Wisting, maur, sau og elv.

Endelig litt folk igjen i Grotten

6 spillere skulle ta turen til Grotten denne mandagen, og Nappeto tok turen under fjorden fra Stavanger. Mens vi ventet på flere spillere tok vi en tur til roll & writespillet Trail of Tucana. Etter en kjapp regelforklaring var vi i gang. Litt for kjapp forklaring denne gangen da ingen husket å ta bonuspoengkortene som lå godt synlig for alle spillerne.

Afro – ubeseiret i Trail of Tucana.

Når Sveinmain sa at han hadde A til A, så hadde plutselig alle oversett bonuskortene og de forsvant i en fei, da ingen visste når de hadde klart bonusene. Men heldigvis var det ikke NM denne gangen så det ble en god politisk avgjørelse – alle skal få! Afro, som foreløbig var ubeseiret i Trails, vant også denne gangen med et mesterverk av et edderkoppnett på kartet sitt.

Trails går til hele 8 spillere og er en flott oppvarmer til en innholdsrik kveld. 7/10.

Myrmes – tok hele kvelden, men absolutt verdt det!

Med 6 spillere delte vi oss i 2. Både Nappeto og Ant hadde tatt med Myrmes, og Tone ble med og spilte maur som skulle lage sin beste tue. De skulle formere seg og selvsagt ha nok ressurser til å sanke nok poeng på brettet. Litt forsiktig med poengene denne kvelden, men Black ant forsvarte navnet sitt og æren og klarte å slå ringreven Nappeto, mens Tone som eneste dronningmaur kjempet tappert men måtte se seg slått knepent av gutta denne gangen. 1. Black ant, 2. Nappeto, 3. Tone.

På det andre bordet ville vi alle oppklare gamle saker i spillet Cold Cases – kalde spor. Temaet er rundt etterforsker Wisting av Jørn Lier Horst, som skal på et slagskipaktig brett finne tyvene som gjemmer seg på andre siden av brettet. Tyvene har etterlatt seg spor, og disse skal de fjerne(5 stk) for å kunne vinne spillet. Wisting derimot skal fange tyvene fra 3 til 7 ganger tilsammen alt etter antall spillere.

Tyvene Afro og Peter passer seg for W magneten til Wisting

Litt skeptiske startet vi, Sveinmain som etterforsker Wisting, mens Afro og Peter tok rollene som tyver. En fiffig forflytningsmekanisme hvor Wisting kan få tilleggsflytt og tyvene måtte vurdere når de skulle gi han en ekstra handling gjorde spillet ekstra interessant. Wisting klarte med hjelp av noen spesialkort å fange tyvene 4 ganger tilsammen og kunne feire med kake på politikammeret, mens Afro og Peter måtte klare seg på vann og brød i karsjotten.

Wisting – på jakt etter kalde spor!

Cold Cases – en battleshiputgave av Scotland yard, bare bedre og overraskende bra. 8/10

Peter måtte gå tidlig, men vi hadde en liten time igjen. Så hvorfor ikke spille det kjappeste WP spillet på markedet – The River? Spillet satt opp på 3 minutter og regler forklart på 5 til Afro som ikke hadde spilt før.

The River – vakkert, enkelt og meget spillbart.

Her skal vi utvikle tomtene på brettet vårt som alle grenser til elva. Vi skal hente landskapsbrikker, 3 sorter råstoff eller bruke disse til å score poeng på oppdragskort. Ikke veldig avansert, men likevel nok til at vi får nok valg til at det blir vanskelig nok + at en kan ødelegge for hverandre. Etter ca 45 minutter så er spillet ferdig. Ingen vet hvem som ville vinne, og derfor er tellingen ekstra spennende. Peter scoret 40 poeng, Sveinmain 43, mens Afro kunne hoppe i elva av glede med hele 44 poeng.

The River er et av de mest undervurderte spill der ute. Spilletiden i forhold til hva du sitter igjen med gir mye value for money. 9 av 10 på skalaen – minst!

Peter – Den gode hyrde

Som en avslutter tok vi en runde Battle sheep. Her skal vi sette 16 sauer ut på en begrenset eng. Du skal så spre disse ut på enga. Gå den retningen du vil, med så mange du vil, men kun en kriterie – du må gå så langt du kan. Etterhert blir du sperret inne av de andre spillerne, sperrer andre inne og vips så er spillet over. Sveinmain og Peter hadde spilt før og kjempet godt mot hverandre. Afro fikk spre sine sauer i fred, men likevel klarte Peter å spre alle sine sauer ut på enga og vant fortjent. 1. Peter 16 poeng, 2. Afro 14 poeng, 3. Sveinmain 12 poeng.

Alle sauene har hver sin personlighet

Battle sheep – tatt over tronen fra Hey, thats my fish! som er nesten likt, men tar mye lengre tid å sette opp. Veldig kjapt og veldig kjekt. Gir det 8,5 av 10. Afro likte det så godt at han lånte med seg spillet hjem:-)

6 spillere – endelig spilling igjen på 2 bord i Grotten. Håper det skjer ofte når høst og brettspillsesongen går en mørk og lun fremtid i møte.

Ant and the Ant – lykkelig vinner av Myrmes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: