Der ingen kunne tru at nokon kunne forråde deg

Beklager, men jeg må skuffe deg. Selvsagt tror vi at noen kan forråde deg her. Det er snakk om Battlestar Galactica, hvor du vet, at det er mulighet for at noen er imot deg. Du som leser, er allerede forrådt ved overskriften. Velkommen.

Hovedkarakterer

Til forandring var det ingen William Adama, ingen Saul Tigh, ingen Baltar og heller ingen Roslyn. Alle disse er sterke karakterer i spillet. Dette var ganske forfriskende å se.

Som vanlig var det en rolig start med litt tid å gjøre forberedende saker på, før Cylonene kom tilbake etter vi hadde stukket av første gang. Når det er sagt, var det en drøss med skip som hadde samlet seg i jakten på oss. Faren var altfor stor når den første inntraff.

Fargo hadde god oversikt over de sivile skipene rundt Galactica, og det var opp til alle å sørge for at ingen av dem gikk durken.

Det var ikke en enkel oppgave å holde sivile skip trygge. Det var stadig flom med nye Cylon Raiders, og i tillegg altfor mange Heavy Raiders som truet skipet vårt.

Foreløpig var det lite mistillit rundt bordet. Forventningen var at ingen av oss var Cylon (ennå). Takras hadde kjempet hardt for å bruke Demetrius til å finne en snarvei til Earth, og hadde kastet bort mange oppdrag fra bunken. En mistanke begynte å falle på Takras, men så sa han: «Endelig! Jeg mener vi må gå for Demetrius-oppdraget» og fikk flere til å følge og trekke ekstra kort for anledningen.

Og sannelig var det ikke en snarvei til Earth. Det gikk gjennom så det suste og 2 distanse ble lagt til reisen. Og så ble det Sleeper Phase.

I Sleeper Phase er det mulighet for at Cylon kommer i spill, eller enda flere kommer i spill, avhengig av antall spillere. Nå var ingen fri for mistanke lenger.

Det begynte kommer tegn til sabotasje. Av og til var det tre negative kort, men som oftest var ikke effekten av kortene så ille, og det var Treachery. Kanskje det var en metode å kvitte seg med dårlige kort fra hånd?

Men under en test der alle unntatt Takras var med, kom det altfor mange negative kort, og det var kun Afro som kunne spilt ut det ene kortet. Var det hensikt eller tilfeldig? Og var det Afro? Takras var uansett utenfor fokus.

Iherdig innsats fra alle parter passet på at sivile skip ikke falt under Cylon-angrep. Vi hadde god kontroll på befolkningen. Men bensin og moral var meget lavt og det var ikke lett å få til dette.

Stadig flere Cylons kom på brettet. Stadig flere kriser ble dårlig håndtert og feilet. Det begynte å bli katastrofalt rundt brettet. Takras sa han hadde en god løsning på å håndtere situasjonen og hintet til sine Qorum-kort og håpte at noen ville bruke Executive Order på ham, men det skjedde ikke. Det ble brukt EO på en annen spiller i stedet for som hadde en kortsiktig løsning.

Slaget var tapt. Moralen var på bånn og maten skortet det også på. Da ville Takras avsløre sine Qorum-kort, som hadde gitt tilbake både mat og moral… som han hadde hatt siden starten, omtrent.

Helt siden start var Takras en Cylon. Han hadde spilt kortene meget forsiktig, men ofte akkurat nok til at krise-kortene feilet. Og siden den ene testen tidligere satte en pekefinger mot Afro, var det relativt grei skuring å sabotere.

Nok en vellykket aften overstått og Cylonene kunne juble over at menneskeheten var utslettet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: