Julekuler i juni

Endelig et seiersbilde igjen av en overlegen Black ant som vant på parkene sine som han hadde hele 8 av!
Endelig et seiersbilde igjen av en overlegen Black ant som vant på parkene sine som han hadde hele 8 av!

Akkurat passe nok tempratur til å få varmen i Grotten, og det i Juni. Men 3 PGere lot seg ikke skremme, selv om oppmøtet bruker å være så som så etter helg med lørdagsspilling. Kjell Henik fant veien til Grotten for første gang og etterhvert kom også Black ant og Robert og med Sveinmain var vi 4 spillere. Kjell Henrik hadde litt erfaring med Dominion, så hvorfor ikke spille grunnspillet med tilfeldig trekning. Opp av sekken kom heks og tyv og Sveinmain spådde et langt spill. Men uten alt for mange handlingskort gikk det temmelig raskt unna likevel, men lite poeng ble det. Tyvene herjet rundt bordet og noen hevdet de var mer utsatt for å miste gode penger enn andre. Ingen våget å kjøpe gull og dermed ble det få poengkjøp og spillet måtte avsluttes når 3 bunker gikk tomme, inkl. curse bunken. Tellingen er alltid litt spennende i Dominion, men denne gangen var det ingen tvil. Black ant stakk av med en soleklar seier. 1. Black ant 39, 2. Sveinmain 22, 3. Robert 16, 4. Kjell Henrik 5 poeng.

Dominion fungerte igjen greit og er et spill det er kjekt å få på bordet i ny og ned.

Ikke det mest kjente, men likevel brukbart likt og utfordrende nok i forhold til spilletid.
Ikke det mest kjente, men likevel brukbart likt og utfordrende nok i forhold til spilletid.

Kjell Henrik måtte ut er ærend, og vi andre tok oss en tur til Portobello Market i mellomtiden. Etter å ha startet 3 ganger fikk vi endelig dreisen på reglene. Markedene poppet opp og bobbyen som må stå der en bygger flyttet seg taktisk flere ganger. Handelsmenn i ulike farger som gav ulike poeng kom ut av posen og det ble litt finregning på slutten. Robert høstet gode poeng med å høste poeng fra kvartalene som hver spiller kun kan gjøre 2 ganger i spillet og kun Robert gjennomførte, men likevel var det temmelig jevnt på slutten før Robert avsluttet med en skikkelig poengsamlerunde. 1. Robert 117, 2. Sveinmain 105, 3. Black ant 90.

I 30-40 minutterskategorien passer Portobello perfekt. Nok valg og nok underholdning i dette spillet til at det blir i samlingen og finner sin plass på bordet av og til, spesielt for de som ikke elsker Splendor…

Kjell Henrik måtte gå hjem uten seier i hans første møte med Grotten. Men neste gang....
Kjell Henrik måtte gå hjem uten seier i hans første møte med Grotten. Men neste gang….

Kjell Henrik var tilbake og Robert fikk velge spill på max 1. time. Med gode anbefalinger fra oss andre falt valget på Mangrovia. Sveinmain satset på innflytelse på brettet, Black ant på Julekulestrategien mens Robert og Kjell Henrik gjorde noe midt i mellom. Ant kom seg raskt opp på kulene, mens Sveinmain klaget på at han aldri ble startspiller men alltid var nr. 3 eller 4. Men hyttene ble bygd og det ble selvsagt noen sukk og stønn fordi andre bygde akkurat der en tenkte, eller valgte handling der en selv ønsket. Men spillet gikk unna på en drøy time og litt spenning ble det selv om Black ant hadde nok julekuler til å pynte julegrana på Jørpeland torg. Sveinmain hadde vel ca. 50 poengs forsprang før kulene, men Ant fikk over 60, så da var det bare å bøye seg i støvet å sette seg på første fly til Mangrovia. 1. Black ant 102, 2. Sveinmain 90, 3. Kjell Henrik og Robert begge 62.

Mangrovia var igjen veldig hyggelig å spille, med passe avanserte valg underveis. Hadde Kjell Henrik og Robert også satset litt på julekuler hadde ikke Black ant vunnet med den strategien alene, og det vitner om et balansert spill.

En hyggelig kveld var over, og usikker på om Grotten tar en aldri så liten sommerpause. Time will show…

Flott og oversiktlig brett i Mangrovia av den norske designeren Eilif Svensson
Flott og oversiktlig brett i Mangrovia av den norske designeren Eilif Svensson

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: