Battlestar Galactica!

Det er en god stund siden vi spilte Battlestar Galactica i Preikestolen Gamers og med svært variabel mottakelse. Nå – 10 år senere… la det synke inn.. 10 år! Hvor var vi? Jo, nå var det på tide å prøve dette igjen, med litt ferskt Cylon-blod.

10 år senere har brakt frem tre nye utvidelser og en mengde med oppgraderte komponenter. De fleste denne kvelden hadde kjennskap til TV-serien fra 2000-tallet og kunne godte seg med og leve inn litt i rollene de spilte som, eksempelvis Saul Tigh som absolutt ikke er kjent for å være edru.

Med stort bord og god avstand var det duket for 10-års jubileet av Battlestar Galactica. I alle fall i PGs sammenheng.

De som var ansvarlige for menneskerasens overlevelse var Cally, Doc Cottle, Gaius Baltar, Starbuck, Helena Cain og Saul Tigh. Det er kanskje ikke den mest strålende representasjonen av hva som reflekterer menneskeverdier, men det er skremmende mye gjenkjennelig å finne i alle karakterene.

Begynnelsen gikk ganske greit. Krisene omhandlet stort sett vann. For lite vann, forsvinnende lite vann, og vannvittig lite vann! Og stort sett var det president Gaius «Marog» Baltar som stod for avgjørelsen. Det betydde at vi fikk beholde kort vi hadde på hånd, til de virkelige krisene begynte å tre frem.

Vi var helt i starten av FTL-prepareringen og turen falt til Helena «Takras» Cain, som kunne tvinge frem et hopp. Vi hadde nok av befolkning igjen, så det var egentlig ingen argument mot å gjøre det.

Takras viste sitt sanne jeg og fikk alle til å trekke et Treachery-kort, mens han lastet opp sin samvittighet til skyen. Cylonen hadde et dårlig valg (for ham), enten å avsløre seg og sette seg i fare for å bli skutt av Pift, eller hjelpe med et hopp til mål. Intet bra valg, så han valgte det mindre av to onder, og avslørte seg.

Helena Cain – Takras – Cylon

Krisene lot seg ofte løse, men så begynte vi å gå tom for kort, og enkelte avgjørelser som ble gjort av enkelte personer, virket veldig mistenkelige. Vi hadde kommet halvveis til Kobol, og da brått våkner det opp noen Cylons. Det ville garantert være 1 Cylon iblant oss, og kanskje var de allerede der fra starten. Det kan også være 2 Cylons, og så langt var mistanken meget stor.

President Marog klarte å «bevise» at han ikke var Cylon da han var en av få som ikke deltok i en krise, hvor krisen ble sabotert. Mistanken falt fort på fylliken Saul «Dag» Tigh, som ikke gjorde et snev av forsøk på å forsvare seg. Anklagen var satt og de fleste var enige. Men hvordan skulle vi få han i briggen?

Krise etter krise og endelig hadde Cally «Pift» en gyllen mulighet fra Kara «Afro» Thrace med en ordre som gjorde at Pift kunne gjøre to handlinger. Og begge to skulle sende Dag i briggen. Men så gjør Pift det Pift ofte gjør, og tar en annen vending. Han prøver å sende Doc «Kiwi» Cottle i briggen. Og riktignok, Kiwi var med på den kristen som ble sabotert. Vet Pift noe vi andre ikke vet?

Vi sløser på med kort for å stemme for/imot Kiwi, men ender opp med at Afro havner i briggen etter at et Treachery-kort sendte ham dit under krisen. Kunne vel umulig vært Takras som spilte det???? Joda.

Kiwi ble frikjent, men som handling nummer to, prøvde Pift å sende Dag i briggen. Det gikk dårlig, men hendelser fikk både Marog og Dag i sickbay, hvor Doc allerede ventet på dem. Det var mye galskap som skjedde nå, og Takras godtet seg som avslørt Cylon. Men, ressursene var plenty og de var godt på vei til Kobol.

Det som også var plenty, var ikke bare antall personer i sickbay og brig, men antall Cylon-skip som hadde oppsamlet seg i bakgrunnen, på tett jakt av Battlestar Galactica.

Så mange syke og selveste Starbuck i sickbay. Det er mange svekkede krefter for menneskeheten. Cylon-Takras var en smule skeptisk, siden ressursene lå i overflod, men den nærstående trusselen var altfor mektig. En velplassert atombombe kunne fort eliminere hele trusselen, hvis terning-gudene i Kobol var i deres favør.

På Marog sin tur havnet til og med Pift i briggen. Det var kaos ombord. Ingen stolte på noen, og negative hendelser bare ballet på seg. Det ble Pift sin tur igjen, kort tid etter Afro ga ham handlinger for bare to turer siden. Cally har som kjent muligheten til å drepe noen umiddelbart med sin super-handling. Og Dag var i skuddlinjen i briggen. Ingen forsvar, kun øyeblikkelig død. Dag var ikke Cylon…

Cally – Pift – Cylon

Det var en meget kul avgjørelse av Pift, som veldig få mistenkte var Cylon, da han spilte menneske når det gjaldt, og ble ikke avslørt av president Marog. Godt spilt av Pift, og selv med-Cylon Takras ante ikke at han var alliert med Pift, og fryktet super-handlingen hele spillet.

Etter en meget lang aften med et par dusin «luftepauser» blant menneskene, var klokka 02:00 og vi var ennå ikke i mål. Som en ellers veldig kjekk aften blir det kanskje like mye tid dedikert til prat og sosialt innhold som det er spill, men alle var fullstendig enige at dette var et kjekt spill og en hyggelig opplevelse.

Vi valgte å avslutte spillet, da det var tydelig at menneskene ikke hadde sjanse til å håndtere trusselen rundt hjørnet. Alle sivile skip var på brettet og kun Afro til å forsvare dem, og alle var tomme for kort på hånd etter Pift satte i gang stemme-sirkuset for å låse folket i briggen.

Skal vi spille igjen? JA!

So say we all!

3 kommentarer til «Battlestar Galactica!»

  1. Tilbaketråkk: Svik, bedrag og henrettelse – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: