Hvem får ligge med Henrik?

Spørsmålet kan henge i lufta inntil videre – men 3 spillere hadde benket seg i Grotten, og mens en ventet på spiller nr. 4, så hadde en med svenske aner tatt med spillet – Slottets Nycklar.

Her skal en lukke å låse dører med kort og prøve å komme seg fra den ene siden av brettet til det andre med å spille kort som passer med dørene en skal igjennom. De andre spillerne kan selvsagt låse dører du har åpnet og sabotere. Men sjelden lønner sabotasje seg i spill. Sveinmain tok ansvar gang på gang og ødela både for Peter og Afro, som begge hadde muligheten til å vinne. Sveinmain kom selvsagt langt bak, mens Peter fant gullkista, en ekstra handling og vant relativt konfertabelt.

Slottets nycklar, var ikke helt venn med PG denne mandagen. 6/10.

Robert hadde ankommet, og endelig skulle vi få et norskprodusert spill på bordet i PG. Offshore hadde lenge pirret oppmerskomheten. Når Afro hadde vært de fleste plassene på spillet, så måtte det selvsagt prøves. Her var det 3 enkle handlingsvalg ala Ticket to ride – Kjøp en teknologi, åpne et oljefelt + borr etter olje, eller selg olje på markedet. Men bortsett fra det hadde spillene ingen likheter. I Offshore bør spillerne samarbeide litt. Hvor mye er opp til hver enkelt. Men hvert oljefelt kan åpnes av 2 spillere og begge får alle fordeler av å gjøre dette, så hvorfor ikke. Før og etterpå er begge sin egen lykkes smed selvsagt. Når et felt åpnes skal det borres. Det er selvsagt med en viss risiko(blow-out) som i det virkelige liv, så også i Offshore. Det er lagt inn en puch your luck mekanisme som fikk stemningen i grotten i taket. De som ikke var med på moroa prøvde det de kunne for å presse de som borret etter olje til å borre litt dypere, for å øke sjansen for at alt kollapser og gevinsten ble derretter. Det hele ble en jevn affære, men Robert tok Afro med et simplet poeng, mens Peter sikret 3. plassen 5 poeng bak med ett poeng på Sveinmain.

Offshore – et kinderegg av et spill – Push your luck, samarbeid og sin egen lykkes smed. 9/10 på terningen.

Så skulle vi ta turen til Henrik, nærmere bestemt den 8 i spillet Tudor. Henriks i PGs tilfelle 4 tidligere hustruer skulle kappes om å nå hans gunst, og ha nok flinkhet, klokskap, vakkerhet +++. Konkurransen var hard, og underveis så dukket det opp god karma, dårlig karma, og ikke minst rykter. Ryktekortene var utrolig morsomme, og spesielt når Afro og Peter leste de opp med overdreven kvinnelig engelsk aksant. Disse gav minus på egenskapene til en av de andre hustruene, og endte til slutt med at Robert havnet på minus på vakkerskalen, og var ute av spillet. Henrik ville ikke ligge med en styggass. Men heldigvis for Robert klarte Peter i samme runde å være den vakreste, flinkeste og den med mest sjarm. Han kom seg akkurat bort til Henrik og fikk kongens gunst mot en liten tjeneste – selvsagt, mens vi andre så vekk.

Tudor – morsomt, kjekt, spesielt med innlevelse. 7,5 av 10.

Som en avslutter tok vi en tur til Roll & writespillet Trails of Tucana – også oppfunnet av de kreative nordmennene bak forløperen Doodle City. Ikke ulikt Doodle city skal en lage streker på et kart og forbinde bygninger med hverandre. Men isteden for terninger så var det kort denne gangen som bestemte hvor strekene skulle gå. Ingen hadde oversikt over hva de andre hadde/gjorde, og kampen om bonuskort, de som først forbinder ulike deler var hard. Afro trakk inn det ene etter det andre. Hvordan han fikk det til må bli en godt bevart hemmelighet, men han vant overlegent med 91 poeng. Sveinmain fikk 71 og de andre fikk også poeng.

Trail of Tucana – et av de bedre Roll and Write-spillene der ute. 8/10.

En utrolig kjekk kveld var over. Lenge siden stemningen i Grotten hadde vært så høy, enten det var sladrekort i Tudor eller når det runger BLOW, BLOW, BLOW i Grotten. Peter trekker nølende en ny puch your luck brikke fra posen, med dertil jubel når brønnen går i BLOW – litt av en JOB… Kanskje en dobbel en!

Den gule prinsessen Peterine fikk sin utkårede Henrik VIII

En kommentar til «Hvem får ligge med Henrik?»

  1. Tilbaketråkk: Smarte offshore-avtaler – Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: