Grahams library

Det gikk vamt denne mandagen i PG, da Takras arena måtte skalke lukene rett før spillstart. Men Graham åpnet biblioteket sitt og dermed var kvelden reddet. Sveinmain og Peter tok turen og blant en bunke spill falt valget denne gangen på Yellow & Yangtze – Reiner Knizias oppdaterte verson av Eufrat og Tigris. Men hadde spillet blitt bedre? Det måtte vi finne ut.

Til å begynne med gikk alt fredelig for seg. Alle bygde hver sin by og alle var glade. Brettet ble trangere, men ikke så trangt at vi måtte plage hverandre. Men hvorfor ikke bare starte en konflikt? Du hadde her også små og store konflikter.

Vi hadde hver ledere i 5 forskjellige farger som kunne hente brikker fra de fargene lederne representerte og få poeng for disse. I tillegg hadde du «monumenter» som gav en ekstra poeng i den fargen monumentet var i til den som kontrollerte det. Og som alltid med Knizia – den fargen du har minst i er den poengsummen du ender opp med.

Det ble både små og store konflikter og mye ledere som føyk ut og inn av brettet. I tillegg ble kongedømmer slått sammen og kriger ble utkjempet, som igjen gjorde at ledere måtte forlate brettet. Ikke lenge etterpå var de igjen tilstede og klare til nye kamper. Nytt var også at en kunne fjerne brikker for å splitte opp kongedømmer, noe som krydret spillet.

Etter en drøy time var trekkeposen tom og vi skulle avsløre poengene vi hadde bak forhenget vårt. Graham fikk 9 poeng i sin dårligste farge, Sveinmain 8 og Peter 6. Dermed tok Graham en fortjent seier.

Yellow and Yangtze var et meget godt spill som fikk to 8ere og en 9er av de som spilte det. De to 8erne savnet en handout, som sikkert kan lastes ned fra BGG. Men alt i alt et utmerket spill som Sveinmain setter på Wantedlista si.

Etterpå kunne Graham lokke med et kaotisk Pick up and deliver spill. Sveinmain elsker slike og var meget klar for å ta turen «On the Underground», og Peter ble med. Vi måtte velge mellom Berlin og London og da ble det London, der vi var litt kjent.
Kartet stemte overraskende bra, og vi skulle styre 3 t-baneselskaper hver som skulle bygge ruter og frakte verdens mest late passasjer rundt til severdigheter i byen.Han var så lat at han satt heller på T-banen over halve byen for å gå ett stopp, enn å gå 2 stopp til severdigheten rett på siden av der han var. Brukte han dine bane fikk du poeng. Du fikk også poeng om du klarte å sirkle inn t-banestopp med ruten din. Peter gikk for det og holdt på å sikre seg 9 poeng som var ganske mye da Sveinmain og Graham samarbeidet med å fylle t-bane nettet såpass at han ikke klarte det. Det gikk med et nødskrik, men kostet litt. Vi fulgte hverandre tett, men Graham fikk mange poeng på severdighetene som måtte ta hans baner vest i byen hvor hverken Peter eller Sveinmain var. Likevel øynet Sveinmain muligheten på slutten til å dele seieren med Graham. Han trengte 7 poeng i siste runde, og med litt kløkt, klarte han det med nød og neppe, og var kjempehappy. Men Sveinmain glemte at passasjeren måtte innom Grahams t-banestrekk for at han skulle få disse 7 poengene og dermed vant Graham med et knepent poeng til stor latter rundt bordet.

On the underground var et fantastisk spill – mye bedre enn f.eks. Bus. God stemning og meget kjekk mekanikk. Gleder meg til neste gang det kommer på bordet. To 8ere og 9er fra Sveinmain, gjør dette til et «must buy».

En meget kjekk kveld var over. Avsluttet med å titte på Grahams rikholdige bibliotek. Heldigvis for Sveinmain var spillene litt mindre fantasypreget enn bøkene der inne, og vi kunne avslutte kl. 23 denne gangen – noe som hjeper på formen utover uka. Bare å glede seg til neste mandag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: