Karma karma karma chameleon

Downforce Mario Kart

Mens noen er på parre-treff med bikkjene sine, sitter andre og leker med racerbilene sine. Peter var ivrigst og kom tidlig, mens Sveinmain møtte litt motstand i regndråpene som plasket ned ute. Afro hadde annonsert sen ankomst, og da satt vi i gang med et bilspill som så ut til å egne seg for tre spillere.

Downforce Mario Kart
Downforce hvor kun brettet er en faktisk del av originalspillet.

Når man spillet Takras-spill kan man ofte forvente det lille ekstra, for det er ofte spill som innehaver figurer, landskap eller andre ting som kan ta seg godt ut visuelt. Spillet Downforce (tidligere Top Race) hadde små racerbiler som passet perfekt for Monopol Mario Kart utgaven. I tillegg har det blitt printet en drøss med pynt, bananskall og skilpaddeskall. Fargo har stått for design på kortene som bringer spesialegenskaper til spillet, i kjent Mario Kart-stil.

I første sving ble Luigi og Donkey Kong satt bakerst, med null mulighet for å komme seg fremover. Shy Guy, eid av Sveinmain, hadde en meget sterk start og var så sjenert at han ikke ville være blant de andre. Både Peter og Sveinmain spilte bevisst høye verdier for å flytte Luigi og Donkey Kong, men de kunne ikke bevege seg. Igjen og igjen.

Downforce Mario Kart

Den første svingen hadde sørgmodig utfall for Donkey Kong og Luigi. Peter og Sveinmain spilte kort før Takras fikk sjans å gjøre noe med det.

I neste sving prøvde Donkey Kong å komme seg frem fra jumboplassen, men i kjent Mario Kart stil er det ingen nåde, og bananskall ble kastet for å stoppe avansering. Shy Guy og Mario hadde sikret seg flaskehalssvingen.

Downforce Mario Kart

Shy Guy var ikke sjenert til å sperre for alle sammen.

Downforce Mario Kart
Downforce Mario Kart
Mesteren i sabotasje.

Endelig fikk Luigi sjanse til å avansere i rekkene, men Sveinmain kunne ikke tillate Takras gå forbi, og brukte bananskall for å stoppe bevegelser, til den som allerede ligger bakerst. Mario satt inn 8-eren sin, samt en bonus-sopp som økte hastigheten, og havnet i den neste flaskehalsen på banen, foran Luigi, Bowser og Donkey Kong. Det gikk sport i å sabotere for Takras sine to biler, mens Peter og Sveinmain kunne konkurrere om 1-4 plass med bilene sine.

Til tross for at Takras ikke koste seg all verdens i kveld, var det kanskje håp i at karma skulle ordne opp resten av kvelden.

  1. Sveinmain 19, 2. Peter 19, 3. Takras 7.
Downforce Mario Kart

Shy Guy endte på en førsteplass, med Bowser hakk i hæl. Av en eller annen grunn (fordi de andre var tomme for mulighet til å sabotere mer) klarte Donkey Kong å sikre seg en tredjeplass, men ingen hadde veddet på ham.

Afro hadde dukket opp akkurat tidsnok å få med seg lidelsen til Takras, helt strippet fra å gjøre interessante valg i spillet for sine biler under hele spillet, annet enn å satse på at motspillernes biler vant. Det var klart for neste spill: Rallyman GT.

Vi har tidligere spilt gamle Rallyman og faktisk også GT utgaven. Man bruker terninger for å akselerere og retardere rundt på brettet, og kan gamble med terningene sine for å opptjene lyn-bonuser. Det er et meget taktisk spill, men hvis de som leder ikke gjør noen feil, er det svært mye som skal til for å innhente seg. Lik som ekte rally.

Afro var først ute, etterfulgt av Takras, Peter og Sveinamin. Vi kjørte med GT-5 biler i regnvær. Takras med Soft Tyres, Sveinmain kjørte Asphalt, mens Peter og Afro kjørte Wet tyres.

Rallyman GT

Det er ikke mye rom for å oppgradere Rallyman GT, og med en eske som ikke har plass til luft i seg, så er det ikke fysisk plass til oppgraderinger. Takras har derimot brukt mye tid på å male bilene, så det løfter estetikken en hel del.

Afro var først ute, og la seg godt i banen. Takras viste tidlig hvordan man skulle kjøre i svingene, og hvor viktig det var å legge seg i høyt nok gir og i riktig posisjon, for å kunne få en tidlig start neste runde. Peter og Sveinmain fulgte godt etter, men det var ikke plass til alle foran, og det er begrenset med antall terninger man kan trille.

Rallyman GT

Etter første sving hadde Afro og Peter lagt seg på innersvingen for Takras, og Sveinmain prøvde å følge, men ble sperret av alle foran seg. Takras (rød) ligger i 5. gir og kommer til å gå først, etterfulgt av Afro (lilla) og deretter Peter (gul). Sveinmain (grønn) legger også opp til 4. gir og kommer til å gå sist i neste runde. Her var det mange anledninger å kjøre forbi Takras, men ingen valgte å gå over 4. gir for å få det til.

Rallyman GT

Hårnålssvingene var krappe og trange, og forbikjøring her var vanskelig, spesielt når ingen triller varseltrekanter. Når man får nok varseltrekanter, så går det galt, men det skjedde altså ikke. Så nesten hver tur ble optimal kjøring, og når Takras og Afro står fysisk i veien, var det ingen vits for Sveinmain og Peter å ende opp i 3. gir i situasjonen over.

Peter kjente godt på følelsen av maktesløshet

– Karma

Nå begynte Sveinmain og Peter å furte litt over at de ikke kunne komme forbi, siden de alltid ble sabotert av bilene foran seg. Takras var ikke sen med å påpeke hvordan det var i Downforce tidligere på kvelden, og Peter kjente godt på følelsen av maktesløshet. Dette er karma på sitt beste.

Rallyman GT

Sveinmain tar en rolig start og akselerer fort opp til 3. gir, ned til en bråbrems ned til 2. gir, og prøvde seg på humor med en 6. girs terning etterpå. Ingen av GT-5 bilene har mulighet for 6. gir, samt at det var en ulovlig terning å legge der. Men terningene viser mulighetene som finnes for å komme seg frem i spillet. Ja, han starter etter Afro som er i 3. gir i neste runde, men legger seg i veien og tvinger Afro til å kjøre en lengre rute.

Takras sikret seg en seier en hel tur før resten, og turte ikke gamble på slutten. Sveinmain hadde «sikret» seg 2. plass og cruiset inn mot mål, mens Peter hadde resignert seg til siste plass for lenge siden. Afro prøvde å holde tritt med Sveinmain, og fant ut at Sveinmain hadde oversett en raskere rute mot slutten. Både Afro og Peter seilte forbi Sveinmain, og hadde mer enn nok bonusbrikker for tie-breaker.

  1. Takras, 2. Peter, 3. Afro, 4. Sveinmain

Det var nok rally for denne kvelden og ferden gikk mot Lovecraft-universet i et Love Letter inspirert spill. Eller: tematisering av Love Letter til Lovecraft Letter. Dette er Love Letter med nye regler og kort. Store, deilige kort, og hele tre måter å vinne på: galskap, kunnskap eller Cthulhu!

Spillet er som ellers; trekk et kort og spill et kort. Sveinmain ble slått ut før hans tur kom, og fikk ikke deltatt. Han følte seg litt… maktesløs. Karma som slår tilbake i kveld. Neste runde fikk han spilt et kort, men kun det, før han ble slått ut igjen. Neste runde ble det to kort! Men Sveinmains aktive deltakelse i spillet var, skal vi si: svært labert.

Lovecraft Letter

Lovecraft Letter er en fin produksjon med store Tarot-kort og gode illustrasjoner. Poker-brikkene trekker også opp. Hvis man ikke aktivt er med i spillet, derimot, er det okke som hvordan spillet ser ut.

Første runde (den Sveinmain ikke var med på) var over utrolig fort. Peter satt nådeskuddet og avsluttet spillet umiddelbart med Cthulhu-seier. Ingen poeng til noen, bare ren seier til Peter.

Neste runde tok litt lenger tid og ble avsluttet med 3 galskapspoeng til Takras, etter at Sveinmain og Peter slo hverandre ut og hadde en 8-er hver på hånd, mot Takras’ 1-er. Denne regelen visste ingen om, siden det aldri skjer, og ble litt bingo da vi sjekket reglene, men neste gang så huskes den regelen glatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: