Hollender is back

8 spillere ankom tidlig denne mandagen og 2 var på vei mens, Sveinmain hadde funnet frem 6 nimmt til disse som en starter. Alltid god stemning når en må trekke inn kort som gir poeng, som ingen vil ha, for den med færrest kuhoder vinner spillet. Hollender, the Comeback kid, etter noen travle mandager kunne skinne igjen, mens vi andre satt som noen kuhoder og så på.

Så delte vi oss på 3 bord. 4 spillere tok en runde Arkadia. Joan forklarte regler og en skulle begynne å bygge tårn i byen og sette ut et segl av en av 4 innflytelsesrike familier. Til det trenger en kort, byggingeniører og arbeidere for å få det hele til. Afro, Ingebjørg, Josef ble med Hollender inn i dette spillet som var Spele des Jahres(SDJ) nominert i 2007, den tiden det var høy kvalitet på SDJ spillene. Afro klarte å ta seieren i havn foran regelforklareren, og Ingebjørg og Josef på de neste plassene.

Som en dessert spilte Arkadiagjengen Einfach Tierish, også kjent som High Society. Har klarte de noe som var kun 0,088% sannsynlig, at alle de blå kortene kom som de 4 første. Dermed ble det null poeng på samtlige og den med mest penger vant, og det ble Hollender.

Runde 2 ble litt lengre kan man si, og da ble det en skikkelig duell, men usikker på vinner denne gangen…

På bord 2 var det Yokohama som skulle spilles. Sveinmain prøvde å forklare spillet, og Saulius supplerte med regler Sveinmain aldri hadde spilt med. Slik er det av og til:-) Øystein og Yurii ble med til Japan. Øystein som hadde spilt det et par ganger siste halvår hadde stålkontroll denne gangen og tok en fortjent seier.

På bord 3 hadde Sveinmain og Peter lyst til å ta en ny tur til Crystal Palace og verdensutstillingen i 1857-59. Marcus som nesten hadde sin debut i PG denne kvelden ville bli med på en tungvekter, og det ble det. I CP skal en plassere terninger, kjøpe nyvinninger, oppfinnere, lønne disse og dominere på det svarte markedet. Mye å tenke på og penger er det alltid lite av. Peter og Sveinmain kjørte en lånestrategi, og Marcus ble veldig overrasket da Peter suste tilbake forbi han i poeng, og han sikret 2. plassen. Sveinmain vant det hele, litt foran Marcus. Synes CP er en perle av et spill så langt. Et meget positivt innslag i brettspillsamlingen.

10 spillere – godt fornøyde tar en liten påskeferie, og håper at abstinensene blir såpass store at alle er klare igjen 2. påskedag. Time will show:-)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..