The Godfather I, II, III og IV

Etter en sommer med alt for fint vær og Preikestolen Gamers nye uteaktivitet Frisbee, har Phrisbee Gamers endelig trukket innendørs i perfekt høstvær selv om noen PGere faktisk også denne kvelden prioriterte skjeinebrett.

Men 4 spillere var klare for lek og moro, Knut, Peter, Kjell Henrik og Sveinmain. Sveinmain og Peter rakk to runder Heave Ho før Kjell Henrik ankom. Heave Ho inneholder både stresselement og taktikk rundt et morsomt tema. Kjekk 2 player. 8/10!

34459905-0CC3-4E0E-9D03-FCF0AD53D3B0
Heave Ho – et kjekt 2-mannsspill som går kjapt unna!

Kjell Henrik tryllet frem sommerens nyhet fra brettspillkolleksjonen – The Godfather. Her skulle vi alle være mafiabosser på Manhatten og prøve å kontrollere distrikter, hente inn blodpenger, alkohol og ikke minst maskingeværer. Disse kunne løses til ulike oppdrag som igjen gav dollars som en kunne putte i sin egen lille skattekiste. Spillet var meget vakkert med komponenter av ypperste klasse, men ville spillet være like bra.

FDC0C6BA-5260-4B24-8EC4-E4779185BB04
Carbomb Peter og Kindboy Kjell Henrik

I et mafiaspill blir det mye backstabbing, men likevel var det mulig å ha en liten plan undeveis i spillet. Her gjaldt det å få innflytelse i bydelene som gav (kanskje litt for) enorme fordeler til den som hadde det, og ikke minst klare oppdrag(jobber) som igjen gav penger og kanskje seierspoeng på slutten. Peter tok som vanlig i slike spill rollen som first shooter. Han fikk alle oppdrag med maskingevær på og ryddet folk av banen i stor skala. Det rant mye blod i hudson river. Sveinmain klagde på for mye ”konespilling” av de andre spillerne, da de hjalp hverandre med å sette ut folk på brettet der de kunne få innflytelse, i stedet for å le rått etter et dårlig utsett. Humøret rundt bordet steg i takt med Sveinmains klaging. Peter og Knut tok kontroll over byen, mens Sveinmain og Kjell Henrik ikke fikk innflytelse og dertil fordeler. Likevel kjempet de godt og Knut fikk svette litt på slutten, dog uten grunn. Han ble Godfatheren av Jørpeland med 72 poeng, foran Peter 58, Sveinmain 52 og Kjell Henrik 35.

06A92062-7655-4E5E-9F69-4CCB3410B407
The mafiosos Card Knut and Angry Svein

The Godfather er ikke et spill for hårsåre, men for vår spillegruppe var det veldig stemningsfullt og morsomt, og ikke alt for tilfeldig. Kjekt og vakkert spill!

Spillmoro 10/10, Tid: 5/10 Mekanikk 5/10 Utseende: 10/10

3E579B8B-C47F-413B-8583-C47FC73E7EFD
Mange (spesielt grønne)havnet i Hudson River før runden var over.

PG starter tidligere og avslutter også i rett tid nå. Derfor ble det kun the Godfather denne kvelden og mafiabossene kunne gå hjem tidlig å være opplagt til å drive illegal virksomhet ut i de små timer.

A96C64BE-62F4-4498-9B2B-487955CDDA68
Flotte figurer i spillet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: