Glen less II og fargeløse kryp

PG Tobago

Endelig mandag igjen! To av kveldens deltakere kunne etter helgen proklamere nye, personlige rekorder i Frisbee Golf på Jørpelandsholmen, men nå var det på tide å gå fra kasting av disker til flytting av brikker og kort.

Hollender hadde plutselig dukket opp et par dager i forveien med et nytt spill, helt ut av det blå: Colour MY Kritters. En ganske intetsigende beige eske med noe farge i teksten presenterte noen merkelige skapninger. Men navnet på esken, Jørgen Brunborg-Næss, var mer kjent, fra Green Box of Games.

Colour MY Kritters
Noen fargeløse skapninger, med farger oppi hjørnet. Dette var menyen på et gitt tidspunkt.

Premisset er at dette skal være en deck builder for den litt yngre garde. Så dette er perfekt for en samling hvor snitt-alderen er ~40. Alle har merkelige skapninger for hånd, men det har skjedd noe fælt: de har mistet alle fargene sine! Dette må fikses, og det gjør vi ved å kjøpe inn nye kort i farger, og til slutt male dem.

Trekk tre kort, kjøp ett kort. Lett. Noen kort lar deg trekke flere kort. Men fortsatt bare ett kjøp. For å få poeng må du skaffe dyre kort (krever flere av samme farge), men det er måter å endre farge på det man allerede har.

Spillet gikk lynkjapt. Man trakk tre+ kort, så på fargene man hadde, og kjøpte deretter. Etterpå trakk man tre+ nye kort og ventet på turen sin. Det vil si: det var alltid Peter sin tur. Han tenkte seg godt om, klarte endelig å bestemme seg, og så var det hans tur… igjen? Vi andre hadde allerede planlagt turen vår, kjøpte kort, og forberedte oss til neste tur, så det var hans tur før han fikk trekket nye kort.

Colour MY Kritters
Ett av kortene som gir poeng. Dette var turen til Takras på et gitt tidspunkt.

Det vanskeligste med hele spillet var å forklare poengene til slutt. Dette måtte forklares flere ganger, med eksempler, og det sank ennå ikke inn. Men Sveinmain fikk 1. plass med 25 poeng, deretter 2. Peter 20, 3. Takras 19, 4. Afro 17.

Spillet gikk så fort (17 minutt med regelforklaring) at vi spilte på nytt. Det var stadig Peters tur, og denne gangen tok spillet slutt etter 11 minutt. 1. Takras 27, 2. Sveinmain / Peter, 4. Afro 14. Vi sjekket ikke etter tie-breaker på 2. og 3. plass.

Colour MY Kritters (CMYK) gikk steinfort unna og føltes kjekt. Peter hadde det mest moro, noe som reflekteres på bedømmelsen. Konsesus er at dette var et okay spill, men ikke et vi følte verden hadde behov for akkurat nå? Takras hadde spilt det kvelden før med sønnen Koman på 10 år og han hadde hengt seg godt opp i de morsomme skapningene, og hadde kost seg med valgene på kort basert på utseendet og ikke noe taktisk grunnlag. Denne kvelden, derimot, var nok ikke den beste målgruppen for spillet, så det må vi selvsagt ha i mente.

Alt i alt følte ingen at de hadde særlig kontroll på det som skjedde og bare trakk og kjøpte det som var tilgjengelig. Utseendet var heller ingen særlig begeistret for, men det var veldig funksjonelt og tydelige kort. Kunne kanskje vært bedre abstrakt.

Glen More II

Men da var det på tide med en ny gjenganger i PG: Glen More II. Afro var eneste nye til spillet, og mens Sveinmain forklarte regler, leste Takras seg opp på de to neste Chronicles. Den ene hadde mange små historier til hvert slott, men vi brukte ikke tid til å lese om dem.

Fire spillere og uten terning, med Chronicle 2, 6 og 7 i spill. Det var fort gjort å glemme å stemme på lovene som dukket opp, men vi fikk stemt og avgjort at 3 av dem skulle forbli til slutten.

Glen More II

Sveinmain satset sterkt på å ikke bygge ut terrenger sitt, heller fokusere på å få kort, høvdinger og personbrikker. Han sanket inn mange poeng på dette underveis, og hans eneste ressurs var stein. Alle andre slet med å få poeng, og Takras hadde 0 poeng før andre scoring.

Etter hvert begynte ting å eskalere, og hvis du tok et for langt hopp frem denne gangen, tok det lang tid før det ble din tur igjen. Det var mye tenking rundt bordet. Etter tredje scoring trodde vi at Sveinmain hadde avgjort det hele, men så fant Peter ut en gullrekke av poengmuligheter. Han lå langt bak på rondellen og kunne hoppe ett skritt frem, få 16 poeng, og gå til neste brikke. 12 poeng. Neste brikke. 12 poeng. Neste brikke. 8 poeng, og endelig noen andres tur. Han fikk fire turer på rad! Det var mye venting for resten av oss, men en vanvittig kombo fra Peter.

Glen More II

Det var ingen overraskelse at Afro eller Takras ikke hadde sjanse på 2. plass, og Peter og Sveinmain avslørte litt og litt poeng. Så Sveinmain til 92… Peter svarte med 102… og Sveinmain hadde bare 100. Og Peter hadde bare 102. Veldig jevnt blant eliten.

Større overraskelse var kanskje Afros følelse over Glen More II, som var helt fullstendig noe av det verste han hadde spilt. Han var flink til å være tilbakeholden, for jeg tror ikke noen hadde forventet dette. Men aldri mer Glen More. Less is More. Men ikke for oss andre.

Glen More II

Caesar har hvilt på laurbærene altfor lenge, og det skal han sannelig få lov til å gjøre litt til. Vi skal på kappløp rundt en arena i Ave Caesar, spillet mest kjent for å være skikkelig slemt – i alle fall i Preikestolen Gamers. Afro etterlyste litt kniver og våpen for å sabotere hverandre, men ville fort skjønne at det er nok med det vi har.

Ave Caesar

Takras var først ute og tok en svak 4-er start. Peter fikk også en veldig svak start med 2-er, mens Afro kom ut med 4-er han også. Sveinmain åkte langt forbi, med Takras tett bak seg. Så kom Peter og blokkerte for Afro, på den eneste veien videre. Og Afro? Jo, han satt med 5-ere på hånd og måtte ofre mange flytt allerede i tur 2! Våpen? Tsk tsk. Blokkering, det er våpenet for dette spillet.

Ave Caesar

Neste passasje: Peter blokkerer. Afro må ofre masse! Sveinmain og Takras tuter i tet og har en ganske kjedelig posisjonskamp, mens bak herjer Peter med Afro i alle bauger og kanter.

Alle husket (og hadde mulighet til) å stikke innom og si hei til Cæsar, men det var langt fra snilt. Takras ble plutselig tilkallet av en faktor utenfor spillet og Afro fikk lov å spille ferdig for ham. Da Takras endelig kom tilbake, ser han at han har gått fra en fin ledelse til nesten å ikke kunne fullføre! Afro selv måtte kapitulere i siste sving, mens Peter og Sveinmain hadde henholdsvis seilt inn i mål.

Dette er og blir et kjekt spill i Preikestolen Gamers.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: