Kjell Henriks kjellerutvalg

Sveinmain hadde invitert til spilling i sin kjeller denne gangen da Grotten var vinterstengt pga strøm og kulde. Peter og Kjell Henrik tok turen og sistnevnte fikk beskjed om å ta med spill, og spill hadde han, nyheter for oss andre denne gangen og et nytt 2022 spill.

Først ute var Ethnos, fra 2017 og et BGG topp 250 spill. Vi trakk ut 6 klaner av 12 som skulle fylle brettet, og dermed så har dette spillet stor variasjon da hver klan har sine fordeler. Ikke ulikt Ticket to ride(TTR) var reglene rimelig enkle. Trekk ett kort eller legg ned et band of Brothers(BOB). 6 områder på brettet skulle besettes, og de gav fra 0 til 10 poeng alt etter hva brikken på området sier.

Med 3 spillere så skulle vi spille kun 2 runder. En får poeng på brettet og også for lengden på sitt BOB(heller ikke ulikt TTR. Eneste forskjell var at her var det ikke rutebygging. Men enkle regler til tross, litt kniving ble det uansett. Når en la ned en BOB så måtte en enten ha like klan eller like farger for å få legge ned. Etterhvert som spillet gikk måtte en bygge høyrer på brettet og sine BOB måtte da bestå av flere kort.

Peter tok en klar ledelse etter første runde, men slet med høyden og inflytelsen på brettet.i runde 2. Sveinmain hadde satset lavt i første runde, men kom i siget og seg forbi samtlige i på slutten. 1. Sveinmain, 2. Peter, 3. Kjell Henrik.

Ethnos var godt likt av samtlige og fikk 8/10 på skalaen. Relativt kjapt og kjekt.

Så til en av årets nykommere – Verdant. Her skal vi dyrke planter og få rom som gir de riktig lys. Rom og lys skal legges i et bestemt mønster, og har du rom og planter som er samme sort, og gjerne et møbel i rommet samtidig får du godt med poeng. Kjell Henrik og Peter klarte dette godt, mens Sveinmain fikk aldri opp rom som passet til plantene sine. Spillet var krydret med gjødsel, tomler opp, spader og river. Men det var mye logistikk. Nye kort opp, nye tomler på brikker og nye brikker opp av sekken. Men vi klarte å holde kontrollen og når alt var ferdigspilt så hadde ingen kontroll på hvem som hadde vunnet. Utregningsarket var langt, men etter hard regning av Kjell Henrik, så var det Peter som vant med 85 poeng, foran Kjell Henrik 79 og Sveinmain med 75.

Verdant er nok like kjekt for blomsterelskere som Wingspan er for fugleelskere. Mye detaljer og ekte planter, flott bladfigurer var ikke nok til å overbevise alle. Hakke svakere enn Ethnos til 7,7 i snitt av 10 viser likevel at spillet har kvalitet og fungerer godt.

Klokka begynte å sige på, men Sveinmain tok frem en kjapp dessert – Drop it. Spillet som skaper tidvis like god stemning som Camel Up. Like uforutsigbart når en dropper brikker ned plastrenna. Ikke lov å ha like farger mot hverandre og like former, da blir det null poeng. Og det ble det, til stor latter rundt bordet. Sveinmain ble den beste dropperen denne gangen. Mens Kjell Henrik to 2, og Peter 3. plassen.

Drop it, meget kort spilletid og 7,7 på skalaen den også. Men mye latterfaktor, og kjapt og både sette opp og ta ned. Må prøves!!!

En kjekk mandag var igjen over. Alltid kjekt med nye spill på bordet, familievennlige denne gangen, selv i PG med stor konkurranse. Gleder meg til neste samling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: