Dōmo arigatō

Påske nærmer seg med stormskritt, og mange har allerede tjuvstartet med ferien, så også i PG! Men Peter og Saulius dukker likevel opp når Takras inviterer til spilling denne kvelden. Det er alltid noen spillhungrige som sitter på jobb også disse dagene. På bordet fant vi to nye titler, nemlig Shogun og The Adventurers: The Pyramid of Horus. Valget falt meget kjapt på Shogun, og det ble pakket opp. Takras hadde lest gjennom reglene en kjapp gang før oppsett, og hadde bare hukommelsen etter en trøtt sesjon å gå på ellers. Så dette ble en trial-and-error runde. Heldigvis er det nok runder i spillet til å innhente eventuelle feilgrep.

Aller første runde er planlagt.

Spillet hadde vært lagret i en bod i årevis. En kamerat av Takras hadde derfor donert bort spillet, da det aldri hadde blitt spilt. Og brikkene var ikke presset ut. Det bar preg av å være lagret. All kartongen hadde bøyd seg fint etter mye fuktighet, men det gikk helt fint å spille på etter litt bearbeiding.

Godt med litt flere styrker på brettet

Reglene er enkelt skrevet, men det er en del uklarheter når det gjelder utfallet av strid og handlingskort. Heldigvis var boardgamegeek til redning nok en gang! Takk og pris for BGG! Vi begynte ikke med ferdigoppsettet, men trakk kort og satt ut tropper, vi har tross alt litt erfaring med slike type spill. Men vi visste ikke helt hvilken strategi som lønte seg, for ingen visste hvordan dette utartet seg. Men det ble en fin fordeling: Takras i vestkanten, Peter i midten og Saulius på østsiden.

Sjekk de ordrene!

Begynnelsen bar preg av akkurat null strid. Det ble forflytting til tomme territorier, og det ble sanking av ris og skatter fra mange forskjellige territorier slik at det ikke oppstod opprør. Men så kom første høst, og det var tomt for ledige områder, og i mange områder var det allerede arge bønder som  ikke ville tåle mer nedhakking. Da ble det krig mot de andre hærførerne, og det ble mye kniving. Takras angrep Peter på to stedet en runde, mens Peter tok revansje senere. Saulius hadde ikke helt kontroll på sine områder, og Peter fikk tilsynelatende herjet fritt. Saulius ble presset mot midten, mens Takras angrep fra vest, og Peter omringet fra sør og øst.

Vinteren har kommet. Det er tid for the final battles!

Vi likte godt kamptårnet og hvordan vi kunne gå inn i angrep med tanke på hvilke kuber som lå igjen i tårnet. Bøndene var et sjeldent syn, og hadde ikke kuber representert i tårnet i det hele tatt i et helt år. Det vi ikke likte særlig var tidsbruket. Spillet tok hele kvelden. Fra 20:00 til 00:40 holdt vi på, og Peter måtte rømme før sluttellingen da han måtte skynde seg hjem og låse inn eldstegutten som hadde glemt nøkkel. De siste kampene var dramatiske, så Peter holdt ut så lenge han kunne for å få med seg disse. Takras klarte å holde stand i et land han ville angripe fra, og klarte å utslette hæren til Peter, noe som medførte tap av palass, og mer poeng til Takras.

Da Sagami ble slått helt ut, var det avgjørende for poengene.

Shogun ga absolutt mersmak. Men neste gang skal vi innføre tidskuben, noe som fører til økt press i den fasen som tar lengst tid, men som korter ned spilletiden betraktelig. Blir spennende å se hvordan det kommer til å fungere.

1. Takras 78, 2. Peter 60, 3. Saulius 54.

Og til slutt en video fra kveldens spillsesjon!

Shogun Takras tar seieren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: