Sveinmains MidWinter 2024

Fredag: Så var det igjen duket for MidWinter, en festival jeg har deltatt på siden MW 2. Litt usikker på hvilken MW dette blir i rekken da det har vært et par magre Korona år innimellom alle de glimrende arrangementene. Selv med litt frafall fra Preikestolen Gamers i forhold til glansperioden, så tok 5 av oss turen oppover til Haugalandet og HBK. Peter dro allerede torsdag, mens resten dro fredag i lunchtider, alt for å rekke Earth-turneringen som skulle begynne kl. 15 på den Maritime høyskolen hvor MW gikk av stablenen. I tradisjons tro åpnet vi året MW med brettspilling på ferga. I år ble det Love Letter og Straw vi rakk før vi kom i land. Kjekt og stemningen var satt.

Vel fremme var det smil og varm velkomst og rigging til Earth. Men Earth krevde at en kunne reglene, noe jeg ikke kunne. Dermed tok Robert en 10 minutters regelforklaring, så han var klar. 3 stk fra PG samt Skillz stilte, og alle røk ut i innledende runde. Men Earth var likevel et kjekt bekjentskap i brettspilluniverset. En kjappere og mer strømlinjeformet utgave at Ark Nova, selv om også Earth hadde alt for mange kort som en aldri fikk helt oversikt over. 6/10 på skalaen.

Vil du ha kaffi/te-pass? Hadde egentlig ikke tenkt det, men var sjeleglad for at jeg slo til på dette unike tilbudet. Og når Svein Inge lurer på om jeg vil ha en like kul kopp som han, så takket jeg selvsagt ja. Han skulle bare hjem og spise middag, så skulle den være fikset. Så kjapt, så gjort! Meget imponert over jobben, og ikke minst over te-passerne på MW. Hver gang jeg hadde lyst på te, så var det kokende vann klart i vannkokeren(og det var ganske ofte) Ingen venting på at kaldt vann skulle koke opp, for så å komme tilbake igjen – suverent:-)

First Lady Monica inviterte til turnering i Canvas, så hvorfor ikke lære seg et nytt spill? 3 kunstverk skulle lages og fremvises med dertil kravliste som gav poeng om en klarte dem. Det klarte jeg ikke, selv med en glimrende start. Kanskje ikke «my cup of tea» men likevel kjekt å ha prøvd et litt annerledes spill en dem en er vant til å prøve. 5/10.

Noen hadde litt kort tid før de skulle spille noe fornuftig, og jeg fant frem No Thanks. Erling G ble med og vi rigget 5 mannsspillet for 6 spillere. Erling klarte å få kun 2 poeng, mens noen andre fikk mye, mye mer. Meget god stemning, og kjapt og kjekt. 8/10.

Monica ønsket å spille Colosseum, hennes favorittspill. Og når jeg har dette liggende hjemme temmelig uspilt i hylla, så var det verdt å få en liten oppfriskning av dette spillet av min favorittdesigner Wolfgang Kramer. 4 PGere hev seg med og Monica gjorde en kjempejobb og loset oss igjennom dette spillet. Litt auksjon og litt forhandlinger. Vi var temmelig snille i å bytte brikker med hverandre, og det ble snilt og kjekt for de fleste. Kjekt spill, som må spilles igjen når vi samler 5 stk rundt bordet. 8/10.

Bluff – må selvsagt spilles på enhver MW. Kjapt, brutalt og morsomt. Når du sitter med en kopp full av terninger, og minuttet etterpå er ute av spillet til stor latter fra alle andre. Finnes det en bedre følelse?!? Ja det gjør nok det, men sjelden bedre spill – ikke minst med fullt bord – 6 spillere. 10/10.

Screenshot

Kebab – aldri en MW uten. Det ble sagt i sekretariatet at Classic kebab hadde lagt ned. Jeg ble sjokkert, men utrolig lettet da det var en god spøk. Så hadde ikke Haugalendigene blitt noen fisefine sushispisere likevel. Classic Kebab svikter aldri. 10/10.

Spillpusher Monica ville igjen lære oss nye spill, selv om klokken hadde passert 24.00. 7 stk skulle prøve å beskrive en farge med bruk av 2 ord i Clues and Cues. Det ble en kjekk halvtime, og dette var et av de bedre gjettespillene jeg har vært borti(er egentlig ikke så glad i gjettespill). Men denne funket bra! 7/10.

Lørdag: Kun 5,5 timers søvn maks, men hva gjør vel det når en har en ny dag med brettspill foran seg. Kl. 9.40 ankom jeg lokalet. Tevannet var klart og jeg var klar for en ny dag. Cascadia sto og ventet på meg når jeg ankom, og det var bare å sette seg og begynne å spille. Anne Margrete loste oss igjennom reglene og lærte det så godt at jeg vant med et helt poeng. Faktisk en god følelse, selv om jeg hadde bestemt meg for å ikke skrive om resultater i denne bloggen. Cascadia føltes som en enda mer strømlinjeformet utgave av Earth, som igjen var mer strømlinjeformet enn Ark Nova igjen. Like dette best av de 3 spillene – 8/10.

Anne Margrete skulle ha barnespillturnering, så et kjapt spill måtte til. Ganimedes ble funnet frem. Befolk jorda, send de til Mars, så til månen til mars som heter Ganimedes, for så ut til outer space. Anne Margrete fikk ikke fullført helt, men det gjorde ingenting for resultatet, og ikke minst spillet. Det ble vurdert å putte det på auksjonsbordet til MW, men etter gjennomspillingen blir det i samlingen. 8/10.

Fast Flowing Forest Fellowers – et kort enkelt navn på et spill. Kriteriet var at det skulle ta kort tid da det var flere som skulle spille turnering. Jeg er svak for racingspill, og her skal vi flyte ned en elv, og bruke forflytningskort ikke ulikt Ave Ceasar. Mye god steming, blokking og hard jobbing for å få seg ned elva og i mål rundt stryk og tømmerstokker. Kjekt var det! 8/10.

Frisbee – er kanskje ikke et brettspill. Men med tidenes godværshelg i Haugesund og en utfartshungrig svoger i byen, så ble det en 4-5 timers brettspillpause og to runder Frisbeegolf på Blixhavn. Haugalandet, og kanskje Rogalands kjekkeste frisbeegolfbane. 10/10.

Rakk tilbake til Klask-turnering. Fikk også varmet opp litt, og trodde formen var inne. Enten var den dårligere ellers så hadde nivået hevet seg fra i fjor. Men arrangementet var prikkfritt, med ekstra baller, knotter og egen knottestang slik at en slapp å bøye seg og vente lenge på at spillet kunne fortsette. Neste år er det bare å legge seg i hardtrening. Tidenes airhockeyspill uten strøm burde vel fått en miljøpris?!? 10/10.

Så til MWs hovedrett for min del. Det hadde vært mye «korte» spill meste av helgen da noen skulle og kom fra turneringer. Men lørdagskvelden var satt av til en tur til verdensutstillingen i Crystal Palace årene 1857 til 1859. Nils hadde heldigvis vært der før, og kunne lose oss gjennom reglene, det jeg ikke hadde forstått på forhånd. Og det ble en godbit av et spill. Mange harde valg og som vanlig knapphet på penger. En skikkelig godbit av et spill og MWs høydepunkt for meg. 10/10.

Klokken var vel bikket 00.30 da noen ville ha meg med flere med på Robo Rally. Skulle bare ta en liten time – kanskje. Meget kjekt, mye rar programmering og mye skadede roboter etterhvert som spillet skred frem. Hele 8 spillere og god stemning. Kjekt! Ingenting å si på det, men spillet er for meg mer en lek enn et spill, med litt for lang spilletid. 4/10.

Skulle bare gå hjem kl. 02.15 da vi så Sling Puck Pro på vei ut. Og da ble det 3 runder med det også før vi gikk hjem. Et spill som er kjekkest i bolker på maks 5 minutter. Så blir det en stund til neste gang. Mulig en slager på konfirmantleirer og lignende. 5/10.

Søndag: Hele helgen hadde Kåre snakket om å spille 2 spill – Ponzi Scheme og det vi skulle prøve – The quest for El Dorado. Et racingspill med deckbuilding av Reiner Knizia. Og racing ble det. Spilte middels vanskelig bane og alle fikk en god mestringsfølelse og nesten alle trodde de skulle vinne. Kjekt spill – 9/10.

Screenshot

Vi måtte også rekke det andre spillet – Ponzi Scheme – spillet om lånebaronen som hadde ingen penger, men som lånte nye penger til å betale ut de en hadde lånt av. Det går dårlig til slutt, både for Ponzi og de en låner til. Fantastisk tema, og kjekk mekanisme, og noen gikk konk til slutt. Skal ikke si hvem, men han spilte høyt og hadde knust de andre, om ikke noen hadde fått markedet til å bryte sammen. 9/10.

Så var det avslutningsseremoni. Gode ting tar som regel slutt, så også MW. Lyse gode lokaler, en haug med frivillige som bar stoler, fikset små og store problemer, ledet turneringer og sørget for at alle hadde et fantastisk opphold på Norges beste brettspillfestival. Så ut som alle i HBK bidro på en eller annen måte, og meget imponert over dugnadsånden som råder i klubben. 11/10!

Tusen takk alle sammen! Prikkfritt arrangement – lite dødtid da alle er åpne for å få spillere med å spille spill og ha det gøy. Noen gleder seg til jul – jeg gleder meg til MidWinter 2025!

En kommentar til «Sveinmains MidWinter 2024»

  1. Tilbaketråkk: Takras’ MidWinter 2024 – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..