La Granja-night

FDDBB70B-9020-4134-931C-96FBA35E8D42
De 2 bøndene, Kjell Henrik fra Jørpeland og Peter fra Småland. 

Få spillere, men avansert – slik er det i PG for tiden. Men 2 spillere hadde meldt sin ankomst i kjellerstua til Sveinmain. Kjell Henrik og Peter tok turen, spillskapet ble åpnet og der lå La Granja. Alle 3 hadde spilt det før, men ingen husket reglene. Men etter en litt lengre gjennomgang og oppjekking av bord var vi klare.

B4C2605C-3923-40AC-A84D-748D0EC95987
Jekk opp stuebordet, og du sparer magemuskler og har plass til mer chips:-)

I La Granja skal vi alle drive hver vår bondegård på best mulig måte. Eneste ulempen er at seierspoengene sitter langt inne i dette spillet. En får poeng for å bygge tak, ligge langt fremme på startspillerrekkefølgen og få innflytelse på markedet, samt å levere varer først til en av de 6 ulike plassene på brettet. I mellomtiden må en sikre seg penger, griser, varer og det en måtte trenge får å komme seg dit, og i det minste klare å levere varene, enten til trillebåra si, eller til markedet.

E1E44D59-2AB7-4C87-A4F9-42E38A3D19E8
Hvilket kort skal jeg velge, og hvilken side av brettet skal jeg plassere det?

Før vi satte i gang advarte Sveinmain mot kassestrategien han fant opp sist han spilte det. Det gjelder å lever 3 kasser først på markedet. Det sikrer et par seierspoeng, samt en kasse i inntekt resten av spillet. Sveinmain klarte dette allerede i 2. runde, mens Peter og Kjell Henrik kom sigende i 3. eller var det 4. av de 6 rundene. Sveinmain klarte også å levere 3 griser til markedet, som gav nye poeng, og poeng pr. trillebår en hadde på farmen sin.

784081D4-0C4C-4C16-A037-C739D58F0BFB
Din egen bondegård. 2 kasser i midten som kan byttes, en gris til høyre og oliven til venstre, samt en trillebård som venter på leveranse av oliven og druer øverst. 

La Granja flyter godt når en først har kommet inn i det, men en kan spille kort fra hånden på alle 4 sidene av brettet, og kortet har ulik betydning på ulik side(ala Glory to rome). Dermed gir det mange harde valg når en kun kan spille ett kort. Kort kan også spilles med hjelp av kasser, og i inntektsfasen hvis terningen bestemmer det(noe den sjelden gjorde).

2D6D34D0-918C-49F6-8F4B-DDBEC804C77A
La Landsbyhøvdingen, som kunne telle kasser inn i solnedgangen.

De 6 rundene føltes fort, selv om det tok 2 – 2,5 timer uten regelforklaring. Da var det bare å telle opp poeng. Sveinmain vant med 48 poeng, foran Kjell Henrik 37 og Peter 32. Er La Granja broken? Det ville Robert spurt om. For oss er det i allefall ikke det. For La Granja er et solid spill som gir en meget god spillopplevelse. Gir det 8,5/10 på skalaen!

18FCC3B8-815C-4078-9276-D8674B41FC8C
Flott brett med marked i midten og leveranser rundt. 

En hyggelig kveld gikk alt for fort, spesielt inni hodet. Tar alltid noen timer å lande et godt spill etterpå, før en gjør seg klar til ei trøtt uke…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: