Mer utespilling og enda mer Funkenschlag

Black Ant hadde invitert til utespilling og det betyr en større sjanse at visse grønne spill kommer på bordet. Peter har da selvsagt fast

Alltid bra med utespilling, alltid bra med Funkenschlag
Alltid bra med utespilling, alltid bra med Funkenschlag

plass og Hollender hadde tatt med seg en ny spiller i kveld, Kate.  Hvem vil ikke debutere med et av de mest populære PG-spill gjennom tidene, nemlig Funkenschlag. I kveld ble Spania og Portugal dekoret. Black Ant forklarte reglene til Kate, mens Hollender og Peter satte opp spillet.  De første budrundene var nesten noe kjedelig da ingen betalte for mye. Også på brettet var det fortsatt god plass, for alle hadde valgt ut et hjørne, men så begynte Kate å bygge i byer hvor Black Ant også kunne tenke seg og dermed ble det en hard kamp om rekkefølgen. Peter kunne som siste spiller få en billig stor olje sentral. Neste store sentral (31-kull) ble kjøpte av Hollender for 60E. Peter sikret enda en oljesentral og hadde 20140803-100149-36109944.jpgdesidert lavest kostnad for råvarer. Kate presset prisen på kull godt opp, slik at Hollender måtte punge ut. Stufe 2 kom og da gikk det fort. Neste runde kom Peter opp i 11 og runden etterpå bygget han sitt 16.hus. Men så var det plutselig Hollender som kunne ta seieren siden han var eneste mann med en produksjonskapasitet på 15, men han manglet bare 7E til det siste huset.  Peter pustet lettet ut for han hadde jo mest penger. Den siste runden ble store sentraler kjøpt og tre spillere kom på en kapasitet på 18. Funkenschlag-mester Black Ant hadde energi til bare 17 byer, så han bestemte seg for sabotasje. Så bygget han heller enn å kjøpe inn råvarer. Mulige sperringer kunne jo skape noen morsomme situasjoner. Black Ant ble dermed første mann som bygget 21 byer i en 4-player Funkenschlag. Men alle kunne bygge de nødvendige husene og dermed ble det nok en gang penger som skulle telles. Peter var litt engstelig, men kunne juble da han hadde mer enn 50E mer enn Hollender. Kate lå 7E bak. og Black Ant fikk Sveinmain-prisen for beste bygger, men med bare 4 varme hus……..ble det lite å juble for. Kate likte spillet godt og fikk mersmak!20140803-100150-36110359.jpg

1.Peter 18 2.Hollender 18 3.Kate 18 4.Black Ant 4

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: