PG, Set, Match

9 spillere var klar for en kveld med lek og moro, og hvorfor ikke starte med en klassiker – Cash and guns. Spillet går bare til 8, men så lå det noen bananer på en benk, så var det plass til 9 stk. Det ble 8 harde dueller om byttet, og Sveinmain ble drept i siste runde og endte opp uten penger og fame. Men den som svingte pistolen best denne kvelden var Ingebjørg, som tok rotta på resten av gjengen og kunne ri inn i solnedgangen.

Så delte vi oss på 3 bord. Saulius, Ingebjørg og Melanie tok en runde Carcassonne. Lenge siden denne klassikeren hadde tatt turen til PG, og spillet finnes i et uttall varianter. Men denne gangen var det klassisk oppsett som ble funnet frem. Tror Melanie vant det hele denne kvelden, foran Ingebjørg og Saulius.

På det andre bordet tok de turen til Babylonia. Knizia har hentet mye her fra bl.a. Samurai, men likevel en egen svoung over dette spillet. Robert, Graham og Yurii kjempet, og til slutt klarte Robert og sikre seieren.

På det 3. bordet fant Sveinmain frem Coal Baron, av Kramer og Kiesling. Vi skulle alle drive en gruve over 3 skift med hjelp av arbeidere som skulle hente kull, få det inn i heisen til overflaten, transporteres og selges. Josef og Øystein ble med inn i gruva, og det ble en tett batalje som Sveinmain klarte å stikke av med det beste kullet til slutt. Kjekt spill!

Så gikk Melanie og Ingebjørg hjem og Sallius ble med Grahambordet til On the underground – i London denne gangen. Morsomt spill med den superlate mannen som skal komme seg helst på dine t-bane ruter rundt i byen. Kan han ta bane gjør han det, og slipper han å bytte bane gjør han det også. Saulius hadde flest likheter med hovedpersonen og vant lett foran de andre.

Så dukket en 10. spiller opp. Takras! Sveinmain hadde da akkurat spilt en runde Set and Match med Josef. Ikke akkurat drømmespiller til Josef, mens Sveinmain likte konseptet med å knipse seg til seier i tennis. Han følte seg litt som Casper Ruud når han kunne vinne etter 3 tette games.

3 spillere og kort tid til Josef måtte gå. Vi spilte tidenes kjappeste Sequence spill. Her skal en legge kort på et rutebrett med kort som passer rutebrettet, og førstemann til 5 på rad vinner. Vi kjørte kun en rekke for å spare tid, likevel måtte brettet tapetseres med brikker før vi kunne kåre Josef til vinner denne gangen.

Josef gikk hjem og Takras fikk også prøvd Set and Match, uten at han ble veldig fan av spillet. Sa jeg at han tapte også? Tror jeg glemte det…

Kjekk mandag, mye moro og mange spill som ble spilt. 10 spillere og 8 spill er grei uttelling på en mandag. Kun en uke til neste gang!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..