Vinterhalvåret har startet: enda mer spilling

For andre uke på rad ble det en ny spillkveld i PG bare to dager etter den tradisjonelle mandagen. Tross kort varsel er det ikke vanskelig å fylle i hvert fall ett bord i PG. Lojale last-minute spillere som Peter og  som ikke trenger  mye motivasjon og også årets nykommer André, fant veien til Hollenders spillparadis.

I påventing av eventuell flere startet vi med en runde Heckmeck. For første gang på lenge måtte reglene til dette kjappe og morsomme spillet forklares. André skjønte raskt poenget og kampen om markene startet. André fikk en 31-brikke ved sitt første forsøk og klarte å dekke det over med en 21-er. Peter mistet først en 25 til Vegard, og like etterpå en 29-er til Hollender. Tonen var satt og alle kjente sine fiender nå. Peter satset høyt, men fikk lite for det. Hollender samlet alt fra 25-29, som var nok til 9 poeng. André fulgte med 7, mens Vegard og Peter fikk henholdsvis 4 og 1.

Cuba ble satt opp som neste spill. Det tar alltid noe tid å sette opp et spill med forholdvis mange komponenter, men etter 5 minutter var alt på plass og forklarte Hollender reglene til André. Vegard startet med en sigarfabrikk, mens slowstarter Peter bygget en demning som skulle gi ham 2 vann hver runde.

Hollender søkte raskt etter kombinasjonen kontor og svartebørsen, som gir mulighet til en ekstra leveranse. De første rundene klarte André å holde følge, men slet noe med å få handlingene sine sammenhengende (slik at snøballmotoren gir stadig mer avkastning). Hollender rykket fra de andre med svært regelmessige leveranser og god uttelling i parlementsfasen.

Parlementsfasen starter med en spennende budrunde.
Starten på kveldens seiersoppskrift.

Vegard klarte å passere  Hollender, da han leverte for hele 12 poeng til ett skip. Peter og André lå et godt stykke bak halvveis i spillet. André gjorde noen heroiske forsøk å score poeng i parlementsfasen til stor irritasjon til Vegard som hadde satset, enten alt for mye eller alt for liten penger i denne fasen. André vant altså parlementsfasen, men klarte desverre ikke å omsette dette i kostbare poeng. Derfor gikk poengene (til Peter og Vegards irritasjon) mest til Hollender som tjente på havneloven (fulle skip seiler straks). Særlig etter at Peter klarte å fylle et skip, fikk Hollender så mulighet til å score 12 poeng. Med to runder igjen ble havneloven fjernet, og dermed stoppet Hollenders poengmaskin. Peter hadde fått god utteling for sitt vannnprosjekt og kunne i tillegg selge/levere rom. Penger ble mangelvare i spillet. Vegard håndterte dette best og valgte penger med sin ordfører og fikk så kontroll i parlementsfasen. Forspranget til Hollender ble mindre og mindre. Med noen poeng her og der, men lite i parlementsfase klarte han å overleve. Vegard kom stadig nærmere, men hadde 4 poeng for lite. Peter hadde fått svært mange poeng de siste to rundene, men manglet noen få poeng. André scoret jevne poeng hver runde, men klarte ikke å øke i samme grad som Peter og Vegard gjorde. André spilte mot tre trente Cuba-spillere og måtte se seg slått denne gangen, men neste gang vil han komme sterkt tilbake. Cuba ble også denne godt mottatt av PG!

Forskjellen mellom å vinne, å vinne nesten, og å ikke vinne.....

1.Hollender 93 2. Vegard 89 3.Peter 86 4. André 73

Så fulgte Ave Caesar. Før André fikk også innføring i dette spillet, kom først alle schlagerhistorier opp. Sjeldent har det vært et spill i PG hvor det har vært så mange historiske øyeblikk (se kategorilisten for disse). Ave Caesar spilles alltid kjapt og obstruksjon fører til både latter og frustrasjon. Hollender var mest heldig med kortene, og klarte å lage mange oppstoppelser. Særlig Peter ble offer av dette, og kom ikke i mål.

1. Hollender 2.André 3. Vegard 4. Peter DNF

Peter ville ha revansj og valgte seg selv som startspiller. Denne gangen ledet han hele to og en halv runde, før Hollender og Vegard kom forbi i den siste svingen. Hollender tok så sin andre strake i AC, mens Vegard, Peter og André fulgte hakk i hæl.

Noen hadde hjemmebanefordel?!

Med så raske spillsesjoner, fulgte også en tredje runde. Nå var det Vegard som tok ledelsen og laget det vanskelig for alle. Peter og André måtte bruke 4 og 5-kort for å flytte bare ett felt. Dette gjentok seg noen ganger rett etter at de kom fra Caesar. «Nei, ikke igjen..!» ble sagt mer enn en gang. Vegard kjørte videre, men igjen kjørte Hollender forbi ham i den siste svingen. Peter (fra egen erfaring) hadde håpt at Hollender hadde kun 6-ere igjen, slik Vegard kunne komme forbi. I AC skal man spille 6-ere når man kan, så Hollender hadde forebygget dette (eller vært heldig med kortene) og kunne bruke en 4 for å komme i mål.

1. Hollender 2 Vegard 3 Peter DNF 4 André DNF (begge klarte ikke å nå inngangen av den siste svingen)

PGs beste sirkelspillere så langt.....

Til slutt ble det noen runder med kortspillet Super Circles. Dette ligretto-aktige spillet fra Vennerød Forlag er nok det beste spillet man kan spille i PG Grotten om vinteren. I løpet av 20 minutter satt fire spillere med svettet på pannen! Intensitet, høyt tempo og raske reaksjoner er ingredienser i dette hysterisk morsomme kortspillet. Reglene er enkle: kvitte seg med egne kort så fprt som mulig. Kortene har fire sirkler og fire tall. Tall og farge skal matche med det aktuelle kortet på bordet. Peter (som kveldens eldste) var skeptisk, men ble svært overrasket med en seier i den første runden. André var raskest i runde nummer 2. Da fikk Peter etter eget utsagn paralyse-analyse. Ellers med andre ord: tenketid betyr motorstopp. André vant også runde nummer 3, mens Peter kom sterkt tilbake i den siste runden. Kort og  meget kjapt, men også morsomt og hysterisk! En ideel oppvarmer for gamers i kalde spilllokaler, eller en must for ligretto-fans.

En kommentar til «Vinterhalvåret har startet: enda mer spilling»

  1. Ja det godt å se at dokk benytte mitt fravær til intensiv-hardtrening.. 😛 Her borte blir det mer alternativ trening..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: