10 spillere – 8 spill

Hele 10 spillere denne mandagen i PG, og spill på 3 bord for første gang på ei god stund. Som en oppvarmer fant Peter frem klassikeren Diamant – den «nye» utgaven, hvor 5, så 10 og 15 diamanter dukker opp og du kan få de i kassen om du springer alene igjennom gruva. For Diamant handler om å være i gruva lengst mulig, men ikke så lenge at gruva ramler sammen. Klarer du det, så vinner du hele greia. Husker ikke hvem som vant i farten(må ta oftere seiersbilde), men Peter sikret 2. plassen da han alene fikk med seg en del diamanter før gruva raste på neste trekk. Diamant fikk 6-9 på skalaen, og har du ikke prøvd det er det verdt et forsøk:-)

Mens 8 spillere spilte Diamant tok Sveinmain og Graham en runde Hive. Sveinmain har siklet på dette spillet, men aldri fått prøvd det. I Hive skal du omringe biedronninga til motspilleren med brikker, dine eller motspilleren. Så har du som i sjakk ulike brikker som har ulike forflytningsmønstre. Graham lærte fort bort reglene og knuste Sveinmain i første forsøk. I 2. forsøk så kom Sveinmain på offensiven og klarte til slutt å omringe Graham og dermed ble det 1-1 i seire denne gangen. Ok spill som har potensial syntes Sveinmain, mens Graham likte det godt!

Så delte vi oss i 3. På det bordet som varte lengst satte Graham opp Bloodrage. Et halvveis krigsspill med noen tusser og troll. Vegard, Josef og Yurii ble med. Vegard og Josef hadde en krig tidlig i spillet som Vegard tapte, dermed hang han etter resten av spillet da det manglet en catch up mekanisme. De andre klarte seg bedre og Graham vant til slutt, med Josef hakk i hel. 8 og 9 på terningen, bortsett fra Vegard denne gangen.

På shortgamesbordene spilte Sveinmain, Ingebjørg og Melanie en runde The Quest for El Dorado. I dette racingspillet skal vi alle bruke kort til å forflytte oss eller kjøpe nye kort slik at den som først til ElDorado vinner. For å få til dette må du ha jungelkort, sjøkort og kjøpskort da brettet inneholder alt.

Har du ikke det som kreves kan du ikke flytte. Sveinmain kjørte på til å begynne med med Ingebjørg rett bak. Melanie fikk en rolig start, men fikk kjøpt seg opp på kort i stedet. Dermed fikk hun en god motor, passerte oss andre og slo Ingebjørg på målstreken. El Dorado falt godt i smak og fikk 9 og 10 på terningen.

På det 3. bordet ville Øystein ha revansje fra sist gang når han spilte St. Petersburg. Saulius og Peter ble med. De hadde en tett batalje, men nok en gang klarte Øystein å bruke alt for mye penger i blå fase i de tidligere rundene, noe han ble straffet for senere i spillet når de andre fikk i gang motoren sin. Peter tok seieren og Øystein må nok prøve igjen en annen gang…

Jentene gikk hjem og Sveinmain, Øystein, Saulius og Peter tok en runde til Las Vegas – igjen. Vinterens store klassiker skulle levere varene igjen. En fantastisk runde hvor det ble harde dueller om de gode kasinoene med mye penger, og hvor mange av duellene endte uagjort, og da får ingen pengene som ligger i potten med dertil god stemning. Mye lott og løye rundt bordet og veldig kjekt 10, 10, 9 og 8 var sluttscoren vi gav spillet, mens det var Øystein som vant en soleklar seier.

Fortsatt litt tid igjen, så da ble det Bluff med samme gjengen. Etter 2 kjappe syninger på Sveinmains bud i dette bluffespillet, så satt han igjen uten terninger. Tok vel kun 2 minutter… Dermed 3 stk igjen. Så røyk Saulius, så ble det Peters 2 terninger mot Øysteins ene. Peter klarte kunststykket å miste begge sine terninger i ett jafs og Øystein kunne juble over nok en seier denne kvelden.

Som en avslutter tok Graham og Josef og spilte en runde Hive. Josef likte konseptet godt men måtte gi tapt mot en rutinert Graham denne gangen.

En meget kjekk kveld var igjen over. Ta gjerne turen til Frivilligsentralen på Jørpeland kl. 1930 på mandager, om du liker brettspill og moro!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..