Photosynteses og en tur til Orleans

6B63464B-744F-4A44-BCB7-DCFDC821ABCA
Vakre komponenter i Photosynteses

Kjell Henrik ankom Grotten direkte fra det store utland, og med seg i sekken hadde han Photosynteses – et spill som handler om å få trær til å vokse og ikke minst få sollys. Peter og Sveinmain var meget klare for en runde. Sveinmain fikk æren av å være startspiller, og klarte å plante såpass riktig at han klarte å sikre seg frø og senere trær på plassen på midten av brettet. Peter og Kjell Henrik måtte pent nøye seg med plassene rundt. Hver runde får en sol-poeng som en kan bruke på å kjøpe nye eller oppgradere eksisterende trær. Solen roterer rundt, og trærne skygger for hverandre, så det gjelder å ha de høyeste trærne, og gjerne lage skygge på motspilleren sine. Hvis en ikke vil hogge trærne da, da det er det spillet faktisk handler om. Ulempen med å hogge trær er at sol-poengene blir kraftig redusert noen runder før en har plantet og grodd nye store trær. Sveinmain klarte å hogge 4 trær i løpet av spillet, og holdt senterplassen såpass lenge at ingen andre klarte å utnytte den. Peter hogde også 4 trær, mens Kjell Henrik klarte kun 3. Dermed ble det Sveinmain som vant med 75 poeng, foran Peter 65 poeng og Kjell Henrik med 55 poeng.

ABAB2331-923E-44E9-9626-C168AD7A9117
Begynner å tette seg på brettet, mens sola skinner fra sør.

Photosynteses var et kjekt spill, men etterpå gikk diskusjonen på om det var slik at førtemann til midten vinner? Måtte lese på BGG etterpå og der var det mange som avkreftet dette. Så vi får se neste gang… På orginalitet gir jeg spillet 10/10, men strategimessig blir det bare 7/10 foreløpig. Spent på neste gjennomspilling!!!

47536B29-5D8B-4014-BC58-143740A1A797
Mange komponenter og mye å tenke på i Orleans

Etter dette ville Peter ta en tur til Orleans, et av de første bag-buildingspillene der ute. Her skal en fylle en bag med gode arbeidere og gjøre det beste ut av disse når du dukker opp fra baggen. Du kan kjøpe nye menn til reise, by-bygging, universitet, munker osv. Alle flytter seg frem på en skala, som gir fordeler senere i spillet. Kjell Henrik satset på flest menn opp av posen-strategien. Peter gikk for farmer, og tannhjul – dvs. en gratis mann hver runde. Sveinmain satset på universitetet som gir seierspoeng på spillet slutt.

D3FC9A01-E357-4F0A-95D8-C85FBF8E02DA
Peter(Gul) og Sveinmain(Blå) har satset litt forskjellig. Kjell Henrik har allerede tatt kveld og pakket ned komponentene sine…

Etterhvert, men for sent oppdaget Peter og Kjell Henrik at det var begrenset antall menn på brettet, så når de satset på universitet, ble det fort tomt for brikker der, og Sveinmain lå et hav foran. Dermed måtte de jobbe hardt med å kompansere for å flytte seg frem på denne skalaen med hjelp av spesialbygg. Men det kostet mye krefter, såpass at Sveinmain vant det hele suverent. 1. Sveinmain 141 poeng, 2. Peter 101 poeng, 3. Kjell Henrik 96 poeng.

Herlig å få Orleans opp på bordet igjen. Spilles alt for sjeldent men er en perle av et spill. Anbefales – 9/10.

55B6ACC3-E2A7-4A26-814B-0A712D1B50A5
Sola sett fra kamera gjør at Sveinmain får en god solscore på 9 p. – 2 stk 3 høydetrær, ett 2 høyde og ett 1 høydetre. Sveinmains små trær bak  sentertreet står i skyggen og scører ikke poeng, 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: