Verdens beste 2-mannsspill!?!

CBC67FDA-ABC0-4BF9-9BE3-2C6BB76F6FB1

Litt laber sommer i PG, men Sveinmain fikk lurt med Peter på en 2-manns kveld i Grotten. Og til tross for et rikholdig 2- mannsspillutvalg var valget enkelt.

Vi ville ha et 2 mannsspill som var dypt, som krevde litt tankegang, og som fint kunne ta en 2-3 timer uten at det ble for mye tenking og for mye dødtid. Derfor ble Uwe Rosenbergs Fields of Arle valgt.Dette er et godt Worker Placement spill for 2 personer, kanskje det aller beste WP spillet for 2 personer, da det kun er konstruert – ja, for 2!

Jordene i Arle, skal dyrkes og dyr skal hentes. Vogner skal skaffes og i tillegg må en skaffe seg mat. Etter hvert skal en kjøpe bygninger, dyrke jordene sine og prøve å score så mange seierspoeng som mulig. Utrolig mange veier til poeng og spillet henger utrolig godt sammen.E45DE92F-B10F-44AB-BD0C-1653A321004036 handlinger totalt, fordelt på 20 sommer og 16 vinter. Skal du gjøre det bra bør du skaffe deg minimum 3 poeng pr. trekk. Noe som er umulig til å begynne med, men som er litt letter etter hvert som en har fått ressurser og muligheter til å kjøpe bygninger.

Viktige råstoffer som tømmer og torv må til, og en må også reise, omdanne disse råvarene og få omgjort råstoffer til klær.Etter 3,5 time og en herlig spillkveld med verdens beste 2-mannsspill skulle en vinner kåres.

Sveinmain klarte 110,5 poeng, mens Peter fikk 104. Begge anstendige resultater, høyt opp på det vi tidligere har klart, men ingen toppscore denne gang.

Som sagt, det finnes mange gode 2-mannsspill der ute. Noen kortbaserte(Twilight struggle), andre kortere(13 days) men ingen så gode som Fields of Arle.36AEDE95-3C62-4C97-9D14-586967CF3536Både jeg og Peter gir spillet 10 av 10 på 2-mannsskalaen. Og har du ikke prøvd det, løøøp.(finnes også en 3 mannsutvidelse, men den kan umulig gjøre spillet bedre, bare lengre).

Håper på flere referater fremover – tiden er for kort til å ikke spille:-)

2 kommentarer til «Verdens beste 2-mannsspill!?!»

  1. Anbefaler Hive et fantastisk 2-mannspill, og da særlig med samtlige utvidelser, dvs. ekstra innsekter i form av pullbug, mosquito og ladybug.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: