Roten til god Haggis

Sveinmain varsler om sitt fravær på kommende mandagsspilling og inviterer til fredagskveldsspilling. Folk er nok for opptatt med gullrekka på NRK (fins det lenger? #outoftouch) og prioriterte ikke PG, så med tilkalling til Stavanger fikk vi med oss gjest Fargo.

Mens noen var hyttefast med Loopin’ Loouie eller hjemmefast med selskap og spilte digital implementasjon av Root, kunne Sveinmain, Takras og Fargo nyte en fysisk utgave av spillet.
Sveinmain har en gang prøvd spillet som Riverfolk, og denne gang ble det kattene. Takras prøvde seg på de ferske Muldvarpene og Fargo de rykende ferske Ravnene.

Tidlig ute fikk Sveinmain en kraftig ledelse. Overflod av tømmer på brettet og fikk seg 13 poeng mens de andre satt med skarve 1 og 2 poeng. Men en bombe fra Fargo sendte Sveinmains planer i feil retning, og det markerte starten på en dårlig trend for kattene.

Takras sine muldvarper begynte å sprette opp rundt omkring på brettet, og hans lojale embetsmenn gjorde at det ble mange handlinger å gjøre. I tillegg prøvde vi en ny kortstokk med mange andre muligheter, og han craftet som en helt, som ga mange muligheter.

Sakte men sikkert, og plutselig helt brått, hadde kattene mistet alt fotfeste. Så skjedde noe ingen av oss har opplevd: kattene mistet Fortet sitt! etterpå gjorde Sveinmain et desperat angrep som resulterte i sin egen eliminasjon. Vi hadde aldri tenkt oss muligheten engang.Fargo hadde gjennom hele spillet markert seg som en trøbbelmaker, men han fikk aldri sjansen til å utagere planene sine og endte på skarve 6 poeng, mens Takras, uten kattene, enkelt kunne kuppe seieren.

Sveinmain satset på å få poeng fremfor å bygge opp styrkene sine, og hadde veldig lite å rutte med når kampene begynte. Sterk ledelse men svak sluttspill. Neste gang må man nok balansere litt mer.

Haggis og Whisky

Kvelden var ikke lenger ung og vi så etter en liten dessert. Valget falt på Glen More II, og vi brukte selvsagt fjellet, og også den femte krøniken: Haggis!

Sveinmain forklarte reglene i superfart, under prestasjonsangst på tid, siden det var så sent. Og Takras prøvde på det samme med den nye haggis-modulen og glippet kraftig på en viktig regel rundt poengene.

Glen More II er et flott abstrakt spill med akkurat passe kompleksitet og spilletid. Grafikken er gjerne litt for mørk for å kunne nyte den flotte kunsten der, men alle symboler kommer godt og tydelig frem.

Men den tidlige blemmen var riktignok straffbar for alle, mest Sveinmain, og likevel ble han rikelig belønner på slutten da terningene kom i hans favør. Oddsen var derimot ikke tilstede for Fargo, som hadde seks eller syv omkast og klarte ikke lande en eneste 2-er, med 33% sannsynlighet per kast.

Glen More II
Glen More II

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: