Sjakk og brettspillaften i PG

 

Dyyyp konsentrasjon

 

Spenningen hadde bygd seg opp den siste måneden. PG hadde invitert NM-sølvvinneren i kafesjakk til samarbeid, og han ønsket plutselig å komme å spille simultansjakk med gutta i PG. Han skulle dermed spille mot alle oss i PG. For å toppe laget hadde fått utsatt spillinga for å ha de beste med når det gjaldt som mest. 8 sjakk og brettspillelskende mannfolk hadde møtt opp for å prøve å tukte Jørpelands svar på Magnus Carlsen, Rudi Sersch.

 

Noen koste seg mens andre tenkte

 

7 brettspill på en gang på spill-loftet var og blir nok historisk, men alle gikk på med godt mot, og Rudi sprang rundt og fra brett til brett og flyttet brikker. Vegard var første mann ut, og Sveinmain var siste mann inn og tok over hans brett. Rudi merket større motstand fra enkelte i PG enn han hadde forventet, og spesielt 3 stk satt igjen som han slet med å klare. Peter från Kalmar, Dr.Proktor, tidligere Østfoldmester i sjakk, og Saulus fra Litauen som hadde vokst opp med sjakk til frokost, middag og

 

Takk til Rudi - godt jobba !

 

 

Tidligere Østfoldmaster i sjakk var en av de som vant

 

kvelds. Rudi svettet noen runder rundt bordet før han måtte legge inn årene på alle tre bordene. Han var imponert over motstanden men ikke værre enn at han etterpå utfordret Østfoldmesteren i sjakk til et parti lynsjakk. 10 minutter etterpå hadde faktisk Dr.Proktor slått Rudi Sersch for andre gang denne kvelden, og Rudi takket for seg. En liten takketale og overrekkelse av et lite spill som takk for innsatsen, så får vi se om Rudi dukker opp i PG igjen eller om han blei skæmt ja! PG 4 – Rudi Sersch 5 ble stillingen denne kvelden, og det var egentlig ganske imponerende da det var 1. gang sjakk entret bordet i PG, og denne gangen hele 8 partier!!!

Vi andre startet med Atlantic Star, en nykommer i PG på det ene bordet og en annen nykommer Hobbiten på det andre:

Til å være et spill som får relativt dårlig rating på Boardgame Geek, så overrasket Hobbiten på flere måter. Hollender,

Peter og Takras tok utfordringen og brettet ut spillet på det nye bordet og sette opp figurene.

Utførelsen av spillet er virkelig forseggjort. Brettet er pent og godt tegnet. I midten finner vi et lite fjell som forestiller Ensomfjellet. Smaug er plassert på toppen og vokter over sine edelstener som ligger fordelt rundt på fjellet.

Vi spiller som Hobbiter. Underveis må vi overvinne utfordringer. Det er flere måter å klare disse på. Den ene er å inneha visse gjenstander. Sverd, skjold, tau, magi eller venn. Alle tingene hjelper oss på vei, men det avhenger av situasjon.

Det som virkelig satte stemningen, var de hyggelige tekstene med illustrasjon, og sitatene fra boken. Noen utfordringer krevde at vi kunne gjensitere et vers fra en sang etter å ha hørt det bare én gang. Dette var virkelig utfordrende, ikke bare for den som fikk den. Hollender og Peter fikk slike ganske hyppig, og det skapte mye latter rundt bordet.

Takras som hadde tørrtrent hjemme for å lære seg reglene fikk en god ledelse og lå an til å vinne. Men da Dr.Proktor kom inn fikk han en handling som satte Takras helt bakerst igjen, til stor glede for Peter og Hollender.

Spillet er lett å lære og tar relativt kort tid. Tilfeldigheter spiller en meget stor rolle, men det er også denne uforutsigbarheten som gjør det litt spennende.

Oss andre, Saulus, Vegard, Black ant og Sveinmain som denne gangen hadde finlest reglene ville ta alle med på cruice på 4 verdenshav. En kortstokk full av båter som kunne gå ulike strekninger ble stokket og penger delt ut. Hver runde gjald det å skaffe seg båter som kunne gå strekninger en ønsket, og ikke minst hadde flest mulige poeng på seg. Av fire kort kunne en velge ett gratis, men ønsket en et av de andre så måtte en betale penger, og penger er mangelvare i spillet. Etterhvert som cruicene ble gjennomført scoret en poeng ut i fra en finurlig skala. Det gjaldt selvsagt å ha de beste cruicene, da alle skulle seile 4 like cruice og konkurrerte selvsagt mot hverandre. Spillet inneholdt en mors0m kort-limitvariant hvor en kun hadde lov å ha 2 ekstra kort enn det cruicet en skulle «bygge». Hadde en fler måtte en «bygge» uansett. Dette skaffet spillet et taktisk element som gav visse utfordringer. Black ant såpass at han halvveis prøvde å gjøre om på reglene uten å lykkes nevneverdig med det. Saulus satset på post-skip som fungerte som jokere, mens vi andre satset på kløkt og selvsagt en porson flaks. I dette spillet lønte det nok seg mest med kløkt og flaks og etter litt fintelling på vant Vegard komfortabelt! 1. Vegard 54 2. Sveinmain 51 3. Black ant 40 4. Saulus 19

Atlantic Star var et behagelig spill med passe dose flaks og taktikk. Morsom poengscoring og relativ kort spilletid gjør nok at vi ser dette spillet igjen i PG sammenheng!

Mange måtte tildig opp og sprang hjem så også Takras, men da Ave Ceasar ble nevnt så snudde han i døra og hev seg med noe han neppe angret på. Ave Ceasar er vel det spillet med flest morsomme historier i PGs historie, med blokkeringer, og at folk glemmer å gå innom Ceasar, denne kvelden skulle også bli legendarisk. Alt så tilsynelatende normalt ut, hvis noe noengang er normalt i Ave Ceasar. Hollender og Takras gikk innom og hilste på Ceasar etter 1. runde. Sveinmain og Peter lå et stykke bak og knivet om å ikke ligge sist. Peter gikk så innom Ceasar etter runde 2 med Sveinmain hakk i hel. Peter prøvde å pumpe Sveinmain for kort inne hos Ceacar og spilte både ener og 2er kort, men Sveinmain sto imot og svarte på tiltale. Et godt stykke ut på 3. runden spør plutselig Takras om ikke Peter og Sveinmain hadde glemt å hilse på Ceasar. Alle ser på de to myntene som ligger ubrukt ved brettet, og latter runger rundt bordet. Sveinmain og Peter kunne bare begynne å rydde kortene sine på plass, etter å ha vært for opptatt av hverandre. Og uten hilsing, er du ute, så enkelt men likevel så vanskelig. Nok en gang en legendarisk ave Ceasar runde i PG. Og hvis du lurer på hvem som vant, så satt Black ant igjen med bare 6ere på oppløpet, og dermed kunne Takras innkassere en fortjent seier.

Ny samling allerede nå på onsdag, da i Holland house dog uten sjakk på menyen! Velkommen…..

4 kommentarer til «Sjakk og brettspillaften i PG»

  1. Forvirringen er total – hvem er Dr.Proctor? Greit med unike pseudonymer gjennom hele spillkvelden!

  2. Tilbaketråkk: Preikestolen Arena åpnet igjen for sesongen! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: