Tilbake med tiden — og poengene!

Etter en overveldende lang sesjon med Dinosaur Island i 2018 (noen tenker meget meget mye!) har det nå kommet en oppfølger: Dinosaur World. Spillet som er ligner på, men som er lovlig forskjellig fra Jurassic World, handler om å bygge en dinosaurpark, lokke til seg turister ut fra spenningsnivå, og prøve at det blir spist så få turister som mulig.

Sveinmain hadde ikke hørt om den siste regelen. Sikkerhet er ikke prioritet, det som er viktig, er å få inn tøffe dinosaurer (og alge-oppbygging slik at ingen kan se vann-dinosaurene gjennom glasset). Afro hadde også vann-dinosaurer men brukte bemanning på å renske opp glasset til tider.

Takras satset på søte ekorn og en blanding av Velociraptor og en annen rase. Det var høyst effektivt, og han og Sveinmain lå i tet helt i starten. Graham lå bak, men tok seg skikkelig inn mot slutten.

Om dinosene spiser opp gjester er garantert om sikkerheten ikke er på stell, noe Sveinmain hadde bort-prioritert hver runde. Takras hadde aldri problem med sikkerheten, og hadde særs hell med terningene sine, som sjeldent ga «hendelser».

Døds-parken til Sveinmain.

Mange morsomme attraksjoner i Dinosaur World. Spesielt «resirkulerings-senteret» var bemerkelsesverdig, hvor man kunne redusere antall døde turister, og fikk DNA tilbake. Ekstra bonus om senteret lå ved siden av en restaurant.

Restauranten ved siden av Velociraptor-innhengningen var også veldig farlig for turistene, men man fikk jo penger.

Men det var en ting som ingen likte, og det var bitte-BITTE-små brikker som måtte byttes ut hver runde. Når man kjører Jeep-guide gjennom parken en runde, er alt vel. Men neste runde, om du besøker de samme attraksjonene igjen, er det mindre spennende. Dette markeres med små papp-brikker som forteller antall ganger plassen er besøkt. Flere ganger må man sende rundt beholderen med disse ørsmå markørene og bytte dem ut.

Ser du den lille «2»-brikken foran de gule dinosaurene?

Sveinmain hadde god ledelse på slutten og sikret seg sine siste sterke poeng, som sendte ham til pallen. Men… Men! Hva med alle de døde turistene? Takras hadde færrest, og hadde resirkulert i tillegg, og endte opp med enda mindre. Den som har minst, fjerner alle sine. Alle andre spillere fjerne like mange som den som hadde minst. Etter det hadde Sveinmain godt over 30 igjen fortsatt!

Vi fant ut at Sveinmain mistet rundt 72 poeng på katastrofen og ble kastet ned til 8 poeng fra en solid ledelse på 80.

1. Takras 66, 2. Graham 65, 3. Afro 43, 4. Sveinmain 8.

Et fornøyelig lite spill. Til sammenligning med Dinosaur Island er det mindre viktig med spiller-rekkefølgen her. Det er mer åpent, og terningene er ikke så lukrative og spesielle som hos sin lillebror.

Det var tematisk å kjøre rundt med jeepen sin og besøke attraksjonene, men vedlikehold av disse små markørene var en liten irritasjon. Dinosaur World føles litt mer multiplayer solitaire enn sin lillebror, men var en god opplevelse for alle, spesielt på slutten da Sveinmain skulle få minuspoeng.

Afro måtte hvile seg etter overtid på jobb og overtid med Dinosaur World som tok en god smule lenger enn proklamert. En liten dessert ble Welcome Back to the Dungeon. Vi skryter av hvor tøffe vi er som eventyrere. «Jeg kan gå inn i hula uten sverd» sier du, hvor jeg svarer «Å jasså, jeg kan gå inn uten sverd og møte enda flere monstre!». «Javel, jeg kan møte de monstrene uten rustning og sverd!» og så videre, helt til noen sier «Åkey, vis oss!». Og da er det briste eller bære.

Morsomt lite spill. Sveinmain hadde ikke spilt før og var forsiktig. Graham og Takras tok en skade hver, men hadde også fått et poeng hver, mens Sveinmain fortsatt hadde to helse og ingen poeng. Men Sveinmain seiret ved å vise hvor flink han var, og tok en verdig seier.

Nok en fortreffelig aften og mange Dinosaur-mager som er mettet. Nå er det mørketider, og vi håper det blir mulighet for mer spilling fremover, for nye som gamle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: