En gang til, vær så snill!

Takras - Hegemony i skjul?

Ingen ville huse Preikestolen Gamers denne mandagen, og hva har man som alternativ da? Grotten, selvsagt, det mest trofaste brettspill-stedet gjennom tidene. Det kan verken skryte over god varme, godt lys eller god luft, men denne mandagen stod lokalet med glans på de fleste punkter, bortsett fra musikken da. Kassetter fra 80-tallet er det ymse meninger om, men 7 stk. trofaste møtte opp og vi delte oss straks på 2 bord.

Takras hadde lokket med seg en gammel kjenning bosatt i Stavanger, og Steinar slengte seg med uvitende om den stive ferjeprisen om man ikke har verdikort. Men han skulle få valuta for pengene! Neuroshima Hex! lå klart og regelforklaringen var i gang da han endelig fant lokalet. Men det var ingen problem å dele opp bordet, spesielt ikke da Black Ant kom like etterpå.

Peking - nei, ikke hovedstaden i Kina - er det mye av i Neuroshima

Peter spilte de grønne Outpost, en av de offisielle menneskenearmeene i spillet. Steinar fikk de blå cybermutantene Borgo, hvis taktiske tips var å plassere hovedkvarteret i midten av kartet omringet av vennlige enheter. Takras ble de gule menneskene, mennesker som går kledd mer lik til høyre av Takras enn noe annet. Kampen var i gang, og Steinar fikk bank. Og litt til. Og enda litt. Hans taktiske råd var å være omringet av vennlige enheter. Det hjelper lite når både Peter og Takras setter inn total front som en velkomstgave til vår gjest. Men i Neuroshima Hex er ingen seier gitt før i de aller siste rundene. Takras lå godt an til å komme på andre plass, og Steinar hadde bare 1 liv igjen. Men det ene livet klarte han å holde på helt til Takras var feid av banen av Peters gjentagende angrep. Men like etter tok Peter nådestøtet, og sprengte Steinars hovedkvarter til filler. Her ble det total wipeout og bare Peter kunne stå igjen som seierherre. For å forstå litt hva Neuroshima Hex går ut på, så sjekk videoen fra Takras litt lenger nede.

Blått overtall

Ant, Kaoleena og Sveinmain tok frem et spill som spilles litt for sjelden, nemlig Guatemala Cafe. Det var såpass lenge siden sist spillet ble spilt at kaffebønnene som følger med spillet luktet såpass ille at de ble ofret på plenen utenfor Grotten. (HVA?! OFRE KAFFE? – Takras) I Guatemala Cafe gjelder det å sette ut kaffeplantasjer og få damene til å dyrke disse og sende de, gjerne med skip. Spillet er spesielt da det er det eneste i PG som spilles på 2 brett samtidig. Ett for ressurser og ett for å plassere disse ut. Ikke særlig vanskelige regler, bortsett fra å forklare de her, men etter et par runder satt de godt. Kaoleena kjørte avgårde i tet, ikke rart da hennes søstre i søramerika sto for god kaffedyrking.

Kaffenykteren Kaoleena ble kaffemester

Damene var i overtall i spillet i form av gode kaffeplukkere, men Ant og Sveinmain hadde is i magen og lot henne lede litt, og så litt til. Så skulle Sveinmain og Black ant kjøre inn ledelsen. Main var første mann ut og ønsket å score 16 poeng, men ant og Karoleena la ned veto, og dermed ingen scoring på Sveinmain. Karoleena prøvde seg også på scoring men ble blokkert. Men så gikk både Sveinmain og Black ant tom for veto-muligheter og poengene rant inn hos Karoleena. Sveinmain var i ryggen på henne men ble likevel godt slått av Kaoleena og hennes medsøstre. Hvordan gikk det med Ant. Mulig det var alle de brasilianske damene som gjorde at han ikke hadde hjerte til å la de jobbe så hardt, men istedet slappe av og sole seg på plantasjene sin. Han kom iallefall langt bak denne gangen.

/facepalm over andres idioti

/facepalm over egen idioti

1. Karoleena 35 2. Sveinmain 29 3. Black ant 11

«Én gang til!»

Kvinner kan også bygge borger!

Steinar hadde lyst, så en ny omgang hadde startet i Neuroshima Hex. Men etter bare én runde så var dyrkingen til kaffeguden ferdig på det andre bordet. Kaoleena hadde med seg Die burgen von Burgund, og Takras hadde veldig lyst å prøve dette. Litt frem og tilbake ble det, og ingen visste helt hva de ville. Hollender følte en viss attraksjon til Neuroshima Hex, men følte det var en blanding av sjakk og Robo Rally at han valgte det mindre av to tilsynelatende onder, nemlig The Castles of Burgundy. Stefan Feld er tilbake med terninger i dette slottsbyggespillet hvor hver spiller har et slott hver, og skal bygge ut bygninger, gruver, lage båter og mye mer. Hollender er jo terningenes antimester, så hvordan ville dette gå?

Heldigvis er det nok av valg å foreta seg i Burgen, og terningkastet trenger ikke være høyt for å være bra. Det kan faktisk være dårlig å trille høyt til tider. I tillegg har man ofte mulighet til å påvirke resultatet med noen brikker, og brikker får man gjerne om man velger å ikke gjøre en handling. Spillet har stort sett to handlinger: trekke inn brikke fra hovedbrettet og spille ut brikke på eget område. Med to terninger kan man kjøpe seg en bygning, båt, gruve, husdyr og annet. Varer kan kjøpes ved å legge ut båter, men må selges ved å ofre en terning som passer med tallet på varen.

Det er så mye å holde styr på at Hollender og Takras gjorde Kaoleena helt sprø med de samme spørsmålene om igjen og om igjen gjennom hele spillets gang. AHA! hører man ofte, etter hvert som guttene ved bordet skjønte en regel her og der. Hollender hadde en virkelig god poengmaskin, men innså etter hvert at han var for tidlig ute med å kjøre bonusbrikkene sine. Kaoleena skaffet seg fra starten av mulighet til å få 4 arbeidere etter hver runde, en meget god egenskap. Takras hadde flott plassering av sauene sine og sanket inn poeng her, men lite på andre områder. Hvem som ledet og når er det helt umulig å huske, for det varierte sterkt. Hollender seilte akterut den siste runden, og ble innhentet og overtatt av både Takras og Kaoleena. Kaoleena vant, selvsagt, noe som sier at det kan være et spill man kan bli flink i? Men kjennskap til egentlig greie regler er en stor fordel. Noe Takras og Hollender hadde større vansker med enn nødvendig.

Peking? Hvor er det?
Peter mistenkes for å ha øvd på spillet tidligere.

Men det var jo en ny runde med Neuroshima på gang! Sveinmain, Peter, Black Ant og nykommer Steinar var alle i full sving. Black Ant var de blå Borgo, Steinar grønn Outpost, Peter rød Moloch og Sveinmain de brune Vegas. Vegas er fra utvidelsen, og de kan overta andre enheter og bruke dem som sine egne. Meget nyttig til tider. Sveinmain skulle gjerne ha skrevet om dette, men han føler seg like rotert som en Runner i full aktivitet. Men én ting er sikkert: svensken og Steinar storkoste seg, og Peter var med på alle 3 spillene i kveld. Alle 3?

«Vi tar en siste gang! Nå skal jeg vinne!»

Smarte Sveinmain imøtekommer sin sjebne
Takras/Steinar ble kveldens siste vinner!

Steinar ville én gang til! Og slik ble det. Black Ant takket for seg, han skulle til nabolandet vårt i øst og hadde en tidlig morgen i vente. Sveinmain ble denne gangen de hvite som enkelt og greit kaller seg Smart. Peter ble nok en gang Outpost, og Steinar fikk gleden av å være Moloch; de eneste med luftangrep. Men selvsagt var det ferjetid, og Steinar måtte gå i stor fortvilelse. Han lå riktignok ikke i ledelsen, men han hadde en fryktelig god følelse for kampen. Takras tok over styrkene hans, og med det så forsvant all hostilitet mot de røde. Takras hadde ikke sagt eller gjort noe mot de andre. Dermed lå det til full strid mellom de «smarte» og utposten. Takloch hjalp selvsagt til og klarte etter to runder å eliminere Sveinmain fra spillet. Men Peter mistet også masse liv, og plutselig var det seier for Takras. Dessverre ble det ikke bilde av den ekte vinneren som var på full fart over fjorden. Men Steinar fikk det siste ordet i kveld.

3 runder med det samme spillet skjer slettes ikke ofte i Preikestolen Gamers på én kveld, så dette må være en merkedag. Til slutt kan du nyte en god kopp med fersk kaffe og se videoomtalen av Neuroshima Hex!

En kommentar til «En gang til, vær så snill!»

  1. Tilbaketråkk: Spill-o-rama 2011 « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: