8 players, 7 summits and a ark

Hele 8 spillere skulle ta turen til Frivilligsentralen på Jørpeland denne mandagen. Mens vi ventet på spiller nr. 8 så tok vi andre en runde Camel Up. Kun Sveinmain hadde spilt det før, og reglene ble forklart flere ganger mens vi ventet på at bordet skulle fylles. Så var det bare å trille terning, satse på hvem som vant runden, legge ut hindring eller satse på hvem som vant/fikk sisteplass ved spillets slutt. Kun 4 valg og spillet gikk unna. Vegard slet med å få inn penger, kun ut. Sveinmain hentet jevnt og trutt, mens resten hentet litt penger. Det ble gjort forsøk på å sannsynlighetsberegne kamelene, men selv med små prosent sjanse så hoppet de slik de ville. Til slutt skulle de som satset riktig vinner og taper få sine penger. Sveinmain scoret dårlig der, mens Majablaa tok en fortjent seier foran bl.a Øystein.

Så kom sistemann og dermed kunne vi dele oss på 2 bord. Ark Nova på det ene bordet med Afro, Yurii, Graham og Vegard. På det andre bordet så ville Øystein igjen spille St. Petersburg. Sveinmain, Majablaa og Ingebjørg joinet. Regler ble forklart og vi kom i gang. Alle fikk i gang arbeiderne sine og fikk godt med inntekt. Så skulle en skaffe seg andre kort også. Penger ble fort en mangelvare og det ble litt sukking og stønning underveis. Så mye kort på markedet, men alt for dyrt. Øystein og Sveinmain hadde spilt før, og det skulle bli et oppgjør mellom dem om seieren. Sveinmain dro den i land på rutine, men neste gang kommer Øystein sterkt tilbake og Ingebjørg og Majablaa skjønner nok mer av hele greia. Rutine betyr mye i St. Petersburg.

Ingebjørg tok kvelden, mens vi 3 andre tok turen til 7 summits. Her skal 7 fjelltopper bestiges. 6 terninger med hvor mye du kan gå opp på hvert fjell rulles, og hvis du vil kan du bruke en av de til å gå på Mt. Everest isteden. I tillegg kan du klatre videre, men må trille en eller 2(Mt. Everest) risikoterninger, som kunne gjøre at du datt helt ned fra fjellet. Underveis, ulikt en del andre push your luck spill, så får du utstyrskort og oppdrag + fordeler underveis. Alle fikk dreis på det, mens Øystein fikk en egen evne til å tyne risikoterningen og likevel komme seg opp fjellet. Likevel, Majablaa som kjørte litt safe og sjanset når hun måtte tok en fortjent seier, og kunne nyte å ha slått sin bedre halvdel i 2 spill denne kvelden.

Så til Ark Nova bordet. Det ble spådd en spilletid på opptil 4 timer underveis i spillet. Noen tenkte lengre enn andre denne kvelden. Når vi andre gikk hjem var det Yurii som lå best an. Graham pustet han som vanlig i nakken, Afro klaget over at han hadde misforstått et kort, som gjorde at hele taktikken hans forsvant, mens Vegard syntes det hele ble litt mye ala Terraforming Mars, en skjønner når spillet er ferdig hva en egentlig burde gjort og satset på.

Så mens vi andre gikk ut i vårnatten, og kunne gå hjem å legge oss så spillet de kanskje Ark Nova ennå på Frivilligsentralen på Jørpeland. For de som var der og de som ikke – nye muligheter neste mandag:-)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..