Smarte offshore-avtaler

Sveinmain og Afro vurderer kartet til Smartphone inc.

Endelig mandag! Ingen tid å miste, markedet lar ikke vente på seg fordi det har vært helg. Telefoner skal produseres, telefoner skal distribueres og telefoner skal selges – over hele verden!

Smartphone Inc. er kveldens første spill, et spill som handler om nettopp å produsere og selge telefoner rundt om i hele verden. Alle kjøper billig, men da får man lite igjen for det. Men hvis du selger billig, selger du også først. Selger du dyrt, er markedet kanskje allerede mettet når det er din tur.

Over 5 år skal vi gjenta det samme: sette pris, produsere, forbedre produksjon, forske på ny teknologi, ekspandere og til slutt selge. Det viktigste av alt er å sette pris, for det bestemmer rekkefølge, men også hvor stor uttelling du får. For å bestemme prisen, har hver spiller to papp-brikker med mange ikoner på seg. Du kan snu og vende på dem omtrent som du vil, men valgets kval er vanskelig. Alle gjør dette skjult bak en skjerm, og ingen vet hva andre har gjort før alle har bestemt seg.

Gjennom hele året bestemmes rekkefølgen av dette valget. Hvis flere velger samme pris, er det den som ligger bakerst på poeng som går først. En fin ketsjup-mekanikk.

Bilde av brettet til Smartphone Inc

Peter var den eneste som satset på 4G-teknologi, som gjorde at han garantert fikk solgt ut alle varene sine, og kunne nesten bestemme prisen helt selv. Oss andre måtte kjempe med nebb og klør om de dyrebare og begrensede kjøperne.

1. Peter 215, 2. Takras 193, 4. Sveinmain / Afro 183
PG's rating av Smartphone Inc

Det siste året var det ekstremt viktig å ikke selge sist, for alle produserte så mye, men markedet øker ikke fordeom. Peter hadde esset med 4G-teknologien fortsatt og kunne godte seg med goe poeng.

Smartphone Inc. satt mersmak blant de fleste, med enkle regler å følge og mange valg som må tas. Spillet er nesten fullstendig tematisk likegyldig, men det ser flott ut og spilles på 90 minutt.

Så zoomer vi inn på vesle Norge (og kysten, aller helst) og de rike ressursene som er under havoverflaten. Afro hadde god kjennskap til norske plattformer og hadde derfor en stor fordel (egentlig ikke) i dette spillet som handler om å bygge ut nye plattformer og prøve lykken når drillingen starter. Men vi skal ikke kaste bort tiden med noe du allerede har lest.

Bilde av brettet til Offshore

Peter hadde uten tvil spilt dette før, og kjente til hvor viktig det var å være attraktiv blant andre spillere, i form av å ha teknologier tilgjengelig. Sveinmain prøvde sin lobbyvirksomhet mot Afro, som stod sterkest som partner, men Afro fant ut at Sveinmains løsning ikke ga uttelling for ham selv, og kingmaket til slutt Peter.

Offshore var et enkelt og fint familiespill, med litt venting mens andre spillere gjør sitt og skal push your luck under boringen.

  1. Peter 70, 2/3. Sveinmain/Takras 55, 4. Afro 46.
Svenskenes svar på Steve Jobs og John Fredriksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: