Fortsatt nye spill i PG

En torsdag i midten av speptember lokket flerer spillere til Holland House. Takras, som har en sarbeidsavtale med Østerhusbuss for tiden, kom til dagens arena cirka en halvtime før avtalt tid. Til alles store glede hadde han tatt med seg Forbidden Island. Hollenders sønner hadde gledet seg til dette. Takras hadde løftet vanskelighetsgraden litt, men ungguttene hadde kontroll på hva som skulle til. Hollender og takras kunne lene seg tilbake og mens vannet steg og flere øydeler ble sunket, klarte denne samarbeidsgjengen å hjelpe hverandre samle skattene, og komme seg vekk fra den sunkende øya i tide. Forbidden Island er et av de bedre samarbeidsspillene på markedet. Den overkommelige spilletiden klarer å binde mange spillere og ikke spillere en halv time rundt bordet. Dessuten kan alle vinne! I hvert fall i kveldens sesjon.

Mens Forbidden Islandspillerne fant veien til helokopterplassen, kom Kaoleena og litt sener også Sven. Sistnevnte hadde meldt sin comeback (har vi hørt det før?). Kaoleena forsøkte å forføre Sven med noen mer krevende brettspill, men skjønte raskt at man ikke skal slite ut en comeback-spiller. Kaoleena forklarte reglene til sin Math-trade gevinst

Sluttstillingen i Ra the Dice game
Egyptfarer Hollender

, Ra the Dice Game. Formulet var enkelt. kaset terninger, samle like og gjøre noe fornuftig med dem. Egentlig var dette et snilt spill, for man kunne alltid gjøre ett eller annet med en eller flere terninger. I likehet med Ra (the boardgame) kunne man få poeng for kultur og monumenter. Samt poeng for farao og vannføring. Kaoleena tok en rask ledelse, mens mennene bak skiftet plassene hver telling. Noen klassiske knizia-minuspoeng  passet på at Kaoleena ikke tok seieren halvveis. Takras satset på mange vannføringspoeng. Hollender hadde satset nesten alt på monumenter som gav ham en del poeng på slutten, slik at han klarte såvidt å komme forbi Kaoleena (nesten det samme som i Strassbourg). Takras og Sven som hadde satset mer på vannføring og kanskje litt for lite kultur, fulgte på avstand. Ra er et overkommelig terningsspill som gir alltid en slags premie, men pass på på minuspoeng der hvor man ikke investerer!

1. Hollender 42, 2. Kaoleena 41, 3. Takras 35, 4. Sven 28

Main the GUB

Bugs eller Gubs som spillet heter handler om, ja, bugs. Her gjelder det å ta vare på utøyene sine, og beskytte de samtidig som en prøver å stjele fra de andre hvis en har sjans. Det er ulike typer kort i spillet som alle har sine funksjoner. Innimellom kommer bokstavene i tittelen Bugs opp, og når den 3. bokstaven trekkes er spillet over og den med flest aktive utøy vinner. Det tok ikke lange tiden før 2 bokstaver var på bordet. Sveinmain trodde spillet snart var over og brukte opp alle kortene sine til å plage de andre, men det var ikke gått mer en 1/4 av bunken. Siste bokstav lot selvsagt vente på seg og Sven hadde dreisen lenge på bugsene. Hollender fikk ingen bugser i det hele tatt, bare masse utstyr til sine og spilte kort for å dekke til motstanderens Gubs, mens Karoleena mistet alle kortene sine. På slutten klarte Sveinmain og snappe 3 Gubser fra Takras og ikke lenge etter kom siste og 3. bokstav opp og spillet var over. 1. Sveinmain 3, 2. Hollender 1, 3. Takras, Sven og Kaoleena. Gubs var en flott forrett eller dessert, som er mer underholdning enn spill. Passe kjapt og fås i en meget vakker metall-eske. Etter et 10-talls kortspill i dårlige papp-esker setter jeg stor pris på kortspill i metall, og Gubs var et av disse!

Nermer seg Nome...

Sveinmain hadde drømt om å spille Snowtails siden Lasse vant det på Midwinter II, og det er noen år siden. Derfor var han meget fornøyd med årets Math-trade som brakte dette spillet til PG. Svak for racingspill som han er var det store forventninger til dette spillet. 5 sleder skulle til pers denne kvelden og hvem ville komme først fra Anchorage til Nome, eller gjennom Femundsmarka? Meget enkle men geniale regler inneholder dette spillet. Alle får 20 kort med valør fra 1-5, de stokkes og 5 kort trekkes. En kan da spille 1,2 eller 3 LIKE kort. Disse bestemmer om hundene går til venstre, høyre eller til brems. Trekk-kraft minus brems gir fremdrift og til den siden trekk-kraften er sterkest. Sven hev seg i tidlig ledelse med Sveinmain på hjul, og alle kom seg velberget gjennom første sving. Eller ikke alle! Hollender klarte kunststykket med å kjøre seg helt ut til venstre, før høyresvingen. Og med en trekk-kraft på max mot venstre var det

Sven Monsen kom seg gjennom Canada på langs som en verdig vinner!

umulig å få sleden til å gå mot høyre. Hollender hadde nemlig planlagt å skifte ut 2 av kortene med ulik valør, noe reglene ikke tillater. Stor stemning rundt bordet, da enkle regler nok en gang felte Hollender. Ikke lett å lære når en er vant med banale spill som  Hansa Teutonica og Prince of florence. Vi andre kjørte videre, mens Hollender ble stående et par runder til og fikk blanke kort på hånd og nedsatt kjøreevne. Til slutt var avstanden så lang at han trakk seg. Sven kjørte fra i tet og Sveinmain hadde ikke sjanse til å ta han. Det ble en kamp om 3. plassen da Karoleena som lå et hakk bak Takras vikrelig fikk opp dampen og føyk forbi på oppløpssiden. 1. Sven, 2. Sveinmain, 3. Kaoleena, 4. Takras, 5. Hollender DNF

Snowtails sto til forventningene, iallefall blant oss som kom i mål. Passe raskt, uten terning og med like forutsetninger for alle. Ikke ulikt Ave Ceasar, men enda kjekkere. Her gjelder det å komme først til mål, og planlegge neste trekk(hvis en forstår reglene da:-). Ikke bare sperringer og plaging som også er veldig kjekt det også…

Sven berget sin comeback med en sterk seier i Snow Tails, slik at vi kommer til å se mer av ham denne høsten. Svært fornøyd reiste han hjem. Takras tok fram et annet spill fra en liten pappeske, nemlig Potion Maker. Et kortspill som handler om å lage ulike trylledrikker. Hver runde skal man legge vekk et kort på markedet eller lage en ekte «potion». Disse «potions» kan brukes til å lage nye potions, og helst sterkere som genererer mer poeng. En litt heldig hånd vil nok hjelpe i dette spillet, men det er mye å passe på. Hvilke drikker kan man satse på kort sikt og finnes det noen store muligheter på lang sikt. Vanskelige valg i dette kjappspilte kortspillet. Hollender hadde den beste (eller mest heldige) hånden og var kanskje minst sliten (eller mest oppmerksom) etter Snow Tails.

Drikkemester Hollender

Potion-Making: Practice: 1. Hollender 57, 2. Takras 52, 3. Kaoleena 42, 4. Sveinmain 37

En kommentar til «Fortsatt nye spill i PG»

  1. Flott og morsomt referat, og spesielt morsomt (og viktig) å ha litt intern og harmløs mobbing av feil vi gjør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: