your luck” spill som er variert nok fra Diamant til at en kan spille begge ved ulike anledninger.21F6FD1D-5DC6-4A8A-907A-F72B954CE4F6Med 5 spillere hadde Sveinmain forberedt Hazienda – en klassiker fra 2005 av Wolfgang Kramer, en av mine favorittspilldesignere. Har ikke fått spilt dette mye, så var spent på hvordan dette ville fungere, spesielt med 5 spillere. Her skal alle befolke Haziendaen, et karrig jorde og igjen sette ut dyr ut i fra disse. Dyrene skal helst innom så mange marked som mulig, dette gir både penger og ikke minst seierspoeng ved de 2 poengtellingene i spillet. Saulius misforsto reglene litt(noe Sveinmain tok på sin kappe, sammen med handout på tysk) og dermed kom han litt bakpå.F1FDFF50-108B-4217-99A6-25A424244245 Spillet er brutalt, og har ingen”catch up” mekanisme, så det er vanskelig å rette opp om en havner litt bakpå. Vegard og Peter klarte begge å ødelegge litt for Sveinmain og avskjære markedstilgang for han. Likevel klarte han å lure seg inn til et par andre markeder så poengtapet ikke ble så stort. Med 5 spillere ble det fort trangt, likevel gikk rundene rundt bordet kjapt og dødtiden var ikke verre enn på andre spill.

Ganske jevnt etter første scoring, men når sluttscoren var talt opp hadde Sveinmain vunnet en del poeng foran Vegard, så fulgte Peter, Saulius og Pift til slutt.C0F856FB-F216-40EA-B555-7B2A682B1CE6Hazienda – var en grei opplevelse. Temmelig strømlinjeformede regler når en kan de, uten at spillet ble det helt store wow-opplevelsen for noen av oss. 7/10 på skalaen.

Saulius dro hjem og Vegard fikk velge dessert. Valget falt på Roskis – Årets spill i Norge i 2013(BGG-prisen). Her skal en søppelbøtte fylles med søppel. Den som gjør at søplet ramler i gulvet må i tillegg til å plukke opp og tømme søpla, få minuspoeng.5D3358DD-842E-470B-87DF-792B4375F162 Desto senere i spillet, desto mer minus. En fiffig mekanisme bestemmer turrekkefølgen, og det gjelder å ikke måtte fylle søppelbøtta når den er breddfull. Det ble mye kreativ stabling, og Vegard var en mester til å få søpla oppi uansett antall han måtte plassere. Likevel raste det også for han til slutt. Sveinmain vant og tror Vegard tapte tross for fantastiske stableferdigheter.

Roskis er et kjapt og morsomt stablespill, som tåler å komme på bordet av og til. 7/10.C82CBAC8-22D9-4308-AA0C-7C13DE9BCC40Peter ville ha en skikkelig dessert – og valgte Figaro av  Reiner Knizia. Nok et ukjent spill for mange og helt nede på 16000 tallet på beste spill i verden i følge boardgamegeek.com. Likevel en skjult perle. Alle skal gjøre kongen fornøyd med ulike ablegøyer, med kort fra 1-3 i verdi. Kortene spilles på seg selv eller sine motspillere i 5 forskjellige farger. Hvis en spiller har 6 eller mer i verdi foran seg må han trekke inn alle kortene på bordet. Den med minst kort når spillet er over får korterste veibrikke. Etter 3 runder, den som da har kortest vei til Figaros slott vinner. Spillet gir fort god stemning da Sveinmain ble sur på Pift og også de andre etter hvert som han måtte trekke inn igjen og igjen. Men sånn går det fort når en snakker for mye i spillet(og ellers i livet). Pift vant, Sveinmain tapte.

Figaro – en kjekk dessert. Alt for lenge siden sist. 8/10 på skalaen.B2AE955E-3B29-4073-8B94-A3C2EAEAC15AEn hyggelig kveld var over. Håper å komme i gang med faste mandager nå når ferien er over. Skal holde deg oppdatert om vi klarer det eller ei, og hva som evt. har kommet på bordet. Stay tuned….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: