Midtuke-spilling

Hollender hadde for 2. uke på rad invitert til midtukespilling. Vet ikke om det var sjakken på mandag som gjorde utslaget, men hele 6 spillere hadde møtt opp klare til dyst noe som til midtuke å være er ny rekord. Innledningsvis delte vi oss i to, og spilte det samme spillet: Tiki Topple. Et utrolig kjekt tautrekkingsspill hvor det gjelder å få sine farger på toppen av totemlen, uten at de andre svir brikkene du satser på av eller noe.

Tiki Topple turnering

Noen fikk testet dette for 1. gang uten at det la noen hindring på resultatet. Utrykk som tiki-burn, tiki-wiki og tiki-puh læres kjapt og setter ingen demper på spillopplevelsen. Med tre spillere spilte vi tre runder slik at alle kunne få avslutte hvert sitt spill noe som er en fordel, hvis 1.plass brikken din ikke allerde er brent, og du selvsagt sitter igjen med et Tiki-wiki kort på hånda.

1. Hollender 2. Bjørn 3. Sveinmain på det ene bordet og 1. Vegard 2. Sven 3. Takras på det andre.

2 flotte spill entret bordet, noen av de vakreste i brettspilluniverset, nemlig World without end og Colosseum. Sveinmain, Bjørn og Hollender hev seg over World without end. Hollender forklarte reglene så godt han kunne. Mye innfløkt i dette relativ enkle spillet, men mye å ta hensyn til. 6 hendelser over 4 runder rundt det harde livet i Kingsbridge, og etter hver runde skulle en ha nok korn, penger og ………. til å gi til kirken. En måtte dermed samle på det en måtte samtidig som en måtte prøve å skaffe byggeklosser og tjene poeng utenom. Mange morsomme for oss nye mekanikker i dette spillet. Likte spesielt godt kortet som settes i 4 retninger, og den som sitter i den retningen kortet peker får det som er vist på kortet. Den som har serven velger selvsagt hva han skal få. I tillegg til en evt. ekstrascore på en annen skala. Vanskelig og beskrive, men absolutt nyskapende og en meget spennende mekanikk. I tillegg gjorde hendelsene at den langsiktige tankegangen av og til ble satt ut av spill.

Sveinmains innsamlete varer i kap.4.
Brettet er vakkert og stemningsfult!

Kaos i Kingsbridge-kortet gjorde aten tilfeldig skulle trekke sine handlinger resten av runden. Etterhvert ble det ene og andre bygget bygd. Hollender og Bjørn satset begge på å bygge byggene i Kingsbridge, noe som gav de godt med poeng. Sveinmain lå et hav bak, da han også satset på bygging. Etterhvert spiste han inn forspranget og alle lå likt før siste og 4. fase. Hollender hadde satset på medisin, og med noen glemte regler fikk han plutselig 2 seierspoeng hver gang han kurerte pesten, noe han selvsagt gjorde. Sveinmain og Bjørn hadde satset lite på dette og dermed stakk Hollender i fra. Til slutt ble det en kamp om 2. plassen hvor Bjørn tilslutt vant duellen med et skarve poeng.

1. Hollender 63 2. Bjørn 57 3. Sveinmain 56

World without end var et meget vakkert og spillbart spill. Mange spennende  mekanismer og utforutsette hendelser. Disse hendelsene kan sikkert for noen virke frustrerende, da det kan sette hele taktikken din ut av spill, men i Kingsbridge vet en aldri hva som skjer, og innenfor spilletid på en time krydrer det spillet på en genial måte. Anbefales….

Colosseum var et flott spill. Mange detaljerte brikker og figurer. Så detaljerte, faktisk, at det var vanskelig å finne brikker siden alt gled så inn i hverandre. Vi fant blant annet ikke rundetelleren, men den lå godt skjult helt åpenlyst på brettet.

Første runde gikk sakte, det var mye å lære seg. Til å begynne med virket alt så overveldende å holde styr på. Men Sven og Takras som var nye til dette spillet fant fort ut at det var lettere å fokusere på et program og ellers bare de programmene som lå på bordet. Når det skulle trades var det lett å få oversikten bare ved å se på bordet foran de andre spillerne. Det var til god hjelp å ha et ark foran seg som fortalte hvordan og i hvilken rekkefølge handlingene skulle utføres.

Runde nummer 2 gikk vesentlig bedre enn første runde, og det var her at alle begynte å planlegge for fullt hvordan de skulle handle videre og hva slags mål de hadde. Det ble mange forhandlinger og avtaler som ikke gikk gjennom, og pengene gikk fra bank til spiller og rett tilbake til bank igjen. Alle hadde forskjellig taktikk, og reglene kunne virkelig brukes til å lure andre spillere om man var slu nok i forhandlingene.

Det var et jevnt løp helt til mål, hvor Vegard vant etter å ha fått et godt terningkast som gjorde 14 avgjørende poeng mellom ham og Takras. Sven og Takras kom likt bak, men Takras vant med god margin da pengene skulle telles opp. Colosseum er et flott og herlig spill, men tre spillere er kanskje i det færreste laget.

1. Vegard
2. Takras
3. Sven

Tre spillere ble igjen for å spille Vennerøds nye kortspillhit, Super Circles. Sveinmain ble fascinert etter sist ukes video, men slet å holde følge med Vegards supertempo. Vegard vant de første to runder, mens Hollender klarte å komme i mål like før Vegard i den tredje runden. Tre runder på 8 minutter (inkl.stokking og fordeling).  Den fjerde spillkvelden på 10 dager mettet ikke magene til PGs spillgale medlemmer, slik at det vil bli mer lesestoff på kort sikt.

Tekst: Sveinmain, Takras og Hollender Video: Takras Bilder: Hollender

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: