Barrage Obama

4 spillere møttes til dyst i Grotten denne mandagen for å gjøre som Barrack Obama – prøve å redde verden, denne gangen gjennom vannkraft. Og lenge hadde vi savnet Kjell Henrik og hans rikholdige skattekammer med brettspill. Opp av hatten denne mandagen tok han opp Barrage – Kickstarterutgaven med alt av stasj. Kjell Henrik var godt forberedt, og 1 time og 14 minutter etterpå kunne vi endelig starte å spille selve spillet når regelforklaringen og oppsettet var klart.

Alle hadde sin egen design på kraftverk, turbiner og demninger(2 øverste rekkene)

Her skulle vi alle bygge kraftverk i alpene. Værvarselet var meldt på forhånd, og ut i fra det skulle vi samle opp vann, sende det gjennom turbiner og ned til kraftverket vårt. Noen nøytrale dammer var der på forhånd, men eide du en dam kunne ikke andre utvinne vannet der med sine turbiner. Med nøytrale var det annerledes.

Noen kjører ull, andre t-skjorte. Lokale temperatursvigninger i Grotten denne mandagen.

Derfor klarte selvsagt Sveinmain og gi Peter en flying start da han bygde en turbin hvor Peter hadde kraftverk i en nøytral dam. Han sendte dermed vannet gjennom Sveinmain sin turbin og tjente gode poeng på dette, og i tillegg til bonuspoeng på slutten av runden. Sveinmain derimot fikk et poeng og en penge i trøstegevinst. Dette var vel det eneste aberet med spillet slik jeg ser det. Turbiner ble mangelvare på brettet og kun når du hadde både dam og kraftverk bygde du din egen turbin mellom.

Ellers var det mange gode sabotasjemuligheter ved at det var mulig å demme opp over eksisterende dam. Ta vannet og sende det vekk fra anlegget under som motspilleren hadde. Alle hadde 12 arbeidere hver runde som kunne gjøre jobbene, og spillet hadde en Macao-mekanisme hvor utstyret som krevdes for å bygge damanlegg ikke kom tilbake til eieren før etter 6 runder eller at en hadde ofret penger og arbeidere for å få disse tilbake tidligere. Dam-verdenen skulle spilles over 5 runder og etterhvert ble det tettere og tettere på brettet og flere vannkonflikter. Alle hadde ulike unike egenskaper, og noens(Peter) virket sterkere enn andre.

3,5 time etter spillstart var det kun 7 poeng skilte Peter fra Sveinmain om kampen om 1. plassen og bare 2 poeng skilte Kjell Henrik fra Afro i kampen om å unngå sisteplassen.

Barrage var en skikkelig tungvekter av et spill, med 2 spillesker uten luft i boksen. Vakkert og scoret 8/10 på skalaen hos alle. Utseendemessig var det upper class, og kostet nok skjorta da Kjell Henrik kun stilte i genser denne gangen.

Ikke alle spill som har høyderegulering for å se hvilken retning vannet renner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: