Grotten lokker nye spillere

Grotten tilbyr på intim atmosfære med en flott spillmeny. Denne gangen hadde kulden begynt å sette sine spor, men det var kun hver gang døren ble åpnet. Det var et flott oppmøte allerede helt i starten med hele syv gjester. I dag hadde Innante med seg nytt blod ved navn Kjell Bjørn, og han var vant med kortspill fra før. Det ble foreslått oppvarmingsspillet Master Thieves med en spilletid på 90 minutt. Og med 7 deltakere fant vi ut at oppvarming – det ville det ikke blitt. Med Master Thieves tilbake i hylla ble det spillet Diamant. Peter var tidlig ute å sikre seg store verdier, og fikk en god ledelse. Sveinmain prøvde å gjenta suksessen fra tidligere og på mirakuløst vis komme seg ut før hula kollapset. Med hodet høyt ble det ekstra stor fallhøyde da Sveinmain måtte gi tapt på hele sin usikrede formue idet eksplosjonen slo til. I siste runde stod det mellom Hollender og Sveinmain som igjen ikke ville gi seg. Hollender trakk ut i siste liten og håvet inn en liten formue, mens Sveinmain ble igjen og ble offer for nok en ulykke.  

Peter, Hollender, Black and og Takras ble deltakerne av In the Year of the Dragon, som måtte forberede seg på et hardt år for sine kinesiske samfunn. Et år hvor pest, skatteavgifter, hungersnød og krig stod på menyen. Innimellom var det feiring, og da kunne man endelig slippe løs fyrverkeriet. Vi hadde en stor fordel ved at alle visste til enhver tid hva slags sesong som ventet oss, og ikke minst når sesongen skulle inntreffe. Alle spilte med åpne kort, men planene var likevel ikke lette å gjennomskue. Peter og Black Ant hadde spilt dette før og hadde en enorm fordel. Hollender og Takras var ferskinger til denne fullverdige middagsretten og gjorde feilgrep helt fra starten av. Takras og Hollender ble tvunget tidlig i spillet til å fokusere på skadereduksjon, mens Peter og Black Ant kunne sanke inn poeng. De to sistnevntet lå godt an til å vinne, det var tydelig etter de tre første rundene. Peter tenkte flere steg fremover og hadde alltid ressurser klare til å sanke inn poeng. Black Ant samlet opp poeng i form av kunnskap, og raste avgårde fra alle spillerne. Takras lå flerfoldige poeng bak alle sammen, og kunne bare gjøre fånyttes forsøk på å skape hindringer for de andre. In the Year of the Dragon er et spill hvor man ikke har råd til å gjøre feil. Det finnes ingen snarveier for å innhente seg om man først gjør feilgrep. Black Ant visste hva han skulle gjøre fra starten: kjøpe privilegiet i runde 1 som gir 24 poeng til sammen. I tillegg satset han på bokstrategien som i kombinasjon med tidlig inntjente penger på hånd, gav han sikre 8 poeng de siste 5 rundene. Peter satset også på denne strategien, men han gikk merkelig nok tom for penger og kunne så ikke kjøpe seg til poeng. Dermed ble det bråstopp for ham de siste rundene. Hollender som hadde brukt de viktige personkort (doblingskortene) de første rundene for å redusere skaden (på mat og penger), klarte likevel å innhente Peter  med en sammenhengende plan de siste fem rundene.  Nybegynnere har stor ulempe mot erfarne spillere (som lett kan spille på autopiloten) her. Om man derimot spiller med bare erfarne spillere er dette et spill som virkelig kan bli bra. Med åpne kort og mulighet til å se hele forløpet i spillet er det flotte muligheter for å bruke list og taktisk spill for å vinne. Likevel ser det ut at bokstrategien er et av de sterkeste kortene i dette interessante spillet. 1. Black Ant 103 2. Hollender 89 3. Peter 85 4. Takras 56

Innante var oppspilt på å teste ut Oregon etter at det gikk litt skeis med reglene forrige gang, og det var også et spill som passet Kjell Bjørn godt slik at overgangen fra Monopol ikke skulle bli for stor. Reglene med kirke og det hele satt godt denne gangen og det var bare å sette i gang og utvikle staten Oregon. Innante fikk noen fantastiske kortkombinasjoner og klarte å bygge i samme område igjen og igjen, og det helt uten å bruke Joker og ekstraturkortet. Sveinmain og Kjell Bjørn slet mer med kombinasjonene og måtte av og til sette Cowboyer i ødemarken for å «rydde» litt plass på hånda. Sveinmain fikk opp poengdampen på slutten, og passerte Innante, men det var før gull og kull skulle telles opp. 1. Innante 90 2. Sveinmain 78 3. Kjell Bjørn 51.

Oregon leverer varene igjen. Noen tilfeldigheter i spillet, men med kort spilletid så oppveier det hverandre og dette er med på å gjøre Oregon til et solid spill som er lett å spille og lett og like.

For å holde oss på et anstendig nivå på Brettspill-vanskelighets skalaen tok vi en runde til Portobello Market for å sette opp torgboder. I motsetning til Stranda-dagene på Jørpeland skal en i Portobello sette opp bodene i nærheten av hverandre. Etter at en gate er fullbooket av boder og en har fått kunder i begge ender er det telling. Antall handlinger varierer fra 2 til 4 og både Innante og Kjell Bjørn kom kjapt inn i det, så det var bare å gi jernet. Kjell Bjørn kjørte noen egne strategier og bygde i et område med fattige kunder, men likevel etter å ha spilt ut klokke-brikken som konsoliderer området så kunne han innkassere hele 44 poeng. Innante og Sveinmain trodde løpet var kjørt, men de klarte å kjempe seg inn på slutten. Sveinmain og Innante gikk stort sett samme vei, og det gjorde at Sveinmain fikk servitør-rollen og Innante kunne score billige poeng etterpå. Dermed stakk Innante av med seieren igjen. 1. Innante 138 2. Sveinmain 116 3. Kjell Bjørn 111.

Portobello er kjapt enkelt og blir bedre og bedre etterhvert som en spiller det. Denne gangen fant vi ut at vi hadde spilt feil tidligere, og dermed ble spillet enda bedre og dynamisk. Finnes ikke mange bedre spill på under en halv time…..

Etter Oregon og litt drageår var over, måtte Innante, Black Ant og Kjell Bjørn legge seg for kvelden. Sveinmain slo seg ned med resten og tok en runde Kardinaler og Konger. Alle var i godt humør og det var omtrent ingen krig når det gjaldt utplassering av konger. Vinneren ble Hollender med en liten margin.

K og K er også et kjapt og enkelt spill. Men er vanskelig å forstå første gangen noe Takras smertefult fikk oppleve. Spilletid på en knapp halvtime gjør dette til en meget god spillopplevelse. 1.Hollender 64 2.Sveinmain 59 3.Peter 53 4.Takras 43

Takras gikk hjem og 3 hardcore gamers, Hollender, Peter og Sveinmain nektet å legge seg. Dermed skulle vi ta en runde Einfach Tierisch, men endte opp med 3 runder i stedet. Kniziagenialt auksjonsspill, som en aldri vet når slutter, så også denne gangen. Første runde sluttet det brått, og Sveinmain hadde like mange penge kort som de andre rundt bordet men en haug med poeng, men det er verdien på kortene som teller og Sveinmain hadde minst og dermed med Knizias genialtet sist. De to andre hadde like mye poeng og penger, og delte seieren. 2. Runde kom avslutningskortet som julekvelden på kjærringa, og Peter vant med mest penger og 0 poeng. Så også ble det siste runde, en kjapp avslutning men Hollender rakk å skaffe seg poeng denne gangen, og vant! Meget kjapt, meget kjekt, og meget raskt Auksjonsspill. Kanskje det beste kortspillet der ute?!?

Da er det bare å glede seg til fredag og:»The Main Event». I Grotten kl. 20.30, velkommen…..

3 kommentarer til «Grotten lokker nye spillere»

  1. Veldig bra filmsnutter, med stemningsfull musikk! Men den beste stemningen står selvsagt PG-gutta selv for. Way to go!

  2. Helt enig med deg, Kåre. Særlig diamantvideoen er av høy kvalitet. Sjeldent at man kan fange spillets stemning så godt på film. I PG er vi svært fornøyd og heldig med å ha en teknisk spesialist som Takras i klubben. Så følg med, for det vil komme flere gode filmer framover.

  3. Trenger ikke være teknisk spesialist når medlemmene viser så stort engasjement! Det er jo en lek å få til når motivet er så bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: