Bare rot i Taverna

Kort varsel denne mandagen for Takras Taverna, men Afro, Oscar og Hollender var alle parate. Tross Tavernaens rykte for fantasy, var det lite å finne blant kveldens meny, men valget falt på Root, som er så nært man kanskje kommer.

Root handler om en skog som for lenge siden var regjert av Rovfuglreirdynastiet Takras, inntil skogen ble invadert av katteherskerinnen Marquies de Cat eu Hollender og hennes styrker med katter. Marquies vil benytte seg av ressursene skogen har å tilby og gjøre noe nyttig med det. Skogens innbyggere ledet av Afro ser ikke slikt på det, og opplever at kattene plyndrer skogens ressurser og industrialiserer det vakre landet deres. Samtidig har rovfuglene bygget seg opp og skal ta tilbake sin arverett på skogen. Krig er uunngåelig.

Den spede begynnelse av kveldens Root
Spillets første tur er i gang.

Omstreifer Oscar var ikke enig i at fuglene skulle komme tilbake igjen og begynte å krige tidlig mot dem. Det ble en meget saktegående invasjon fra fuglene. I mellomtiden økte sympatien for skogens mindre raser, og sympatien spredte til nærliggende åpne områder.

Det var en skitten seier!

Hollender

Afro sparte langt og lenge på kortene sine før eventuell opprør tro til, men sympatien ble stadig spredt til mange skogsåpninger, så han tviholdt ikke på kortene. Ferdamann-omstreifer Oscar ignorerte viktige oppdrag som å jage bort bjørner, og tok en interessant tilnærming på oppdraget om å jage bort skurker. Han var skurken selv, og ved å dra bort, fikk han ære for å ha fjernet skurken. Logikk!

Hollenders katter tok en tidlig omgruppering og styrket seg nærmere hovedkvarteret sitt, i forberedelse på innkommende fuglekre. Ingen følte seg trygge mot Afros allianse, med unntak av Oscar, som hadde en forkjærlighet til de undertallige, og ikke noe som helst elsk til fuglene eller kattene. De fikk smake hans vrede. Til fleres overraskelse valgte Oscar å inngå en koalisjon med Skogsalliansen, og ga opp sin sedvanlige måte å vinne spillet på via poeng.

Kattene har sikret seg nordlige posisjon.
Kattene har bolstret seg i nord, mens fuglene har blitt tynnet ut.

Poengene krøp seg opp mot 30 for alle tre lag. Oscar var ikke lenger representert og måtte ri på ryggen til Afro for å kunne ta seier. Etter mye Sveinmain-manipulering fra Takras, klarte han å få fokus mot Hollenders styrker i stedet for seg selv, og Oscar fjernet Hollenders mulighet å vinne denne runden. Takras var skeptisk til å få inn en seier, men så en åpning ved å angripe Hollender i et hjørne hvor han var dårlig representert. Etter første angrep var det lite forandring, men angrep nummer to gjorde utslaget. Da var det bare å håve inn poeng fra sine reir, og klatre til 30 poeng.

Hollender var forbløffet over at Sveinmain også var her denne kvelden, uten å være fysisk tilstede. Det var en skitten seier! utbrøt kattemesteren. Oscar mente at det var han som vant, selve Max Manus i Root, men Takras kontret dette med å si «Max Manus hvem?», fordi vinneren er den som skriver historien.

Root avstemming etter kveldens sesjon.

1. Takras 30, 2. Hollender 26, 3. Afro 23 (med Oscar på slep)

Root er et kjekt spill med relativt enkle regler, tydelige kort med artig grafikk, men med mye variasjon og lureri underveis.

Det ble nesten kun Root. Vi avsluttet med en runde Trails of Tucana fra norske Kristian Østby og Eilif Svensson. Dette er en slags «oppfølger» til Avenue, i den grad at man flipper opp kort, og skal tegne streker på et ark. Turene går fort, men valgene er likevel ikke enkle. Noen er mer heldig enn andre, og Hollender-gjengen viste seg sterkest her i gården.

1. Oscar 85, 2. Hollender 74, 3. Takras 67, 4. Afro 58.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: