En PG-families påskedag

Med hele 3 Weerstraer og en Takras, så var det duket for litt spilling etter en helaftens påskekveld. Ankh-Morpork stod på menyen, og vi undersøkte om teamplay-regler. Vi fant ingen offisielle eller uoffisielle regler for dette, så da satte vi igang med alle mot alle. Karakterkortene ble delt ut, og vi var igang!

Denne gangen var det tydelig at Kaoleena skulle ha undersåtter i det tallet som er mellom 7 og 9 områder. Og helt tydelig at hun skulle ha flertall i 5 områder. Og helt tydelig at hun vant om alle kortene gikk ut. Ooops, det er jo kun én av disse som gjelder. Og det er det som gjør Ankh-Morpork litt spennende. Det er vanskelig å vite. Men det som gjør dette spillet ekstra koselig, er om man har Deluxe-utgaven av spillet.

Samlerutgaven

Deluxe-utgaven

Den vanlige utgaven har attpåtil et litt mindre spillebrett. Problemet med å spille Deluxe-utgaven, er at når man først har prøvd det, vil man helst ikke tilbake.

Inntrykk av spillet

Det var ingen tjenester som ble gitt her. Alle var oppmerksomme på hvem som hadde hva av bygninger, områder og undersåtter overalt, og ikke minst problemmarkører. Det eneste som var sikkert for Marog og Takras, var at ingen ville vinne dersom trekkbunken gikk tom. Det personkortet lå pent igjen blant resten. Men alle hadde interesse av både flertall i områder og spre ut sine undersåtter. Kaoleena satt på en enorm pengebeholdning, og det ble ingen tvil om hva hun forsøkte på. Anne-Marije la ut flere problemmarkører, men «glemte» å legge dem ut., slik at vi andre gjorde det for henne. Hun spilte rollen godt, men dessverre var det alltid noen som ville fjerne markørene. Takras og Marog hadde samme mål, nemlig å ha kontroll på flere områder. Bunken gikk til slutt tom, og ingen vant. Da var det poengtelling. Verdien på husene, pengebeholdning og antall undersåtter på brettet.

Verdiene er ukjent, men stillingen ble Takras, Kaoleena, Anne-Marije og Marog.

Ankh-Morpork er et fint spill med god flyt og tidsopplevelse. Det er ikke lett å vinne, for de fleste kikker rundt etter hva som kan gjøres. Det er sjeldent behov for analyse-paralyse i dette spillet, for du har sjeldent tunge valg å gjøre.

Ville du brukt disse...

Eller disse?

Trekk kort eller legg ut kort

Selv om kvelden var gått over til morgen, så gikk det selvsagt med et spill til. Som vanlig i Eurogames, så er det et spill oppkalt etter 1. En by, 2. En kjent figur, 3. En gud. Denne gangen er det en gud, nemlig Sobek. Dette er et sett-samlingsspill. Du velger kort fra en rekke av kort, men må trekke inn kortene du hopper over som straff for å være grådig. Om du er for grådig, så må du hoppe tilbake på poengskalaen et gitt antall steg avhengig av hvor mange poeng du fikk inn den runden. I tillegg om du får lagt ut sett, så får du trekke blant 5 forskjellige bonuser. De kan være fordelaktige for deg selv eller negative mot andre.

Marog kjente øynene falt sammen, og fulgte ikke godt med. Han fikk minst poeng likeså straff for å være grådig. Hver runde. Kaoleena fikk hele tiden gode poengmengder og sikret seg de gode kortene uten altfor mye straff. Takras prøvde å holde følge, mens Anne-Marije var glad for at Marog hele tiden var så grådig.

Sobek var et relativt kjapt spill som godt kan spilles på nytt. Rundene går unna, og plutselig er det hele over for sluttellingen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: