Sveinmains MidWinter 11

MidWinter 11 – et aldri så lite jubileum for meg, da dette ble min 10ende gang på denne brettspillfestivalen. Fra å være et lite lokalt stevne for 20-30 spesielt interesserte på et lite grendahus i Karmøy til snart 200 besøkende på Slakthuset i Haugesund 4 dager til ende. For meg ble det kun 3…

5BA161AC-9B36-4F63-9EEF-26C78ACB907F
Endelig på vei til MidWinter igjen:-)

Fredag:

Alltid en stressende dag, da jobben skal gjøres unna på kortest mulig tid slik at en kan fortest mulig komme seg av gårde fra Jørpeland til Haugesund. I år hadde vi tatt sikte på å rekke Flamme Rouge turneringen som startet kl. 16. Robert plukket meg opp i Stavanger og vi var såpass tidlig av gårde at vi både rakk Biltema-burger samt innlosjering hos Svigers før vi parkerte på baksiden av Slakthuset og kom oss inn. Der var det som alltid en hyggelig mottakelse som ventet oss – nå skulle det bli spilling.

Første spill ut var Flamme Rouge. Turneringsleder Geir Harald ledet oss på utsøkt vis gjennom reglene og satte opp banene. Så bar det i gang med dette sykkelspillet hvor handlingen er fra den siste kilometeren før målpassering. Spilte sammen med 3 stk som aldri hadde spilt det før, og det hjalp på. Fikk akkurat spillet slik jeg hadde ønsket det og vant det hele, dog med minst mulig margin, noe som ikke lovet godt før finalen.87EDBE82-D65D-4BC7-9660-D0DBFACDC354Så var det finale – med oppoverbakke på slutten, noe jeg har hatt dårlige erfaringer med fra tidligere. Aldri før har jeg sett noen gå så hardt ut noen gang. Sprinterne til de andre gikk alt de hadde fra start. Jeg startet rolig som jeg pleide, og når farten skulle økes kom jeg bak i køa, inn i siste bakke lå 7 av 8 rittere samlet med meg bak. Da ble det tett opp igjennom bakken, og rytteren bak de 2 i tet klarte akkurat og passere de to første på målstreken, mens jeg var sjanseløs.C61DFF6A-239B-4D30-AAF8-B1073BC51D54Flamme Rouge er et av de beste racingspillene som finnes på markedet, gir det 9 av 10 på terningen.

Morten Liberg ville spille Tzolkin, og etter litt leting etter bedre alternativer kom vi i gang med spillet. Jeg hadde dårlige erfaringer med Tzolkin pga. maisstrategien, men Morten ville vise at den ikke holdt helt inn. Sigvald og Robert ble med så satte vi i gang. Brettet er vel et av de mest spesielle spillverdenen kan oppdrive, og jeg gikk selvsagt for maisstrategien. Morten satset på ”bytte ressurser” strategien, mens Robert og Sigvald prøvde på litt av hvert med dertil resultat. Det hele ble en kamp mellom meg og Morten, hvor Morten fikk svettet litt på slutten før han dro seieren i land.  Spillopplevelsen av Tzolkin ble dessverre preget av at en av spillerne rundt bordet tenkte like lenge som de 3 andre spillerne til sammen. 6/1019997DDA-2EE9-41B0-98FF-C266A85DFC30Takras dukket opp – alltid hyggelig, samt å teste ut hans nyeste tusser og troll-spill! Han foreslo Dinosaur Island, og jeg takket øyeblikkelig ja. Morten og Robert ble også med, så bars det i gang med å lage fornøyelsespark med dinosaurer. Mye skulle tenkes på i så henseende, med sikkerhet, turister og utbygging av parken. Vi spilte den korte utgaven av spillet som likevel varte såpass lenge og var såpass dypt at vi fikk en god og jevn spillsesjon. Tror Takras tok hjem seieren?!? Kjekt, ikke for seriøst, Euroaktig spill med morsomt tema. 7/10C8DF3DD9-BE8A-4DB3-9B43-B8E596A44D92Takras hadde mer moro på lager, Meeple Cirkus, som jeg lenge har ønsket å få testet ut. Robert og Johannes ble med. Her skulle vi alle kjøre et sirkusshow og det ble ikke dårligere når Takras spilte Cirkusmusikk på mobilen. Johannes fikk skikkelig sjelven i dette balanseringsspillet, når meeples skulle stables oppå hester og elefanter. Utrolig morsomt konsept og kanskje det spillet som gav høyest latterfaktor på hele MidWinter. 9/10.E96E6DD8-CE32-4859-9A4C-0C8029E64797

En innholdsrik fredag var over, og før en gikk hjem måtte en selvsagt snuse litt på auksjonsbordet, og ikke minst premiebordspillene. Kunne en få med seg en skatt eller 2 hjem til Jørpeland?

Lørdag:

Alt for sent i seng(leste Riverboat-regler fra 03.30 til 04.00), alt for tidlig opp for å se innspurten på OL-5mila før frokost og Pitchcar-turnering kl. 10.00. Et imponerende antall spillere(35?) hadde tidlig møtt opp på Saueloftet, og Turneringsleder Nils skulle både sette opp heat, og bygge baner før vi kom i gang. I mellomtiden kunne jeg sammen med Geir Harald, Terje Vedaa og Andreas Veggeland m.fl. spille Word Slam. Et gjett ordet spill med hjelp av kort. Hjernen min var ikke våken nok til å gjøre dette kl. 10 på morgenen, så gjettingen ble så som så. Men klarte i allefall og gi Terje alle oppgavers mor som han klarte med glans, lenge før det andre lagetJ Helt greit spill – kanskje senere på dagen 5/10.

BAAEACEF-36AA-447F-9362-42AC03739687
Klarer du denne raskere enn Terje? Løsningen finnes på det gule kortet:-)

Pitchcarturneringen kom endelig i gang. Heldigvis var jeg i heat 1, og slapp unna mye venting(kanskje eneste minuset på hele midwinter med for få baner og for mange heat). Den planlagte treningsleiren i Pitchcar hadde gått fløyten og bilen min gikk saktere og saktere, og vips så var jeg utslått av turneringen. Men Pitchcar er uansett et kjekt spill. 8/10.

Stakk så ned igjen i hovedsalen. Som sendt fra himmelen traff jeg Jon Are som satt og leste Heaven and Ale – et spill jeg har siklet etter å prøve(Kiesling!). Han var klar, men det hadde vært kjekt med en spiller til. First Lady Elida var ikke vanskelig og be, så startet vi bryggingen. Her skulle du hente ressurser rundt brettet, og legge disse på ditt eget spillbord enten på skyggesiden, eller på den dobbelt så dyre solsiden. Skyggesiden gav penger, solsiden poeng. Meg og Elida satset litt på begge sider, mens Jon Are bygget skyggesiden først, fikk inn et hav med penger før han bygget solsiden og sprang forbi oss og vant med en himmel av poeng. For meg føltes spillet som just another cubepusher, med kun en strategi til seier – 6/10.  57430016-4050-4387-90DE-27B306BD6814Elida ville lære oss et nytt spill etterpå – Sakura. Katja ble også med. Elida hadde til og med navnet sitt i eska, og var en stor Sakura-fan. Sakura var vel en blanding av Mow og Straw, men med penger i tillegg som gav muligheten til å kjøpe deg kort som fikk deg ut av problemene. Problemet med dette var at dette tok tid og kortene var litt vanskelige å forstå. Spillet blir nok bedre om vi kan kortene bedre, for da vil spilletiden gå ned. 4/10.08B6C245-0E16-4F6F-B805-FF34572DB52CSaulius hadde kjørt ens ærend lørdags morgen fra Forsand til Midwinter, og hadde akkurat tapt Pitchcar-finalen og var klar for spilling. Jeg hadde fått med Katja og Trond Meistad til å prøve Riverboat, fra min favorittdesigner Kiesling, dog uten Kramer. Med nattferske regler hev vi oss på. Vi sådde og høstet varer som skulle fraktes ned Mississippi til New Orleans sine handelshus. Det gjaldt å ha den beste båtsmannen og ikke minst de beste agentene i byen. Spillet var smart oppbygd med kniving om makt og selvsagt poeng mellom oss spillerne. Jeg klarte å kapre en brikke foran nesen på Katja i siste runde og fikk med det seieren, hvis ikke hadde Katja vunnet. Dette ble vel den best likte Essennyheten på MidWinter 9/10.99AF8A21-8DDE-4F15-A336-CC97BB0459E6Så var det auksjon, og det må vel være den billigste måten å skaffe seg spill på i Norge. Kanskje ikke verdens største utvalg dette året, men prisene er det ingen som slår. Kred til Midwintergjengen for det nye systemet med auksjonsspris og kjøp nå pris.

En glemmer nesten å spise når en er på brettspillfestival, og plutselig var en skrubbsulten. En kan ikke dra til Kebabbyen Haugesund uten å spise Norges beste kebab rett opp i gata. Classic kebab svikter aldri, og må spises uten spilling med søling! 10/10A8BB423B-15F1-4756-9549-9F3D1737AED7Hva skulle så prøves? Nils hadde ikke prøvd Mombasa, et av meg og Roberts favorittspill. Spillet satt godt, rundene gikk, men ingen flyttet seg på noen av aksjeskalaene eller diamant og bokholderskalaen hvor poengene i spillet scores. Normalt kommer en høyt opp og får mange poeng, men her følte vi at vi alle sto stille i spillets 6 av 7 runder. Likevel var det god stemning og kjekt å spille. Nils vant foran Robert og så meg. 9/10.

CF4F9469-393A-453A-A561-378741FA5CA3
What behind my back? Gutten med de kuleste ørene på MidWinter!

Lars Morten Kro bruker jeg alltid å få til et spill med når han er på Midwinter. Så kunne ikke unngå å spille med han denne gangen heller da han joinet oss etter Mombasa. De ville spille noe skikkelig, og jeg ville spille noe som ikke tok for lang tid. Da ble Nusfjord løsningen. Her var det bare å dra fisk, hogge skog og bygge bygninger. Men ikke glem gamlisene, de som bygde landet. De gir deg fordeler, men krever selvsagt fisk på bordet. Ble mye moro med det og god stemning. Nils er alltid hard å slå i spill og tok også hjem denne seieren. 9/10.B5BDAB19-BC1F-474D-B5F7-5F16BFEE0A43Så ble det som alltid litt summing, kikking på spill og spillsnakk før en tuslet fornøyd hjem etter en lang og meget kjekk lørdag.

Søndag:

Ankomst var planlagt litt senere søndag enn på lørdag, men mens en satt og spiste kom første melding om at vi allerede var savnet i lokalene. På tide å komme seg bort! Søndagen er alltid litt slapp og koselig. Meg og Robert hadde bestemt oss får å få prøvd ut Azul på ordentlig, da vi kun hadde prøvd vår egen hjemmelagde utgave til nå. Vi fikk med oss 2 blad Scheie, så var i vi gang. I dette abstrakte spillet så gjelder det å trekke inn de rette brikkene til rett tid. Scheiene tok det veldig fort og det ble en hard kamp til siste brikke ble lagt. Azul var vakrere og kjekkere med orginalen enn kopien. Så får vi se om spillet havner på Jørpeland på ordentlig en eller annen gang.  9/10.0E4649C8-4856-436C-92B5-7F514D8E0FDDSå var det bare å ønske velkommen til Einar Hansen show – som gjør navnebroren Hans Morten Hansen til en litt blek kjedelig kopi. Han tok oss igjennom en time med premier, ovasjoner og kred til alle som hadde gjort denne festivalen mulig på en strålende måte. Kred til styret som i år hadde ordnet det slik at de som hadde vunnet fra premiebordet før oss røkla kunne velge, ikke fikk velge en gang til. Da var det premier til omtrent alle, og samtlige kunne gå hjem igjen med et smil om munnen og et spill i hånda.6010ACDF-A23F-4C6E-A1E7-31FB93900C2510 ende året for min del, og nok en gang blir det full score for denne gjengen på bildet! En utrolig dugnadsinnsats fra en gjeng som setter festival foran egen spilling, som alltid har et smil på lur, alltid svarer på alle spørsmål og finner løsninger på alt som det kan og ikke kan finnes løsninger på.

Norges beste og triveligste brettspillfestival for 10ende året på rad! 10 av 10!!!!

Jeg kommer selvsagt tilbake neste år. Meld meg på turneringen fredag kl. 16 ASAP!

2 kommentarer til «Sveinmains MidWinter 11»

  1. Tilbaketråkk: Tilbake med tiden — og poengene! – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: