Den som kontrollerer universet, kontrollerer krydderet

Eller var det motsatt? Uansett: I kveld skulle Preikestolen Gamers i Takras Taverna utforske Dune: Imperium sammen med utvidelsen Ix. Vi hadde Root som backup, men tidsmessig måtte vi ta noe raskere.

Siden sist har vi altså fått en utvidelse, og undertegnede har selvsagt ordnet med 3d-printede ting for dette også. Samt en egen spillematte med litt flottere fargespekter, som også inneholder endringene som Ix medfører.

Siden Graham spilte dette for første gang, bestemte vi oss fra starten av, at hvis han vant, var det fordi vi lot nybegynneren vinne, for å skape mersmak.

Tanksene representerer de nye Dreadnoughts, som spillet ikke sier hva egentlig er for noe.

Graham var tidlig ute med kamp, og allerede den første kampen seiret han et poeng, et av mange som snart skal komme. Men kampene var ofte uten spesielt mye konkurranse, det var stort sett Afro og Graham som kjempet om ørkenplaneten, mens Vegard – til tross for å være «Rabban» – og Takras stort sett gjorde andre ting.

I tillegg til å være lite kamp, var det også ingen som gikk for de nye Dreadnoughts. Takras fikk seg en etter hvert og fikk brukt den en gang i en kamp han ikke vant, men tapte ikke noen figurer på forsøket. Han fikk en til på slutten, men den ville aldri få se kampens hete.

Vegard var ekspert på å gå akkurat der Takras skulle gå og alltid rett før, mens Graham var ekspert i å skaffe alle de beste kortene fra menyen, samt kvitte seg med 7 av sine originale kort. Det begynte bli liten tvil om hvem som kom til å gå av med seieren.

Mye flottere farger på denne spillematten enn originalbrettet.

Afro var den største motstanderen til Graham på slagmarken og fikk med seg et par seire på den måten, men mon tro han ikke brukte mer ressurser på dette enn det belønningene ville tilsi.

Vegard fikk en veldig sterk kamprunde en gang da han tilkalte Spacing Guilds flåte.

Utvidelsen gir mer valg for bruk av både spice og penger, noe som var ganske lite i grunnspillet. Spice brukte man til å få penger eller Spacing Guild, og pengene til High Council og ekstra agent. Etter det var det ingen behov for det på brettet.

Men som Afro påpeker er det litt dumt med mange flere kort i en deck builder, for da reduserer du sjansen for at kortene du satser på faktisk dukker opp i bunken.

Uansett var nesten alle enige i at spillet er en fornøyelse å spille.

  1. Graham «Archduke Armand Ecaz» 10 poeng,
  2. Takras «Duke Leto Atreides» 9 poeng
  3. Vegard «Glossu Rabban» 8 poeng
  4. Afro «Viscount Hundro Mortani» 6 poeng

En kommentar til «Den som kontrollerer universet, kontrollerer krydderet»

  1. Tilbaketråkk: The Heat is On – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: