Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

Avlyst: Preikestolen Gamers Open Air Board Game Festival 09:-(

Posted by preikestolengamers den 9. juni 2009

4 dager på rad med fint vær, og en fantastisk morgen til tross, regnet øste ned i det PG hadde planer om å erobre Preikestolen med Brettspill og moro. Arrangementet ble flyttet på kort varsel til Spill-loftet. Hollender hadde tatt med seg Imperial, et av nykommerne våre som mestrer hele 6 spillere. Og 6 spillere møtte, og da var det ingen tvil, da var det bare å sette igang med 1. verdenskrig! Halvparten hadde spilt det før, og før reglene var forklart var Sven allerede godt demotivert, og demonstrerte med aktiv gjesping. I tillegg var det klaging på om at tempoet i spillet var lavt, med hendene i kors. Sven fikk investeringskortet, og vips så hadde Sven kontroll på 2 land, og det ble støtt og stadig hans tur. Og etter hvert som han regjerte ble smilet bredere og bredere: Dette var et klasse-spill. Peter hadde spilt spillet før, og Sveinmain prøvde å gå i hans fotspor for han «kunne det». Tyskland ble ledet av Peter, og Sveinmain investerte straks i Tyskland, med Peter ved roret. Men Peter prøvde å ta opp kampen mot skipsnasjonen England med Blck ant i sjefs-stolen, og det ble brent en del båter i det området. Og mens England produserte nye, så slet Peter med å produsere noe i det hele tatt. Og når i tillegg Frankrike, ledet av Sven tok turen inn i Tyskland så det hele mørkt ut for en Tyskland investering. Ebi, som var dødstrøtt, så dobbelt og investerte også i Tyskland. Uten særlig hell. Mer hell hadde istedet Hollender som investerte kraftig i Italia som ekspanderte i Afrika. Han fikk bygd en del fabrikker som gav ekstra avkastning som han igjen investerte i eget land. Sveinmain tok over ledelsen i Russland, og hevdet det var som å ta over et dødsbo, og angrep Italia, før Sven igjen tok styringen og kapret mye land fra Østerrike som Ebi fikk ha i fred hele spillet uten særlig avkastning det også. Ant fikk pepper av Sven for i beste Røkke-stil å slakte et slakteferdig Frankrike og fra main for ikke å krige mot Italia som han selv hadde br med investeringer i. Merkelig….. Oppgjøret sto mellom Sven, som ledet Frankrike, Black ant som hadde mange aksjer i både Frankrike og Italia, og Hollender som styrte Italia. Lenge så det ut som om det var Italia som skulle få den 5x bonusen, og Sveinmain blokkerte en fabrikk i Frankrike med sin usle Engelske kanon uten at det hjalp. Han ble kjapt sparket vekk, og Black ant brente av det han kunne av pengene i den franske statskassen, og avsluttet spillet til alle som hadde investert i Frankrike til sin fordel. Det måtte en fintelling til for å kåre en vinner.

1. Hollender: 143 poeng(76 fra Italia, 40 fra France og 27 penger)
2. Black ant/Olav: 128 poeng(20 fra Italia, 60 fra France, 5 England og 43 penger)
3. Sven: 120 poeng(28 fra Italia, 45 fra Frankrike, 32 Russland og 15 penger)
4. Sveinmain: 58, derav 13 penger
5. Ebi: 31, derav 19 penger
6. Peter: 24, derav 10 penger.

Altså hadde de 3 siste ikke fått 3. plassen selv om de hadde lagt poengene sine sammen! MEN, Peter fant årsaken. Vi hadde spilt med en liten nyansefeil i reglene. Dette favoriserte tax-utbetaling til den som taxerte. Noe som gjorde at de rike ble litt fortere enda rikere. Så neste gang, blir nok det hele en mye jevnere affære. BARE VENT!

Ebi og Sven gikk hjem å la seg, men vi andre tok en tur i Dyreparken for å hilse på alle de søte dyrene. Olav som ikke hadde spilt Zooloretto før lurte på om en kunne ha kjøttetere og drøvtyggere i samme inhegning, men fikk kjapt svar tilbake: NEI! Så var det bare å losse lastebilene for så å trekke inn den med de dyrene som passet i din innhegning. Olav valgte å trekke inn tidlig taktikken, mens andre valgte å trekke inn litt for sent, med det resultat at låven ble full av dyr en ikke hadde plass til. Det hele ble en meget jevn affære hvor 5 poeng skilte de 4 første. Olav endte som enhjørningen på Noas Ark, og tapte.
1. Hollender 23
2. Peter 22
3. Black ant 21
4. Sveinmain 19
5. Olav 8

Nok en vellykket PG samling var over, og kun en uke til neste gang, heldigvis:-)
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: