Vasco del rouge

3 spillere denne mandagen i Grotten: Peter, Afro og Sveinmain. Sveinmain hadde forberedt flere spill, men Peter hadde det optimale spillet for 3 personer klart – Vasco da Gama. Eller klart og klart. Han trodde han husket reglene, men etter litt lesing og litt hjelp fra oss andre kom vi oss i gang med oppdagelsen av vestkysten av Afrika og ikke minst India.

Hvor lavt bør jeg gå….

I Vasco da gama skal en skaffe gode båter, hyre mannskap på disse, skaffe seg en kaptein, og seile disse ut i verden. Dette er et Worker placementspill hvor alle har 4 handlinger. Og ikke nok med det så er det en enestående mekanikk i spillet hvor den som velger handling også velger når i rekkefølgen han vil bruke denne handlingen. Velger du å gå for tidlig kan det bli dyrt for kommer du under det utgangshandlingen viser, så koster det dyrebare penger. Penger er mangelvare i spillet, men kan også velges som en WP handling sammen med 4 ulike rollekort som gir noen fordeler.

Meget vakkert og informativt brett på Vasco Da Gama

Det var mye kniving om rekkefølgen, for å alle områder er det en fordel å kommer først til matfatet. Hadde Sveinmain valgt å gå som nr .7(nr. 1-6 så for dyre ut) kunne du være sikker på at Peter valgte 6 og Afro 5 for samme handling. Men hadde de penger til det? Det skulle avgjøres ved om markedet gikk opp eller ned. Denne mekanikken er unik i dette spillet og skapte god stemning og harde valg. Alle fikk jevnlig båter på sjøen og Sveinmain så ut til å seile litt i fra. Så kom Peter i siget, men han glemte å sette sin WP brikke for seiling i 5. og siste runde. Sveinmain og Afro så muligheten, og blokket alle feltene som gav denne muligheten og dermed var Peters siste mulighet borte – til glede hos 2 og frustrasjon hos en rundt bordet.

Peter(Gul) fikk ingen seiling siste runden da alle(17,18,20,21) havnene var tatt.

Afro ble likevel snytt for 2. plassen under slutt-tellingen, da Peter fikk ut en båt etter spillet var slutt, noe som er lov. Dermed ble det 1. Sveinmain 2. Peter 3. Afro.

Vasco da gama var et veldig kjekt spill, vakkert og meget oversiktlig. Fikk 8 av 10 på terningen av samtlige.

Sprinteren til Sveinmain rykker fra tidlig i løpet

Så til et spill som hadde ligget for lenge på hylla – Flamme Rouge – det røde flagget som markerer at det kun et en kilometer igjen av sykkelrittet. Feltet ligger samlet, og alle har 2 syklister hver, en sprinter og en saktere men sterkere «Rouler». Etter et par flytt ser Sveinmain sitt snitt i å rykke fra med sprinteren sin. Han får en luke, noe som er en fordel, og banen er bygd opp slik at det er litt opp og ned på slutten men flatt før det. Afro og Peter prøver å tette luken, mens Sveinmains 2. mann – Rouleren sparer på kruttet i hovedfeltet.

Ingen i hovedfeltet vil ta opp kampen og lar han bare holde ledelsen

Hovedfeltet kommer tettere på, men får ikke fordelen det er å komme bakfra når luken er for stor. Den som ligger foran må ta vindkort som fyller stokken sakte men sikkert, noe Sprinteren til Sveinmain fikk mye av. Likevel kom han seg opp bakker, og ikke minst ned igjen hvor han kunne kvitte seg med ett eller 2 av disse kortene. I siste bakke kom Afro og Peter sultne på seier bakfra. Sveinmain klarte akkurat og karre seg over målstreken såpass at Afro kom ett fattig flytt unna å hale i land seieren. 1. Sveinmain, 2. Afro, 3. Peter.

Dobbeltvinner denne kvelden

Flamme Rouge er et av de bedre racingspillene der ute. Ikke full pott denne mandagen: 7/10 av samtlige.

En meget hyggelig kveld var over og Peter og Afro kunne sykle om kapp hjem i nattemørket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: